Jump to content
Българският форум за музиканти

didko_mz

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

508 профилни разглеждания

didko_mz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Да се включа и аз с Marshall DSL 20HR и Marshall MX212A
  2. Един колега музикант също се интересува, стига да не е подарено вече.
  3. @Jim-ph Благодаря за отговора
  4. Здравейте, колеги! Спрял съм се на следните две китари: 1. Jackson JS22: Body shape: Single cutaway Body type: Solid body Body material: Solid wood Top wood: Not applicable Body wood: Basswood Body finish: Satin Orientation: Right handed Neck shape: .755 / .815 Neck wood: Maple with graphite reinforcement Joint: Bolt-on Scale length: 25.5" Truss rod: Standard Neck finish: Satin Fretboard Material: Rosewood Radius: Compound Fret size: Jumbo Number of frets: 24 Inlays: Sharkfin Nut width: 1.687" (42.8mm) Neck: High output humbucker Middle: Not applicable Bridge: High output humbucker Brand: Jackson Active or passive: Passive Series or parallel: Series Piezo: No Active EQ: No Special electronics: None Controls Control layout: Master volume, tone Pickup switch: 3-way Coil tap or split: No Kill switch: No Bridge type: Tremolo/Vibrato Bridge design: 2-point Fulcrum tremolo Tailpiece: Not applicable Tuning machines: Die-cast sealed Color: white Number of strings: 6-string 2. Cort X-6: CONSTRUCTION: Bolt-on BODY: Basswood NECK: 5pc Stripe Reinforcement • Modern ''U'' Shape NECK WIDTH: 1F:43mm / 24F:56mm NECK THICKNESS: 1F:19mm / 12F:21mm FINGERBOARD: Rosewood • 15 3/4'' Radius(400mm) FRET: 24 / Jumbo (2.9mm) INLAY: White Dot TUNER: Die cast SCALE: 25 1/2'' (648mm) NUT: Locking Nut w/ Retainer Bar BRIDGE: Double locking-III PICKUP: Bluebucker BBHGB-BBMMSB-BBHGB (H-S-H) CONTROL: 1vol • 1tone (w/ push pull) • 5way s/w PICKUP SWITCHING: Coil Tap Push Down Position1 : Neck Position2 : Neck & Middle Position3 : Middle Position4 : Middle & Bridge Position5 : Bridge Coil Tap Pull Up Position1 : Rear Coil of Neck Position2 : Rear Coil of Neck & Middle Position3 : Middle Position4 : Middle & Front Coil of Bridge Position5 : Front Coil of Bridge HARDWARE: Black Според тези спецификации си правя някои изводи. Знам, че е най-добре да отида и да пробвам на място, но в моя случай няма как... Ще ми се наложи да поръчам онлайн (като предварително ще искам информация къде е произведена китарата) и да се надявам на добра бройка... Ще свиря предимно рок, хеви метъл, тук там нещо блусарско, свиря често и на "clean". Моля, ако някой има някакви отзиви и мнения от личен опит за двете китари, ще съм благодарен да сподели. Благодаря!
  5. Както казах, с токове не се занимавам. И за това написах в кавички че проблемът е "решен". Тук всеки помогна с каквото можеше, давайки идеи за решения на проблема, за което съм благодарен. Нали за това е форум за обсъждане на проблемите (и не само)? Няма нужда да се изпада в спор. Благодаря пак на всички, които се отзоваха! Темата вече може да се затвори!
  6. "Оправих" проблема. Брума се е получавал, защото едно от кубетата бе свързано в един разклонител с компютъра. Не съм и предполагал, че това може да се окаже проблем. Наложи се да размествам разклонители, за да запазя позициите на цялата техниката, което се оказа най-малкия проблем. Благодаря пак на всички, които се отзоваха! Лека вечер.
  7. Разбирам и се занимавам с други неща, но не и с токове, така че тези "операции", които предложихте вече не са ми по силите. Ще прочета темата, която е "техника на безопасност". Благодаря ви още веднъж за отговорите и отделеното време!
  8. Всичко изброено до тук съм опитвал. Когато двата усилвателя са вързани към процесора в режим стерео, а единия от тях е изключен от контакта, тогава брум няма. Брум също няма дори когато единия кабел не е свързан към кубето, а другия му край е вкаран в левия или десния канал на процесора, имайки в предвид, че едно от кубетата е свързано и режима е СТЕРЕО. Брума го има само когато двете кубета са свързани с процесора и са включени в контакта, дори едното да е изключено от бутона, а другото да е пуснато пак се чува брум през него. Но когато вържа буфера и колоните вместо едно от кубетата, тогава няма брум, което влиза в противоречие. Сменях и кабелите, но подобрение няма. Друг е варианта да пробвам и с друго кубе, защото все пак това са възможно най-нисък клас транзисторни кубета, с най-лефтерно направените схеми. Въпреки това за домашно помещение ми вършат идеална работа.
  9. "Неспасяем" всичко съм опитал от това което изброи и пак си има шум или по-правилно както каза колегата в долния коментар ниско бучене. В различни контакти са включени кубетата, включвах-изключвах AMP-MIXER, свирил съм само в режим МОНО (само едно вързано кубе към процесора) както ляв така и само десен канал, тогава няма бучене. Бученето се появява когато включа другото кубе към който и да е свободен канал, ляв или десен, независимо кое кубе (режим стерео). Иначе доста често да не кажа постоянно включвам и буфера с двете колонки към процесора през headphone канала, имайки предвид, че това не влияе на "проблема", който описвам. Ползвам процесора дори за изходно устройство за звук на компютъра. Към Евтим: Когато към кубето е вързан само един усилвател режима е МОНО, а когато са два е СТЕРЕО, мисълта ми е че не мога аз да определям режима. Режима се определя автоматично когато процесора получи индикация за свързано изходно устройство. Когато и 2те кубета са вързани към процесора, но едното от тях е изключено от бутона, бученето се запазва, но само от включеното кубе. За сега няма как да взема назаем DI-box. Това, че съм вързал каквато и да е система в headphone канала и е свързан с компютъра, чрез usb кабел или съм вързал и китарата, това не играе роля за шума. Дори и да не са свързани всички тези неща, шум отново има, само и единствено когато режима е стерео с вързани 2 кубета към процесора, дори и нищо друго да не е свързано. Започвам да се замислям, че това е нещо нормално, но от това ще мога да си направя извода, ако намеря същия процесор или поне подобен модел, например rp255, 355 и тн. и тествам. Не изключвам възможността "земята" да е запацана. Ще го отворя тези дни и ще почистя с киселина земята и спойките, но не ми се вярва да помогне. По-скоро това може да е нещо нормално. Благодаря и на двама ви за отговорите и за помощта, която оказахте!
  10. Привет на всички! От около година съм член на сайта и доста често влизам да чета теми с проблеми на други потребители. Налага ми се да пиша за първи път и да търся вашата помощ, тъй като все сам съм си оправял проблемите до тук. Никъде не намерих информация за моя "проблем", колкото и да търсих. Ето го и с какво разполагам, преди да минем към "проблема": Имам процесор - Digitech Rp155: 1-во кубе - Fender Frontman 10G: 2-ро кубе - Vision 10GA: "Проблема" е следния. Свързвам и двете кубета към процесора, съответно едното в левия, а другия в десния канал за стерео звук и тогава започва да се чува едно неприятно "бучене", неприятен шум, когато кубетата са включени. Когато използвам само едно, което и да е от двете кубета в режим МОНО (включено само едно кубе към процесора) няма абсолютно никакво "бучене". Дори пробвах да вържа буфера ми с двете колонки в единия канал, докато в другия канал е едно от кубетата и отново няма никакъв страничен шум. Шума се чува само и единствено при вързани и включени 2-те кубета към процесора в ляв и десен канал. Променяйки честотите на високите и ниските на кубетата шума променя своите честоти. Според мен е нещо нормално да има този шум когато процесора е в режим стерео (при включени изходни устройства), но е доста неприятно когато не свиря или не съм пуснал музика през компютъра. Има ли начин да се отстрани или да се намали до минимум този шум? И също така да вметна, намалявайки силата на звука на Vision кубето шума затихва, което е нормално, докато на Fender-a е обратното. Ако има подобна тема някъде из форума се извинявам. Ще съм ви благодарен за помощ!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.