Jump to content
Българският форум за музиканти

Slevin

новаци
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Slevin

  • Рожден ден 01/07/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Slevin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз най-много харесвам следното определение: Музикант е не човек, който може да свири, а човек, който не може да не свири. Добрият музикант може да изсвири това, което чувства така че и другите да го почувстват. Всичко останало са различни техники, стилове и т.н. А пък това дали си учил 10-15 дена или 20 години са биографични подробности. Пътища колкото щеш, ентусиасти още повече. Тия неща са доста извън темата, затова: Убеден съм, че в България може да се намери реализация за добрите музиканти. Но е зор, както показва практиката. Иии не ща да повтарям всичко дето се изписа дотук, затова спирам.
  2. Slevin

    Една мечта

    Аз като почнах да се уча преди две години и аз от това ДВД почнах. Доста е кратко, но ако внимаваш, ще понаучиш някои основни работи. После вече или тръгваш по учители или се затваряш от света, зареждаш се с оптимизъм и трезва преценка спрямо собствения си прогрес и почваш да вадиш таблатури от нега, уроци (във всякакви форми и т.н.) Не е задължително да опираш до учител ако познаваш китарист(и), които да ти помагат като имаш проблеми и да те вкарват в правилната насока. Сам е по-трудно да напредваш, ще трябва да си наложиш яка дисциплина. Понякога ще дълбаеш в грешна насока, ще пропускаш да отработиш някои неща, които после наново ще трябва да заучаваш и т.н. - това е нормално, ама си е напълно възможно да достигнеш едно добро ниво. Евалата за желанието и хъса! Това е правилния подход. Желая ти успех, ако имаш проблеми и питания тук има доста вещи в занаята хора.
  3. Slevin

    Проблем с Podxt

    И аз в началото така реших, но пробвах всички компоненти (кабели, китари) във всякаква комбинация - няма проблеми. Обаче това с връщането на тока, което каза KingdomX ми звучи логично. (Макар и доста неприятно) И на мен нещо такова ми мина през ума.. Ще го нося да го оправят.. Благодаря за бързите отговори, ако на някой му дойдат други въможни обяснения ще се радвам да ги сподели. Чисто нов е процесора, хубава марка и досега проблем никога не е правел.. Тамън като ходя ще взема и един маршал да каширам в джоба.
  4. Slevin

    Проблем с Podxt

    К`во му стана на това чудо така и не разбрах.. Както си праскам Seek and Destroy на компа се появи някакъв шум и след 5 сек. изчезна сигнала. После взе да се появява за момент през 10-тина сек ама пак с яко шум. (Все едно кабела е прекъснат някъде) Да ама не кабела вчера го взех, чисто нов Fender и няма грешка. Пробвах с други кабели - пак същата работа. После пуснах POD-а през кубето и пак се появи същия шум, сигнала след 20-30 сек. пак изчезна съвсем. (Иначе самия POD си свети, сменя preset-и и ефекти.. отбива дейност ) Пробвах да го пусна и през десния output - тръгна за момент и пак зацепи. И китарите сменях и кабелите - проблема явно е в самия POD (или в адаптера му, но това ми се вижда по-малко вероятно). Викам си да не е прегрял нещо ама свиря от има няма 2 часа, пък по 15 съм изкарвал.. На сайта на line6 нищо полено не намерих, имам си най-новите драйвери всичко си бачкаше като хората до днеска. Ако някой може да ми каже от какво се е получило това ще съм много благодарен. Иначе POD-a е в гаранция още ако не се опрай ще го нося.. Предварително мерси !
  5. Slevin

    "Ментетата"

    Това трябва да е майтап.
  6. Бих казал, че това е най-смислената тема в целия форум. Проблемът е, че обхвата на въпросите които са засегнати е толкова широк, че и отделен форум няма да стигне.. Аз обичам да гледам на подобни въпроси малко по-отгоре. Това, дето следва може да ви се види малко отвлечено като анализ, но аз лично съм напълно убеден, че проблемът в музикалната сцена в БГ далеч не се ограничава в рамките на музикалния бизнес. Ето защо: Всички сме съласни, че в България няма адекватна рок-сцена. В резултат от това т.нар. по-горе "кръчмари" гълтат и мааалкото пари дето ги има в тая работа. И най-лошото музикантите като съсловие са лишени от икономически лостове да защитят правата си и труда си. Спомнете си: Ватманите си плюха в пазвата, запушиха центъра за един ден и им вдигнаха двойно заплатите. Защо? Защото функционирането на столицата като икономичеки център ще бъде буквално гипсирано от липсата на транспорт. Ето ви техния коз. А даскалите? 3 месеца ефективна стачка. Вяха знамена, пяха, блокираха центъра, организираха митинги.. И к`во? Бутнаха им 30% колкото да не ги смачка инфлацията и на следващата седмица си вдигнаха единодушно с толкова собствените заплати. Накъде бия? Бъдещето на децата (които от своя страна са бъдещето на държавата) отива на втори план спрямо 300-те лева месечни, които Ватмана получава САМО за банички, кафе и цигари. Е.. кой пък ще тръгне да се занимава с проблемите на музикантите при това положение, след като собствените му деца са на това дережде? Нали знаете теорията на Маркс за изкуствата и пълния стомах? Човек първо трябва да е сит и едва тогава му идва потребността от изкуство. Защото изкуството е вторична характеристика. Философства се на пълен стомах. Истината е, че в дадение момент българското общество няма нужда от родна музикална сцена. След като го няма този интерес липсва съответно и възможността на музикантите да защитят правата си, да искат по-добро заплащане на труда си и т.н. , тъй като няма на какво да се опрат. (Гледайте какви мъки бяха в Холивуд с продуцентите..) Тъжно, но факт. Културното ниво на българското общество никога не е било по-ниско. На запад хората плащат по 50 евро да гледат футболен мач. При нас е 2. (В общия случай). На нацията хич не и се пее в момента. В България има много способни музиканти. Убедил съм се в това. Тъпото е, че накрая ще се стигне дотам и музикантите масово да бягат в чужбина. Там консумативите са на същите цени. Пародията е пълна. Обществото трябва да узрее, а ние музикантите (кой учил, кой не..) не бива да спираме да се мъчим. Може и да не грейне на нашата улица, ама и това е част от тръпката. Избрали сме си камък, ще си го мъкнем. Sail along, sing a song, carry on! We rock!
  7. Slevin

    The Sabbath Stones

    Да ама не.. http://media.putfile.com/The-Sabbath-Stones-Black-Sabbath Е това е.
  8. Slevin

    The Sabbath Stones

    Днеска имах много свободно време (сесията свърши ), та реших да си поиграя с процесора. Саунда далеч не е перфектен, има какво да се желае и при смесването и при самите бленди ама толкоз зася.. Ще направя пълна версия като си сменя струните тия дни. Може да пробвам и на Тони Мартин да се направя. Дано ви хареса. Sabbath! http://media.putfile.com/The-Sabbath-Stones
  9. Според мен с достатъчно последователност и усилия всеки може да се научи да пее поне вярно. Това обаче далеч не значи, че на хората ще им е приятно да го слушат. Талантът (в обхвата на който включвам и самите гласови характеристики) е много важно нещо. Все пак дори и човек без особени дадености може да се научи да пее вярно, поне колкото да не му се смеят. Друг въпрос е дали трябва да мъчи света. (пример: вокалните опити на Yngwie Malmsteen)
  10. Slevin

    Jackson

    Аз също имам Jackson JS30Dinky и съм на мнение, че хич не е лоша, но както казаха повечето: 1. Става предимно за жици. 2. Много е важно точно КОЯ китарка ще вземеш. Аз си я взех от RF навремето. Имаше 4 еднакви броя, но от тях само една ставаше за свирене. (Старателно си беше скрита де, ама аз я изрових. ) Иначе проблеми с китарата не съм имал, има си floyd, заключване, струва си парите. И верно е тежичка. Има още няколко готини джаксъна за до 600 лева. Ясно е, че това са си (почти) среден клас китари и от тях чудеса не можеш да очакваш, но за тея пари ще е трудно да намериш по-добро. А и както виждам вече си се спрял на Jackson. Ащо хвърлиш още няколко стотарки може за Ibanez да понахалстваш
  11. 1. Gary Moore 2. B.B.King 3. Chris Rea
  12. Стига сте се ебавали с Ингви бе. Ей ги моите красавици. Общо взето количество за сметка на качество. http://photos-d.ak.facebook.com/photos-ak-...327595_3025.jpg Jackson JS30DK Два акустични Fender-a Yamaha Pacifica 112 Ся съм си заплюл един American Deluxe Stratocaster, ама ще си почакам..
  13. Много си интересен.. Какво по-точно искаш от хората?
  14. Скоро си взех ето това: Меко казано съм впечатлен от възможностите му.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.