Jump to content
Българският форум за музиканти

dzwer

Members
 • Content Count

  279
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

dzwer last won the day on December 3 2019

dzwer had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About dzwer

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 08/18/1981

Previous Fields

 • Инструмент
  ЦепеницатА

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  165331943
 • Skype
  dzweru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. dzwer

  Harley Benton

  Супер яка идея за боядисване:
 2. Шума който чуваш от говорителите ли е или от трансформаторите вътре? Шума брум ли е(50-100 херца) или бял шум(широк спектър)?
 3. https://www.researchgate.net/figure/Pickup-position-effect-based-on-standing-waves-adapted-from-30-31_fig2_234034228 Може би за да изпъкват определени хармоници и да се гони определен разпознаваем тон. Просто предположение
 4. Ако успея да му намеря място, може и да го задържа...
 5. Днес ми дойде... Имам за продаване един Tektronix 2445...
 6. За отпред едра решетка е най-добре и сигурно. А вътре можеш да добавиш по една гредичка по средата на всяка стена за оребряване - залепена с яко лепило. Малко ще се намали обема и ще се вдигне резонансната честота на басрефлекса, но ще се получи още по-стегнат и дефиниран звук.
 7. Записах само мини концерта на TOOL tribute band H: А имаше и други готини изпълнения и ме е яд сега, че не ги записах и тях...
 8. Как никой не се сети да пусне тема... Работилницата е утре, 28.09.2019г.! http://bgmuzikalnarabotilnica.com/
 9. Ако е само траф, грец и кондензатори вътре - нормално е да дава 14 волта на празен ход... Ако има окъсели намотки няма да дава 14 волта, а по-малко! Ако има стабилизатор и той е дал проблем - също е възможно да даде 14 волта. Видях какво представлява - можеш да го отвориш внимателно с макетен нож и после да го залепиш пак. Ако ще го товариш до 1А - задължително ти трябва стабилизатор с радиатор! При 1А ще се разсейват повече от 2 вата, до колкото издържат трикраките стабилизатори на напрежение в корпус ТО220, каквито са LM7809 и LM317! Без радиатор единствено с някое импулсно стабилизирано захранване, но там сигурно ще се вкарат смущения в китарните ефекти и не е препоръчително да се ползва.
 10. Трябва си стабилизиран изправител, като този: http://www.elimex.bg/product/98941/kit-k036-reguliruem-zahranvasht-blok-1-5-30v-1-5a.html Интегралната схема трябва да се монтира към радиатор или към стената на метална кутия, посредством изолационна подложка. С многооборотния тример се настройва на 9 волта в изхода и след това не се пипа. Друг вариант е някой да ти направи пак стабилизатор с интеграла 7809 - там няма тример и директно си вади 9 волта. Я дай снимка на въпросния адаптер.
 11. В случая при паралелно свързване на две тонколони, ще имаш 3 ома общ импеданс. При 60 вата за 4 ома импеданс, за 6 ома тонколони се получава към 40-45 вата продължителна мощност. Т.е. всяка тонколона може да получи от твоя усилвател максимум 45 вата продължителна мощност при изкривявания до 1% и ако не вкарваш в клип режим усилвателя, би трябвало да не изгориш нищо Но пък това Music Power не е RMS мощността и обикновено я умножават по 2, т.е. тия дето ги дават 50 вата, реално са 25 вата някъде. Така че внимавай с усилването... Хубавото в случая е, че и двата комплекта тонколони ги дават с еднаква чувствителност от 87dB.W/m, т.е. теоретично би трябвало да свирят еднакво силно и няма значение коя с коя ще вържеш паралелно. Експериментирай и ще разбереш как ти харесва най-много. Важно е да спазваш поляритета на кабелите и изходите на усилвателя! Ако обърнеш някой кабел, ще усетиш намалено ниво на ниските честоти най-вече. Сателитите ги дават по 16 ома - ако имаш два от тях, можеш спокойно и тях да вържеш паралелно - по един сателит на една двойка големи тонколони и няма да паднеш под 2,5 ома на канал.
 12. Това на колелото на трамвая е спортен пъб: https://sofia.zavedenia.com/3880/Fifth.Base.Bar.Dinner.Peta.Baza/ Преди няколко години един приятел ме заведе в едно барче в подземния етаж на една кооперацийка, точно срещу Шел-а на Сливница и Опълченска. Май нямаше табела отпред и ако не го знаеш - няма и да го намериш Там пускаха твърда музика, май имаше и някаква елементарна кухня, като за мезе за бирата От време на време се замислям за такова барче, ако се намери подходящо място. Но именно мутренския манталитет ме плаши, че ще има проблеми от "конкуренцията". И като си един никой, мутрягите ще те мачкат и нищо не можеш да направиш...
 13. Случайно да се намира някакво барче или заведение в кв. Люлин, гр. София, в което пускат само рок и по-твърда музика? За клуб със сцена съм сигурен, че няма, но за рок барче - не знам.
 14. Взе ли си нещо? Някво евтино изскочи от преебалника: https://www.olx.bg/ad/kube-usilvatel-za-bas-kitara-laney-hcm30b-CID618-ID7R4pa.html Laney HCM30B - 30 вата и 10 инчов говорител и параметрични среди само за 100лв.! Стига да е наред де... А, имало го и в нашия базар: http://bazar.muzikant.org/Кубе-усилвател-за-бас-китара-laney-hcm30b,281667.html
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.