Jump to content
Българският форум за музиканти

solist

Members
 • Мнения

  170
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  2

solist last won the day on Февруари 27

solist had the most liked content!

Обществена Репутация

41 Excellent

Относно solist

 • Ранг
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  вокал

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  Бийтълс, Deep Purple, Юрая Хийп - и правене на авторски песни в стил хард рок, бийт и др.

Последни посетители

1136 профилни разглеждания
 1. Търсим басист за съвместно записване на авторска музика по интернет. Никакви ограничения няма нито за възраст нито някакви специални изисвания и подобни.Изключителния фактор, който ни води е удоволствието от правенето на музика. Пари няма в тази работа - всеки музикант е наясно за какво говоря. Сега конкретно за проекта: Например - пращаме запис на колегата басист - и ако му допада стила и съответното парче - да си записва партиите върху предоставяния файл но на отделна писта, да се чуват само бас - партиите. После смесването го прави колегата - китарист, който е и композитор и водещ , а и двигателя и сърцето и душата на проекта, освен това бих го определил като великолепен-виртуозен-метъл китарист. Успява да вдъхнови тези, които работят с него - а това е много, много важно - защото не се усеща умората при репетирането на съответните партии. При желание от колеги - Стоян ще ви изпрати завършени, готови записани песни, които е направил до момента с различни вокалисти за да получите точната представа за неговата работа като цяло. Неговия стил бих го определил като вдъхновен от Бляк Сабат. А пък моето пеене е по-лирично, за мен е авантюра метъла- не съм пял никога досега в този стил, ама Стоян ми даде шанс да опитам. Нямаме средства за професионално студио, живеем в различни градове и си записваме собствените партии с помощта на компютрите си. Дали колегата бас-китарист ще има собствена техника или някой приятел ще го запише - това е негов избор. За нас е важно да получим записаните партии на баса. Проекта няма някакви фиксирани срокове - записваме без да бързаме и в момент на вдъхновение.
 2. solist

  Струните На Мрака

  Аз лично, от свое име благодаря на Demiurg за прецизния и събран в малко думи коментар, който за мен означава много! Казвам това от сърце. Щом не са изпаднали хората в прехлас - за мен означава, че не съм си свършил както трябва работата. Разбира се, че искам да изпаднат в прехлас - работя и за собственото си удоволствие, но то ще стане пълно - ако другите харесат това което правя. Направил съм си изводите и ще се старая (доколкото са ми възможностите) да се подобрявам занапред. За препомването - това е факт. Имахме избор - да оставим готовия запис направен както трябва (графиката на звука беше красноречива за това) или да усилим - за да се чува с повече мощ на плеърите по сайтовете. Попитах Стоян : Да жертваме ли правилата и да го напомпя - или да го оставим така? Стоян каза: Усили го. Тоест - аз напомпах записа. Аргумента ми - пред самия мене си - беше ситуацията в която са изпадали и Пърпъл - от които винаги човек може да научи много. При записа на албума Deep Purple in Rock - музикантите казват на Мартин Бърч - Искаме записа да влиза в "червения сектор" - да изкривява! И Бърнч се навива - защото са си били и приятели. Помислих си - щом гигантите Пърпъл правят това - аз защо да не го направя?? - и напомпах докато получих мощ в звука. (няма как да няма изкривявания)
 3. Още една демо-песен авторска. С нея от сърце поздравявам моя приятел TONY от група Уран 242 Поздрава е заради нашето приятелство, а и за това, че не ми се разсърди заради емоциите, които не успях да овладея в едно коментиране Може би , защото беше късно през нощта и имах чаша водка пред мен Тони я знае тази песен - но сега я поставям в знак на уважение и респект - лично към него.
 4. Здравейте! Търсим барабанист за съвместно записване на авторска музика по интернет. Никакви ограничения няма нито за възраст нито някакви специални изисвания и подобни.Изключителния фактор, който ни води е удоволствието от правенето на музика. Пари няма в тази работа - всеки музикант е наясно за какво говоря. Сега конкретно за проекта: Например - пращаме запис на колегата барабанист - и ако му допада стила и съответното парче - да си записва партиите върху предоставяния файл но на отделна писта, да се чуват само барабанните партии. После смесването го прави колегата - китарист, който е и композитор и водещ , а и двигателя и сърцето и душата на проекта, освен това бих го определил като великолепен-виртуозен-метъл китарист. Успява да вдъхнови тези, които работят с него - а това е много, много важно - защото не се усеща умората при репетирането на съответните партии. При желание от колеги - Стоян ще ви изпрати завършени, готови записани песни, които е направил до момента с различни вокалисти за да получите точната представа за неговата работа като цяло. Неговия стил бих го определил като вдъхновен от Бляк Сабат. А пък моето пеене е по-лирично, за мен е авантюра метъла- не съм пял никога досега в този стил, ама Стоян ми даде шанс да опитам. Нямаме средства за професионално студио, живеем в различни градове и си записваме собствените партии с помощта на компютрите си. Дали колегата барабанист ще има собствена техника или някой приятел ще го запише - това е негов избор. За нас е важно да получим записаните партии на ударните. Проекта няма някакви фиксирани срокове - записваме без да бързаме и в момент на вдъхновение.
 5. Търсенето на басист и барабанист продължава Желателно е да са не-професионалисти - че по-малко да спорим за музика Поне така се надявам, а на репетиции водката е от мен demo на авторска песен
 6. Песен едно: 1. Два пункта са интересни: единияТюна /сам се досети на кое/ 2. Как успяхте да свиете звуковия спектър до такова изтъняване? С какво направихте тази "преса" на финалния микс? Песен 2: Смъкнете я с един тон да не мъчите вокала Налага се корекция на повечето "Ш" на вокала. Обаче деесерите мачкат. Все пак има начини (и пак : Тюна!) Песен 3 Какво ще кажеш за текста? Аз не мога да чуя нищо от интересната идея за "мантра" в началото (или молитва - може би) Защо я затиснахте с инструментала? Ами нататък - мрак, принц, плът, смърт - познато ли ти звучи? Клише ли е или не. Или при Тони с готината фаца - тези неща ще ги пренебрегваме. Пак транспозер - поне 1 тон по-ниско. Височините издишат. песен 4 Тук няма да споменавам какво влияние ви е вдъхновило, защото е българска известна група, а такива не коментирам дори да ми предложат бутилка уиски Тони, като цяло си готин. Че и си ми приятел по виртуални контакти от самото начало. Добри идеи, имаш фантазия и си емоционален и трудолюбив колкото трябва. Ама при смесването - финалния микс и после мастеринг - програмите (ако ти правиш това) - този компресор ли е какво е - дето свива звуковия спектър - мисля, че трябва да го смениш Дай обем на целия запис. Сигурен съм, че няма да ти е проблем. Разбира се - ако си търсил точно такъв "изтънен, свит, плосък саунд, притиснат сякаш с менгеме" съзнателно - тогава ще се откажа от написаното. Защото красотата на нещата по принцип е в разнообразието. Може точно този вид миксиране да се хареса на повече хора. Имаше един художник... с една линия само нарисува нещо и покори света. Желая ти успех, Тони. Имаш предостатъчно енергия и едъхновяващ външен вид - на истински рок музикант. А визията е важна. Опитвал ли си да пееш като фронтмен? Би било интересно да чуя.
 7. solist

  Струните На Мрака

  Кавъри да се правят - е лесно. Ставаш папагал и - яхваш чуждото вдъхновение:) яко, нали? Какво ще кажеш? Аз казвам - кавъра е тотално клише. Искам аргументи - в кой текст (западен ) има фрагменти на коментирания от теб. Ще се радвам да отговориш аналитично и аргументирано. И нежно- спокойно и не-менторски. Къде са тези ритъм китари. ?На какви монитори слушаш? На записа му липсват 3-4 деления високи честоти. Но ти не забеляза това. И приятелю - няма запис без съскания. Не се е родил тон-режисьор, който да се справи с този сакрален проблем Съскат и Бийтълс и Пърпъл Чуй хело-гудбай, ако искаш още примери - веднага давам линкове.И група уран също съска. И Металика съскат Това става, защото някои честоти се припокриват във финалния микс и като се вмъкнат ефектитеНа живо - съсканията са много по редки Записа не е правен с протулс ти би ли си купил такава саундкарта?? Едва ли. стрябва 1000 микса - за да постигнеш 1% подобрение. Ами Марая Кери? Не само съска но и "ч" - шка. Но това влиза в стандарта Американския! Но нашите критерии са уауууу - над английско пееещия свят-, Ако искаш да уязвиш някой тон режисьор - кажи му, че е допуснал съскания И той ще си премълчи. Но да искаш от аматьорски запис направен за три дена такъв "перфект" си е игрива закачка -какво ще кажеш?После - мастер програмите също впръскват съскания. Всяко напомпване - вдига ниските и високите. Това знаеш ли го - а знаеш ли ритуала - пак отначало:) И няма да ти остане време за коментари. Откъде мислиш че се вдига по-силното звучене на записа. Ти опитвал ли си да смесваш и с какви слушалки и монитори? Уважавам те - ама по ще ти пасне да коментираш кавъри. Всяко ново и непознато нещо е трън, който бързо би искал да извадишЧовек - особено музикант с опит като теб - трябва да си поотвори малко съзнанието за нещо различно. Иинтересно - нищо не си коментирал за емоциите. Музиката не е само миксиране и излъскване на декора той и живота е едно клише. Всъщност, това е похвала. Значи всичко си е на мястото. Не сме обединили водка с печена тиква. направили сме водка с кола, ако можеш да ме разбереш.
 8. Основахме групата заедно със солокитариста - имаме напълно оборудвана репетиционна (басиста само ще си носи бас китарата. Имаме комплект барабани (барабаниста няма да носи нищо). Двамата ни досегашни колеги - басиста и барабаниста ще заминат скоро в посока чужбина. Така че - позициите за бас-китарист и барабанист са свободни. Идеята е да се окомплектова репертоар за трибют на Бийтълс - а паралелно да се работи и по авторски песни. В зрялата възраст сме, не сме първа младост. Няма ограничения за възраст - най-важно е желанието за музициране.. Около 2 пъти седмично се репетира. Свирим за удоволствие. Не търсим виртуози или професионалисти. Търсим съмишленици и приятелство. Засега чудеса няма да правим Свирене за кеф - и това е. Каквото стане. за повече информация ме търсете на телефон 0892 983 613 - Димитър (вокал и ритъм китара)
 9. Здравей! Да- интересуват ме и онлайн проекти. Правил съм песни по този метод с мои приятели- музиканти от различни градове. Интересно е. Благодаря ти за вниманието. Навит съм да опитам. Тъй като нямам фейсбук и съм с резерви от ползата на тази социум мрежа - може да ми пишеш в пощата ми soloivanov@gmail.com или ти предложи как ще ти е най-удобно да комуникираме.
 10. 59 годишен, пея, коректен - безконфликтен. Бийт, Хард рок, баладичен стил и авторска музика (композирам и имам опит в звукозаписа). Песни с мелодия. Без траш и подобни. Свирене за удоволствие. Предпочитам не-професионална работа за удоволствие. Имам чувство за приятелство и съпричастност. В момент на вдъхновение достигам и професионални нива на музициране. Само за Варна.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.