Jump to content
Българският форум за музиканти

bratmito

Members
 • Content Count

  912
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bratmito last won the day on December 24 2016

bratmito had the most liked content!

Community Reputation

60 Excellent

About bratmito

 • Rank
  Пристрастен
 • Birthday 04/09/1989

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  236295927
 • Yahoo
  Skype: danail89

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Ядене и пиене

Recent Profile Visitors

705 profile views
 1. Сори за късния отговор, рядко влизам... От завода го взех куфара, но съм почти сигурен, че не ги произвеждат те. По-скоро е китайски някакъв, няма марка или модел. Определено не блести с качеството си в сравнение с Gibson кейса на електрическата ми, даже на места има вече разлепвания, въпреки, че е излизал от вкъщи 3-4 пъти. Все пак като за цената си бива.
 2. bratmito

  Bulgarian guitars

  Look at bazar.muzikant.org, olx . bg and bazar.bg if you want to find some. They go for really cheap, but usually are in bad condition. These guitars look, sound and play like sh*t. I am so amazed you guys are after them...
 3. bratmito

  Сиромашки Les Paul

  Ако не те е страх да поръчваш от китай може да прегледаш тези китайските гибсън имитации от али експрес (т.н. chibson), но не взимай от местните търговци в olx, цените им са надути. Задължително трябва да смениш адаптерите, пластмасовото магаре и да я сетъпнеш добре, Изработката им е калпава, но изглежда и звучи много добре за парите си. Имам 2006-та Gibson LP Studio, мисля че се води Plus с AAA кленов топ, имам и китайското менте с адаптери Gibson 500T и 496R и звучат различно, но наравно. Дори китайското менте ми харесва повече за по-тежка музика, вероятно заради по-силните адаптери. За чисти китари и лек крънч Гибсъна звучи по-добре. Имал съм и Vintage V100 и VS6, според мен китайчето е по-добър избор след ъпгрейд на адаптерите. Епифон не съм имал, не мога да ги сравня. Другия вариант е от Uk, скоро купих за приятел Gibson LP Studio 2015-та, с доставката излезна 1020 лв. Японските копия на Yamaha, Burney, Tokai, Greco и др. от 80-те също имат репотация на хубави инструменти.
 4. Както писах по-рано, в крайна сетка взех R30E модела вчера от завода в Казанлък (имаше 20% намаление на всички китари за празниците). Не съм свирил на друга акустична китара от този клас за да имам база за сравнение, но звука и удобството ми допадат доста. В момента няма възожност да запиша нещо, може би след прзниците... Цената на китарата беше 980 лв преди ДДС. С куфар ми излезна 1313.50 лв. За сравнение в мюзик дивижън цената е над 2300 лв. Харесвам магазинът, но не мога да оправдая тази надценка...
 5. От всички усилватели, на които някога съм свирил (а те не са малко) този е най-гадния. Има само един плюс и той е, че е мощен и става за репетиционна. Клийн каналът става без да е хубав, но всякакъв драйв от това нещо звучи като гнездо с оси. Виртуално всеки друг усилвател в този клас звучи по-добре от въпросният фендер, та дори и някои нискобюджетни 15 ватови практис ампове.
 6. bratmito

  Gibson Owners' Club Bg

  Не са от споменатите марки, но Gibson 500T и 496R (без капачки) са според мен доста подходящи за метал/хардкор. Имат силен аутпут и агрсивен тон. С капачките, обаче, някак си се "кротват"...
 7. След като проучих въпроса около Кремона съм решил да се зарадвам скоро с една R30E. Единственото, което ме спира е, че искам да си я харесам и взема лично, за което ще трябва да отида в работен ден до Казанлък. Писах мейл до завода за актуални цени директно от тях за няколко модела, бяха много любезни и ми изпратиха такива много бързо. За моя изненада цените са драстично по-различни(надолу) от тези, които може да намерите в Интернет. Не съм пробвал все още лично моделите им, но по описание и 1-2 клипчета в youtube съдя, че са може би най-доброто съотношение цена/качество на нашия пазар.
 8. Ако не държиш да е нов разгледай олх и bazar.muzikant.org. Независимо как потръгнат нещата с китарата най-вероятно до година ще го продадеш - или за да си купиш по-хубав или защото вече не ти трябва. Плюсът е, че ще вземеш нещо малко по-добро, което след това ще продадеш на приблизително същата цена.
 9. Аз съм с Busrtbuckers I и II и имат капачки. Pro също са с капачки. С бърстбъкърите не съм имал микрофония, но преди това бях с 490 и 498, 490-ката микрофонираше макар и да беше парафинирана. Оказа се точно от капачката проблема. Най-простия тест е да се махне капачката и да се пробва с "гол" адаптер, ако няма микрофония, то проблема е в капачката. Чета из интеренет, че хората слагат и дунапрен под адаптерите в кухините на китара. При мен имаше нулев ефект това.
 10. Понякога микрофонията се получава не заради непарафинирани адаптери, а кофти допир между капачката на даптера и самия адаптер. Имаш два варианта: 1. Махаш капачките (променя звука) 2. Слагаш демпфер между капачката и адаптера. Може също да се ползва силикон върхи хартиено тиксо(за да може да се маха ако се наложи)
 11. От моя опит между различните производители разлика не намирам почти никаква, ако има някаква то е по-скоро от различната възраст на лампите. Между различни типове лампи, обаче, има особено EL84/6П14П звучат доста по-различно от 6L6GC например. Ако трябва да избирам между различни произдовители на една и съща лампа бих заложил на издражливост(и цена), отколкото на субективни мнения в интернет за звука. В това отношение стари СССР-ски 6П14П-ЕВ е най-добрия избор според мен.
 12. Както по-рано споменах целта на темата не е да спорим за субективни неща (вкус), а точно да изразим чисто субективно мнение към продукти, към които имате лична "война", колкото и непопулярно да е мнението ви. Интересното на темата е как едно нещо обожавано от едни може да е Most hatred за други и съответно до колко мненията "какво да си взема" и "кое е хубаво" са меродавни. Гледам, че се прокрадват модели като Mesa Triple Rectifier и JCM2000, които нито са евтини, нито са непопулярни, даже напротив.
 13. Виждал съм фабрични кабинети с V30 и G12T75, съответно 100 и 97 dB, така че има значение и честотно как се напасват явно. Преди да купуваш нещо можеш да си направиш експеримент да намериш импулси от съответните говорители и да посвирш през някой софтуер с тях. Не е супер реалистчно, но ще ти даде идея за звука.
 14. Нещата не винаги опират до това какво си си купил. В един момент съдбата те свързва с някои продукти без твое желание. В моя случай Fender FM212 не съм имал, но се е налагало многократно да свиря на такъв поради определени обстоятелства. Някои от нещата в горните мнения не са и евтини.
 15. Старо производство 6П14П бих препоръчал аз, но виждам, че си решил въпроса. Особено военната версия ЕВ. Проблем евентуално обаче ще е да получиш гаранция, че не са ползвани и да намериш калибрирани 4-ки от тях. Иначе по форумите и в олх изскачат на много добри цени, в повечето случаи далеч от магазинните в момента. От към звук честно казано почти не намирам разлика между различните производители при крайните лампи.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.