Jump to content
Българският форум за музиканти

plamen74.72

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

plamen74.72's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами по-горе в линка който дадох са го написали така изчисляването: Аз така и не го схванах, но дано някой дена да го разбера това броене!
  2. Това го разбрах горе-долу, че в различните краища на България е така, но 2/4 не означава ли например, че в един такт има две четвъртни ноти (не е задължително да са точно четвъртини, но горе-долу толкова е в един такт от 2/4), а в 6/16 има шест шестнайсетини ноти в един такт? Нещо още не мога да го схвана това броене на тактовете?! Тук го прочетох как са го обяснили, но пак не го схванах?!
  3. В този сайт го видях това (на тази страница от сайта), накъде посредата на страницата има заглавие: Чие наследство са неравноделните тактове в българската музика? Видях го после и с Гугъл тук (PDF файл е страницата): http://www.google.bg...O5Dakasocrcc9ig До колкото си спомням тактовите видове са три основни групи: Както вече казах, теорията не съм я учил, но това го помня според както са ми го казвали колегите по онова време, когато свирех с тях в оркестъра!
  4. Здравейте колеги! Въпреки, че повече от 17-18 години не съм се занимавал със свирене все пак, се надявам да ми отговорите на въпроса свързан с тактовете! Теорията никога не съм я учил, но съм свирил в градския духов оркестър на басфлигорна в Тетевенския духов оркестър! Позабравил съм доста, но попаднах на нещо много странно в един сайт, където са написали, че правото хоро е в такт 6/16, но според мен грешат, въпреки, че са написали, че инфото им е от БАН Според мен бъркат, защото това 6/16 са три такта от 2/4, а не един, както са го написали?! Ще ви бъда благодарен да ми обясните как стои въпроса с тактовете и как да ги определям?! Търсих програма (за Линукс понеже нямам пари за Уиндоус, а и Линукса, който ползвам е Бълкарски), но не намерих такава с която да се показва дадена мелодия какъв такт е?! п.с.Ако е нужно и линк към инфото ще дам, но ето цитат как са го сметнали там:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.