Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Lyubo91

Въпрос относно yamaha psr e333 - СПЕШНО!

Recommended Posts

Здравейте, колеги музиканти. Пише ви един "любител" музикант, но това не е толкова важно. Важен е въпросът ми към вас и се надявам някой да знае, защото много ще ми помогне с отговора си. Та - Имам синтезатор Yamaha psr e333. Този синтезатор има функция за запис ( REC) на това, което се свири на него - дотук добре. Обаче как след като съм направил записите В СИНТЕЗАТОРА, да ги прехвърля на компютъра. Имам USB кабел за синтезатора, с който го свързвам към FL studio, но не ми харесва как се получава там, пък и ми трябва и самия ритъм на синтезатора. Иначе Yamaha -та няма MIDI изходи. Та някой знае ли някаква програма, софтуерче, с което да мога да "видя" паметта на синтезатора и да сваля записите от него ( предполагам, че те са в MIDI формат :? ) Разполагам с програмата Musicsoft downloader, но тя е само за прехвърляне на MIDI файлове от лаптопа на синтезатора и до там.  А мен ми трябва обратното - реалният запис от синтезатора. 
Моля за помощ, спешно ми трябва и благодаря предварително на отзовалите се :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е възможно програмата на Ямаха да прави трансфер в едната посока. Когато свържеш свирката с компютъра, би трябвало като стартираш програмата първо да ти се появят 2 опции - избираш "Transfer files between your PC and your Yamaha music instrument". След това в левия прозорец на програмата ще видиш, че най-отгоре има надпис "Electronic Musical Instrument", като там има и малка иконка на клавир. След като цъкнеш там, ако всичко е свързано както трябва, програмата ще отвори ROM паметта на свирката.

Edited by Мартин87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Когато цъкна на въпросното място, единственото, което ми  се отваря е Flash memory  и system drive. В първото са нещата, качени от мен в MIDI формат, а във второто има само един файл, нещо, свързано с бекъп мисля. приложил съм снимки, за да видите. Въпреки, че в синтезатора имам два записа, те не излизат и това ми е въпроса - как да ми излязат, за да ги сваля! :? 
http://prikachi.com/images/987/6334987F.png - флаш паметта

http://prikachi.com/images/992/6334992Z.png - system drive

Трябва да има и друг начин :? ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отговорът се крие в първата картинка. Там срещу файла Людовико Ейнауди пише 13КВ. Това е миди файл. С други думи, като натиснеш REC, клавира записва миди, не мр3 или wav. Не записва аудио.

 

За да звучи както на синтезатора, ти трябва същия миди плеър, които е вграден в синтезатора. А такъв нямаш, няма и да намериш. Пробвал към какво ли не, включително и някакви софтуерни, производство на Yamaha, обаче не става.

Реалният запис от синтезатора става така - взимаш сигнал от слушалките на синтезатора, със съответния кабел го пренасяш към Line in на аудиокартата и записваш с някоя читава програмка. Друг начин няма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

и аз имам ямаха пср е 333 записите много лесно се правят значи изтегли си Adobe Audition 6 вкарай един кабел в ямахата където е изхода след това от другата страна към компа на мястото на микрофона ако имаш съответните кабели рекордваш с програмката която ти казах по горе сейфаш и си готов много е полезна и голямо качество има аз така правя записчета с аверчетата имаме и па50 и имаме песнички пиши ми на скайп ако ти трябва нещо което искаш да знаеш : donjoan42

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By RaverWild
   Някой записва ли звуци от улицата/механични итн? Търся съмишленик въоръжен с нещо като Zoon H1 или нагоре
  • By FUB_HS
   Привет на всички!
   Извинявам се предварително, ако темата не е за тук. Имам една абсолютно смахната молба, имам желание да семплирам, въпроса е, че на семпъла, който съм се спрял, му нямам midi файл. Той е супер елементарен,има 2-3 тона в него, но се опитвам всячески да го направя в тоналност, но едия тон ми се губи яко, та дрънка.
   Ще съм мега задължен, ако някой може да ми направи едно миди на този семпъл, в тоналност. 
    
   Това е семпълчето

   1.wav    
  • By ares98
   Искам да си взема първата миди клавиатура - стремя се да композирам оркестрална и филмова музика чрез Cubase И Kontakt, но в същото време искам да подобря инструменталните си умения на пиано, т.е търся нещо, което да ми даде най-доброто от двата свята. Бюджета ми е около 500лв
    
    
   http://radoslavmusic.com/p/alesis-vi61 Тази или
    
   http://radoslavmusic.com/p/yamaha-keyboards-np31-black тази е по-добрият избор?
  • By DANEV
   Здравейте,искам да ви попитам имате ли впечатления от 
    
   http://shop.itr.bg/product-71038/-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-Microsoft-LifeCam-Studio-(Q2F-00015,-Q2F-00016)-%D0%9D%D0%BE%D0%B2-1080p-HD-Mic-USB-Webcam.htm
    
   тази камера и става ли за записи в домашни условия,които да са сравнително качествени,главно ме интересува качеството на звука. 
  • By kamenangelov02
   Здравейте, музиканти!
    
   Честита Нова Година! Желая Ви много здраве и късмет!
    
   Преди години свирех за удоволствие на няколко синтезаторчета (евтино Casio, Yamaha PSR 500, евтин Роланд), после се занимавах непрофесионално със софтуерни секвенсъри и семплъри - за keyboard input ползвах M-audio 61 midi клавиатурка. Сега щерката започва да пее детски песни и искам да се учим да свирим с нея. 
   Разгледах какво предлага пазарът и се спрях на това синтезатора посочен в заглавието:
   Yamaha PSR EW-400
   Хареса ми защото
   1) има USB - ще мога да я ползвам с Reason, Pro Tools, примерно
   2) 76 клавиша е - ще е подобрение над свирките, които съм имал досега (61 клавиша) 
   3) не лош външен вид и материали - клавишите са матови, някат дрънчене при ударно натискане (съдя от изложена в т-нополис e453)
   4) не висока цена - 823лв, нова с гаранция, от словашки онлайн магазин. 
    
   Моля за Вашето мнение дали съм се ориентирал към правилния модел! Надявам се да има добри възможности в секвенсера - квантинизация, suffle/groove управление, няколко трак-а за лууп. Изгледах разни ревюта - не са много подробни, защото е entry-level свирка и едва ли е много популярна. Ако мислите, че има по-подходящ инструмент в този ценови диапазон и подобни възможности, моля, посъветвайте ме!
    
   Поздрави!
   Камен
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.