Jump to content
Българският форум за музиканти

Теория на мелодиката


Recommended Posts

@лизандо (каквото и да значи):

 

За да се изкачиш в една сграда от 5 етажа - няма как да прескочиш първите (ако ме разбираш). Трудовете на проф. Христов са написани за хора със солидна теоретична и практическа подготовка.

 

Как очакваш някой да ти обясни музикални теории на общонароден език - така, че да ги разбереш?! Днес - мелодика, утре - теория на музикалните множества... Не ста'а!

 

 

п.п.

Км7 може да ти разкаже много за различните теории. Само не знам дали ще говорите на един език...

 

п.п.п.

@Бейби, дори и тук има достатъчно компетентни хора. Но когато някой каже "абе аз се кефя на музиката - чел съм 3 страници от ЕТМ, я кажи нещо за додекафоничните структури" - не звучи като мотивация за задълбочен теоретичен разговор.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еее стига де бейби томас поправих си грешката а ти още ми го натякваш,дори се извиних за нея.благодаря за информацията км7 интересно ми беше да разбера подробности някой доцент или професор дали преподава тези теории в бг музикалните университети или тези теории са повече от екзотика във българия и се набляга на другата общо приета теория.всъщност повечето от вас са с музикално образование в този форум интерестно ми е да разбера коя е най трудната музикална дисциплина която вие сте изучавали или коя музикална материя за вас е най трудна. защото въпросната теория на музикалните множества има много общо с математиката а това подсказва нейната сложност, а какво мислите вие кое според вас е много трудно за научаване в музикалната теория.предварително благодаря на тези който ми отговорят на въпросите който поставям :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Екзотика са. Мдааа. Екзотични са и правописът, и пунктоацията ти.

Въобще всичко, което ти чуваш за пръв път е екзотика в България. green_angel.gif

 

п.п. Ако те настъпя с тока на обувката си и ти се извиня веднъж ок ли ще е да те настъпвам всеки път като те видя?

Редактирано от Viara Ivanova
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нАстъпииии.... вЪртииииии, гЪрчииии! чекай че не моа да намеря подходяща садо-мазо картинка, ама пунктУация последно се пишеше с У като Уй...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B) извинявай но тука не сайт за български език или пък сайт за корегиране на правописни грешки или пунктуациони такива , не занимавайте с глупости моля ви, ако не желаете да пишете по темата въобще не си правете труда да правите злобни коментари или да ми гледате правописа така че мога да пиша без или със запетайки или точки те не са важни а информацията която ще ми дадете но явно тук в този сайт хората с това се занимават. вижте ако искате да приключа с тази тема, само кажете и повече няма да ви досаждам с тези неща.ЯСНО :angry:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги ми Патиланчо, в някои изречения целият смисъл се изменя или остава забулен при липса на запетайка, а такива моменти са видни и в твоите. Захвърли рехавата теза за неважността на запетайките - ще те забият като парен чук пирон в масло посред летен ден в Сандански. :)

А ти вече така или иначе се отписа от темата, след като обяви, че линеарните аспекти не те интересуват... вече.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Първо не съм ти никакъв Патиланчо моля не ме обиждайте ,това че не съм със музикално образование като вас не ме прави тъп, имам две висши образования едното от което е право въпреки че не работя в тази сфера.Виж какво господине аз имам всестранни музикални интереси които се менят постоянно, така че не ми давай съвети дали да се oтпиша от темата защото мога да започна нова тема и още сто такива ,има много други неща който въобще не се разискват в този сайт.ако не бях аз никой от другите потребители на сайта не би му хрумнало да пита за музикалните множества(защото едва ли много от вас въобще са чували за тях)а аз като добродушен музикален невежа с добро чувство реших да задавам въпроси. вместо това вие ми гледате правописа и ми правите адски глупави забележки сякаш съм в час по правопис(а тези грешки ги правя от бързина тъй като нямам цял ден за губене). Искам да попитам това музикален сайт или по точно форум ли е или форум за наставления и коригиране на правописа,ако е така МОЛЯ модераторите на сайта преди даден човек да се регистрира тук да бъде изпитан по правопис като напише една страница без грешка за 1 час ако не направи грешка и го изпише без проблем чак тогава да стане потребител на този форум. :angry:

Редактирано от lizandro
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:surprise: Първо, съвсем не всички тук сме с академично музикално образование, аз съм автодидакт и нямам такова. Между другото, същото важи за Арнолд Шойнберг, чиято книга по контрапункт ти препоръчах. Той, а и много други чудесно демонстрират, че неминал през академията не е еквивалентно на некадърен и сакат. Не всеки е Шойнберг, но всичко това означава, че липсата на сертифицирано образование не е адекватно извинение за незнание на фундаментални неща - всичко опира до съзнателност. Като солиден правист, каращ направо през пунктуационните знаци и главните букви, знаеш, че непознаването на закона не е извинение за неспазване.

 

Преди да отсъждаш какво се дискутира във форума, най-напред се запознай с него. Може би щеше да откриеш и една друга теория за организация на музикалната форма, почиваща на множествата, при това авторът е българин - Христо Питев. Но си прав, че все пак не съм чувал за музикални множества, и не знам как онзи линк се е озовал в поста ми, ако изобщо е мой пост - може да имам амнезиен проблясък. Извинявам се! Също така, не разполагам с достатъчно IQ, за да разбера тези езикови оптимизации, които хората с две висши правите, а и имам само едно! Момент... Кой написа тези редове... и всъщност чий е тоя ник Km7, и къде съм...?! :girl_cray2:

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@лизандо,

Нямаш време да пишеш грамотно - а искаш някой да отдели от времето си, за да отговори на самоцелните ти въпроси... Това е липса на уважение към другите!

 

Язък ти за образованията! Ако това ти е изказа - ясно е защо не практикуваш.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lizandro, нещо повече: всичките си постове ги преписвам, а висшето образование не е съвсем мое - инсталирал съм си чип с такова. Ти имаш цели два, но явно са недостатъчни. :no: А сега може ли да дойда в твоя пясъчник, за да си посипя главата с пясък?

Намасте. :pray:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.