Jump to content
Българският форум за музиканти

Урок по китара на Борис Сотиров !


makedonetsa

Recommended Posts

Абе,не сте ли чували,че "Който може - го мАже."... :D Горките ученици...

Редактирано от soundcraft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хохохо :) Доста сладичко...

 

Винаги съм си мислил, че не е нужно да можеш да свириш на китара, за да правиш някакви неща "а-ла Ингви" и точно такъв е случаят тук (нямам предвид това, което на пръв поглед изглежда, че имам) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях темата още в началото и се въздържах от коментар по свиренето (въпреки че ми напираше ). Аз и сега ще се въздържа, но ще припомня на онези съфорумници , които нон стоп с големи букви крещят на младите ентусиасти "ОТИВАЙ НА УРОЦИ ".

 

Някой ако свири добре на китара , не е задължително да дава пълноценни уроци. Тук дори да се абсратрахираме от начина на заснемане и от свиренето - добро или не чак толкова, обясненията са почти безполезни.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами "...тва е в общи линии..." каза човека. И добре, че му свърши дъвката щото можеше и други стилове и китаристи да засегне /опазил Бог/.

Значи две неща напират в мен - един въпрос и една препоръка. Първо да попитам:

-Не Ви ли е срам да се наричате преподавател, а г-н Сотиров? И второ - както сам се изразявате, поупражнявайте се и Вие по 1 час на ден и тогава дъвчете дъвка по "телевизията", защото и сценичната треска Ви идва в повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сетен път се убеждавам, че голяма част от пишещите тук са силни... на думи. Няма да окачествявам написаното като злоба, просто няма смисъл. Домораслите "виртуози" са непобедими.

Момчета, дано някой ден достигнете нивото на "мажещия" Боко. И да свирите там, където той беше дълги години. Честно казано, съмнявам се да ви се случи. Хайде сега, продължавайте да изливате помия.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за откровените мненията и добронамерените коментари - другото няма да коментирам .

Радвам се ако с нещо все пак въпросното клипче (урок) е било полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Реших да пусна линк и към първия урок на Борис за тези които искат да го видят .

http://youtu.be/lqmPjYGvU_U

 

Приятно гледане !

Редактирано от eL_NinYo
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е прекалено отъпкването па ся. Истината е някъде по средата - аз поне се надявам да сте си взели бележка какво и как трябва да се подобри. Хвалебно е, че все пак има желание да се прави нещо в тази насока и че искате критика. Ся, че се прекалява с нея е друг въпрос, но и проблемите не са маловажни :) Fats, както съм се убедил в арогантното ти, безмисловно поведение, все пак ще ти кажа - не е нужно човека да е виртуоз за да преподава. Мен не ме интересува дали маже или не, или дали е виртуоз. Ясно е, че във форума има по-добри китаристи, класи над това, ама в момента се обсъжда поднасяне на урок, а не кой колко си може.

 

македонеца, това последното е съвсем друго и много по-информативно! Това, което би било по-добре е да се снима на два пъти, като едната камера е closeup на това, което показва, и също, което е характерно за много видеоуроци - да се разписва материала и да се чете, за да се избягват паразитни фрази като "ааа иии ъъъ амииии" - така ще изглежда много по-професионално. Успехи!

Редактирано от 7thString
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега, факт е, че това първото само му вреди на имиджа и аз не бих завел дъщеря си, примерно, на уроци при него...ако това му е визитката. Говоря като страничен наблюдател, няма злоба, просто мнение. Имам чувството че са му тикнали този Ibanez, който явно не му е съвсем удобен, и са снимали... Второто видео вече е съвсем друга работа, човека плува спокойно в свои води ;)

Редактирано от dickens
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм напълно с 7thString, но имам и един въпрос.

В първото видео казва, че "характерна техника за Ингви е суип пикининга, по три ноти на струна". Аз ли нещо бъркам, защото аз знам, че sweep пикинг е това:

sweeping20.GIF

А това, което той свири (и говори) си е чист Economy пикинг.

Редактирано от Lathron
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бъркаш. Ингви във всяко свое видео оплюва Sweep свиренето и докъдето може, ползва Alternate. Разликата с този пич е, че Ингви свири много леко - почти не докосва струните с перото, затова и специфичния му тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алеле, как сме се оплеле!

 

За да преподава човек, първо трябва самият той, да може да се представи на достатъчно добро ниво.

Моля, моля, не намесвайте Кърк Хамет.( в момента му разучавам солото на Сик енд Дистрой, абе защо не измислихте такова :))

Аз виждам адски нервно пилене, с много мазане и хиксове.

 

Сори, но това ми е мнението.

 

^ Малеее!!! Колега направо ме разби подкрепям те с две ръце. Щеше да напиша същото, коет си написал и ти, направ ми взе думите от устата! И аз съжелявам за изказването ми но колегата от видеото маже и звучи несигорно (в първото клипче). Освен това се усеща, че няма добър синхрон спрямо дясната и лявата ръка. Тоновете не са отчетливи, няма атака! Има много X - ове и замазване. Действително горките ученици!

 

Втория клип е добре, явно просто стила, който показва в първия клип не е неговия! Но действително по добре да се махне от нета първата визитна картичка!

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.