Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
kristiyaan

Търся помощ

Recommended Posts

Здравейте,нов съм в форума и се надявам да ми помогнете по някакъв начин дори минимален.Та проблемът е следния:Когато пея акапелно или пея заедно с определена песен (с вокалите) пея добре и високо и ниско,нямам оплаквания,но наложи ли се да пея върху инструментал звучи просто отвратително и не мога да взема нито ниските,нито високите тонове правилно!Та въпроса ми е това нещо коректира ли се (важно е да кажа че не се занимавам сериозно д музика) или не?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Намери си учител. Той ще ти каже какво да промениш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

За "доброто" пеене акапела въпросът е малко спорен, поне докато не си направиш запис и не се чуеш отстрани. За пеене върху завършена песен нещата са ясни - там водещият вокал те поддържа, а дори и да не пееш точно с него, ти се струва, че пееш правилно по причина, че чуваш и него - един запис на изпълнението ти дори и в тоя случай е задължителен, защото просто трябва да се чуеш пасивно отстрани. А за трудността при пеене със сингбек - намери някой да ти изсвири тихо водеща мелодия върху инструментала и освен това малко занимания по солфеж няма да са ти излишни.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да. Отиди при педагог... дори да е само веднъж.

Да ти каже фалшиво ли пееш или има надежда да стане работата. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Фалшиво не пея,записвал съм се мисля че звуча прилично,също така не само мое мнение.Проблема е че когато пея с инструментал не мога да вляза в ключа на песента,обаче когато сложа слушалки и слушам вокалите и инструментала едновременно всичко се нормализира.Мисля че най-добре педагог ще ми каже!Благодаря за отзивите! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.