Jump to content
Българският форум за музиканти

Чукопад

Members
  • Мнения

    128
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Cort G254

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Последни посетители

437 профилни разглеждания

Чукопад's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Ем като ми дойдат струните дето поръчах, ще го презапиша Но иначе си го свиря от 12ти праг, само дето китарата е настроена в Ре.
  2. http://www.youtube.com/watch?v=YttLNGf-VOA В Ре. Свиря от 9 месеца. Моля за вашето мнение
  3. Тва по средата нема начин да е истински гибсън
  4. Ако тепърва започваш да се учиш прави алтърнет пикинг още от самото начало (натискаш струната когато движиш перцето и нагоре и надолу, а не само надолу) в началото може и да ти е малко трудно, но след месец-два ще имаш доста завидни техника и бързина.
  5. Хм, прави ми впечатление, че в 90% от темите, мненията за звук са от гледната точка на китаристи, които се занимават с това от години, имат участия на живо и прочее и прочее, т.е. хора, за които звукът е от наистина огромно значение. А какво може да се каже от гледната точка на непретенциозен аматьор, който свири вкъщи само за удоволствие? Заслужават ли си тези 500-1000-2000 лева отгоре за лампов усилвател / китара / процесор, при положение че не вадиш пари от това хоби? Eто на това момче например, трябва ли му нещо повече от този скуайър и гитар рига? Когато си купих китарата и започнах да чета този форум, останах едва ли не с впечатлениет, че това което притежавам като китара и кубе едва ли не са някакви боклуци, които мога да използвам само и единствено докато се науча. И когато удрях по тия струни и не ми харесваше какво свиря, дори стигнах до заключението, че трябва да си купя 1500+ лева китара заедно с лампова глава и кабинети за по 1000. Истината е, че ако свириш добре, на хората ще им хареса какво свириш дори ако го свириш на крива дъска със струни и говорител за левче. Не знам дали несъзнателно или нарочно, но всички мнения от този тип подбуждат начинаещите да си купуват по-хубав гиър, вместо да се учат да свирят. Спрете се. Дайте ми една адекватна причина, аз да си купя китара за над 300 лева например, при все че не се занимавам професионално с музика. Когато решиш да си вадиш хляба от това, тогава разните "зулумчета" и скуайъри са за боклука. До тогава ти вършат перфектна работа, дори и името ти да Кери Кинг
  6. ..... Иначе ето ти една стабилна евтина китара : http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23935/Cort_G210_BK.html Има хъмбъкър, така че ще можеш да свириш и по-тежки неща.
  7. Така и не разбрах ще има ли някакъв проблем да си сложа тия струни в Си?
  8. Дори няма да ти трябва да ползваш усилвател баце, на тоя китарата му е толкова яка, че ънплъгната свири
  9. Хм, човека изглежда някъде около 60те, a в тази граница попадат Енгъс Йънг, Джими Пейдж, Кийт Ричардс и Ричи Блекмор. Определено няма нищо изумително в това човек на тази възраст да свири на китара
  10. Ами не съм сигурен дали е точно това, но в сайта на Корт пише 648 мм.
  11. Ок, значи ако използвам 10-52 за Си няма да имам проблеми и няма да се налагат корекции?
  12. Имат почти двойно На сегашните е 40 килограма някъде, на 10-56 в си е 77 .
  13. А ако си сложа толкова дебели струни и си настроя китарата в B ще трябва ли да правя някакви корекции по тръсрода и прочее?
  14. Чукопад

    B Tuning 10-46

    Наскоро се зарибих да изсвиря една песен на At the gates, но проблема е, че тя в Си, а най-дебелите струни, с които разполагам са 10-46. Въпроса ми е може би очевиден - ще стане ли номера и как? Китарата ми е 6 струнна.
  15. С времето ще научиш неусетно и нотите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.