Jump to content
Българският форум за музиканти

Flame

Members
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Flame

 1. Flame

  Честит 3 март!

  ^ Българите да пазят България! Честит 3ти март. При мен още не е дошъл, но все пак.
 2. Flame

  Евровизия 2012

  Песента ми звучи точно като за Евровизия. Всеки да го разбира както си иска. Само че това е постна песен като за гласовите възможности на Софито. Както и да е.
 3. Там е работата, в случая става дума за двуделен такт, съставен съответно от два прости тривременни такта, т.е. 1 + 1. На теория обаче може да бъде възприет и като три двувременни (т.е. 2/16 + 2/16 + 2/16), т.е. 1+1+1.
 4. Flame

  Дъщеря ми Калина

  А! Адашка. Мога само да пожелая много здраве и щастие.
 5. Flame

  Честита Коледа на всички!

  Весела Коледа! valitchy, този линк е страшен.
 6. Най-вече защото от един момент нататък ограничението надолу не може да бъде преодоляно с каквато и да е техника. (Преди някой да спомене т.нар. vocal fry - досега не съм чул човек, който да звучи плътно по този начин.) Относно темата - предвид колко много ми помогна (и все още помага) пеенето в хор и колко добре си прекарвам - аз съм ЗА. Разбира се зависи изключително много от твоите съхористи и диригента - ако пееш заедно с хамали няма да извлечеш особено голяма полза. И обратното - ако се случиш с добри съхористи и диригент можеш да научиш доста. И разбира се, колкото по-богата е програмата, толкова по-добре.
 7. За мен фаворитите са Lex non scripta и Immensity, след като слушах парчетата и от двете теми. В някой случаи аха - аха да се реша да гласувам за някои песни, но като чуя вокала се отказвах. Не знам дали е от липса на подходяща апаратура или е заради краткия срок, в който трябваше да се запишат песните... но не се получава, поне за мен. Точно в момента слушам "Бяло" и направо ме е яд как вокалната линия замазва цялата песен.
 8. В отговор на въпроса ти - да, разбира се, може така. Изцяло твой избор е как точно да структурираш песента си. Хубаво е да музицираш с идеята, че не е задължително да се придържаш към стандартите (това, което ти изброи по-рано), но и да не бягаш самоцелно от тях. А пък щом се забавляваш - свири както ти е кеф, ама ха! ПП: Форумът не е само за професионалисти.
 9. ^ Правилно ли разбирам, че в този случай тоновете са сол, сол, фа, фа, до? Ако да, то можеш да създадеш хармония, след като определиш тонален център според мелодията. В случая най-очевиден е До мажор, който съдържа въпросните 3 тона, като примерна хармонизация (така, по слух) е Cmaj7, G7, Fmaj7, G7, Am7. Разбира се, можеш да използваш само основните тризвучия, ако не ти харесва джазовото звучене В този случай, акордите са част на една единствена скала (прогресия с първата, петата, четвъртата и шестата степен в До мажор използва само тоновете на До мажор). Ако обаче мелодичната ти линия съдържа чужди тонове (например си бемол нейде към края) можеш да прецениш, че искаш хармонията ти да кривне към Фа мажор (която съответно съдържа си бемол вместо чисто си) като пример за хармония е G, C, F, Bb, C7, Gm (брех, че хубава излезе...). Болднатото е във Фа Дано не съм писал глупости, че както ми се спи едвам довърших поста...
 10. Хората са събрали любопитни факти за страната ни, статията е добронамерена Не би трябвало да се оплакваме.
 11. Нека към това добавим и Equinoxе 4. http://www.youtube.com/watch?v=fpWNimba344
 12. Идеалният завършек за стихотворенията.
 13. http://www.imdb.com/title/tt1895163/ Изглежда ще има и филм през 2013.
 14. Flame

  Идея за спорт

  ^ Стана ми интересно, за кой фест става въпрос? А джемът в клуб "Пиратите" звучи забавно, с малко късмет съм там, да послушам.
 15. Flame

  Идея за спорт

  Желаещи да спортуваме има ли? Най-много ми допада да играя Баскетбол/Волейбол (пък даже и тенис, но съм неопитен), но ще ми е приятно и да играя дърво в някой мач.
 16. Сетих се за темата и ми стана интересно - до какво решение стигна, Polyphone? Въпросът не е прекалено личен, надявам се.
 17. Идеално, тъкмо съм си вкъщи, ще взема да намина.
 18. С удоволствие. Това ще е хубав начин да се занимавам с теория. Може би с тема в раздела "Теория и композиране"? Не мисля, че трябва да се ограничаваме само до китара, както предполага тази тема. Когато има подходяща песен за целта - да почваме. Пък каквото стане - такова.
 19. Идеята за анализиране на песни (съответно с разглеждане на хармония, ритъм, мелодични линии и т.н.) е много интересна и аз поне бих участвал. Или поне бих се опитал. Това, което правихме с учителя ми по джаз китара за всяка пиеса, беше да анализираме хармонията и да определим как ще е най-добре да се напише хорус по нея. Независимо дали е някой джаз-стандарт или лично авторска музика. Всъщност на него всичко това му беше напълно ясно, разбира се. Трябваше аз да се науча да правя такива анализи.
 20. Flame

  Къде да се разходя?!?

  Баща ми е много доволен от еко селище "Синия вир". Намира се до село Медвен, в южните склонове на Стара планина сред дъбови и букови гори. http://travel-fedora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html http://www.sinia-vir.com/index.html Изглежда като чудесна отправна точка за преходи и разходки из природата.
 21. С 3/4 цигулка можеш да свириш само в ритъм 3/4.
 22. Хехе... Имаме една приказка - "На калпавата ракета космосът й е крив." За да опонирам на мнението горе - граматиката на българския език позволява да изразим една и съща идея по множество различни начини. Това би трябвало само да е от помощ за човек, който се занимава с текстописане. Това се отнася особено за въртележки между подлог, сказуемо, допълнение и т.н. Трябва да отида до магазина. До магазина трябва да отида. Трябва до магазина да отида. Съобщението е ясно - но с правилната употреба можеш да поставяш различни акценти. Да не напомням как не сме обременени за всеки глагол да казваме/пишем лични местоимения. Аз мисля, че това е много важно. А относно мелодичността на езика ни - достатъчно е да се заслушаш в някои от познатите народни песни, за да усетиш какъв потенциал има.
 23. Предоставям ви два клипа от концерта на System of a Down от фестивала Rock im Park. Имам още клипове, включително един кратък на A7X, както и на една (все още) неизвестна за мен банда. Тях смятам да ги кача по-късно, при проявен интерес. ПОГО! http://www.youtube.com/watch?v=qhLMlAgpDgw Lonely Day http://www.youtube.com/watch?v=Pp9swbes6OM Ще ме извините за кофти качеството, но само толкова мога.
 24. Flame

  Забавна простотия

  Най-кратката ТВ кариера някога. http://www.youtube.com/watch?v=_pneBfZWhRw
 25. ^ Мерси за разяснението.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.