Jump to content
Българският форум за музиканти

Ефект за PC


Мартин98

Recommended Posts

... Или поне тази, която успееш да подкараш на компютъра си. Запознай се със системните изисквания на различните версии и прецени коя ще можеш да подкараш. Ако ползваш вградената звукова карта, ще трябва да си инсталираш и ASIO4ALL.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всека трета тема - откъде да си дръпна дисторшън за компа, страхотна ли е еди коя си китара за 150 лв...

 

До автора: мен ме мързи, но потърси в раздел китара, раздел семпли и другите раздели, темата за Asio for all и ефектите за компютър.

ЧЕти, преди да питаш, май не си се досетил, че 1085235 души са питали преди теб, за 10-годишното съществуване на форума.

Ако не те мързи, ще научиш още много вече писани неща, които никой няма да се наеме да ти напише, специално за теб, щото много ти се пита и смяташ, че всички трябва да се юрнат да ти отговарят.

No Offence.. просто всеки задава такива въпроси.

 

Личен съвет: Ако нямаш наистина хубава звукова карта, а свириш примерно с вградената на дъното или най-много Creative някакъв... събери си парички и си купи усилвател. Това с компютрите и евтините звукови карти е та*ак работа и никога не се получава както трябва. Не се самозаблуждавай, ако както предполагам, искаш с домашна карта да постигнеш някакъв свестен звук, няма да стане - може в началото да ти се струва страхотно, но с времето ще видиш, че е пълна боза. Не се мъчи така, а си вземи кубенце, ако нямаш(както предполагам).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш си един USB guitar link за 30-тина лв. и си решаваш проблема. Моя работи много чистичко и като цяло няма осезаем лаг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтим по-горе беше коментирал нещо за звуковата карта, та предложих евтино и добро решение. Сори, ако съм бил офтопик :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам известно недоверие към това решение, предвид цената и марката.

Предполагам, че ще има (макар и ниска латенция) шум и jitter, съизмерим с повечето домашни карти.

Не знам дали съм прав, но трябва да пробвам, за да се разубедя.

Ако някой път приемаш аудио-гост за проба(и си от София), ще се радвам да чуя и да поговорим, а и бира ще взема за разговора. :)

Може и да си купя едно за проба, но ако не ми хареса, ще се наложи да си го бия в главата, понеже не обичам да подарявам неща, които смятам за нефелни.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ebay има за под 15 лева с доставка. Без марка са и със сигурност по-зле от варианта на Behringer, но за свирене е по-добре от градената ми звукова карта. Най-малкото ... ако не друго ... ще можеш да си свириш през линка и едновременно с това да си слушаш бекинг трак от youtube или друг плеър примерно. Това с вградената карта и asio4all няма как да стане. Шумничко е ... и на моята бройка чистия сигнал "прегаря"  ... тоест влиза в червеното и криви. Аз 99% свиря на хай гейн и не ми пречи, защото не се усеща. Като теглим чертата съм доволен.
На мой приятел му се падна по-читава бройка май. 
Мога да запиша нещичко ако на някой му е интересно как е звука с джаджата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.