Jump to content
Българският форум за музиканти

Tehanox

Members
 • Мнения

  79
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  3

Tehanox last won the day on Октомври 21

Tehanox had the most liked content!

Обществена Репутация

62 Excellent

Относно Tehanox

 • Ранг
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  PiAn0 RoLL

Последни посетители

2388 профилни разглеждания
 1. Tehanox

  Орган Спам :-P

  Последната композиция, но с променен въпрос - в който добавих три хроматични тона за цвят и всичко звучи по съвсем нов начин - което ме тласна да довърша с тромбони. Поиграх си с динамиката и тембъра, доста голямо предизвикателство е да звучат три гласа отчетливо едновременно - на някои места се справих на други не толкова - грешките си ги запомням за следващия път. Ето ако на някой му е интересен сет-ъп-ъ ми горе долу:
 2. Tehanox

  Орган Спам :-P

  Както обещах - орган-спама е жив. 3 гласа с ф-ма на фуга, този път има и контрапункт според скромните ми познания. Дали ще я бъде фугата? Това фуга ли е? Що за хармония е това? Кой знае а!? Ако пък има някой който разбира повечко... да се обажда моля!
 3. Tehanox

  Орган Спам :-P

  Отново имитационна ф-ма, силно фуго-подобна заради наличието на тема; модулации и стрето - но без истински въпрос-отговор и със слаб контапункт; За това пък композицията е почти перфектна хармонично
 4. Tehanox

  Prima Materia II

  Благодаря!!! Пътечка силно търся... и мерака не е малко... но за сега (вече няколко години) много несериозно ме приемат като започна да им пускам демо-та на лични - на някакви групи или лейбъли. Повечето не ми отговарят - а другите са хитряги и си мислят че щом пиша на лични - това означава че ще им го направя безплатно - и стандартния отговор е - "Много кефиш но нямаме кинти за теб"; Вече съм правил 3 безплатни официални клипа в опит "да си създам пътечката" - и резултатите не са в моя полза. Това беше и причината да се опитвам да правя музика - защото исках да правя клипове за музика - която никой не ми я даваше. А отделно имах и десетки фен клипове и монтажи - които пък youtube ми ги свали за нарушени права. Имам и един добре платен аудио-визуален проект де. Благодаря че си го споделил! Може би е заради звука? За някой който няма опит с харш нойз и подобен амбиънт сигурно е малко "буксир нанагоре"?
 5. Tehanox

  Prima Materia II

  Накара ме да я проверя тая "сциентология" по-обстойно даже - некви анти-духовни дебилии свързани с Том Круз и Джон Траволта. Пък "анунаките" написани в един ред с другото се чете със значението което са в жълта преса (върви с пакетче семки) - постоянна тема на разговор заедно с плитко подхвърляне на "вибраците" "свръхестественото" и "Цеца с гърдите" Но това за "анунаките" поне не ме обижда - тъй като дълго време в часовете по скулптура сме обсъждали невероятно красивите шумерски пластики. А и "кода" от видеото е пряко вдъхновен от шумерското клинописно писмо (първата система от писмени знаци изобщо). Вижданията ми за изкуството винаги са били че най-висшата ф-ма трябва да бъде изживяване - с магнитуд на религиозен/свещен катарзис. За това съм и пристрастен към Бах например - както той се е разписвал под творбите си - Soli Deo gloria - "За Слава на Господ". Но ще ми е трудно скоро да защитя нивото на неговото качество че да имам право да го кажа. WOW. Считам труда си изцяло в изследователската област - метафизика на собствения ми ум. (няма и друго яче) И нямам никакви претенции - Не се опитвам да "обясня метафизиката" - нито да я илюстрирам. Труда ми е метафизичен въпрос към самия мен. Хващай пуканките и гледай - ако не - се опитай да ме надминеш - ще ми е интересно какво може да сътвориш! И резултата е проява на моето "активно въображение" - много интересно описано от Юнг (ако вземе да ти се дочете нещо по-смислено от жълтите преси).
 6. Tehanox

  Prima Materia II

  Що за коментар е това... Труда ми бил от секта... F***** Но да - впечатлявам се както и съм изучавал на професионално ниво изкуствата на част от - древните шумерци, акадци, асирийци, египетци, майци, ацтеки, инки, гърци, азиатци, северни, южни, океански - народи. Митологии, божества, идеи и прочие - това е душата на човечеството!!! Много си наблюдателен няма що...
 7. Tehanox

  Prima Materia II

  Здравейте отново. Въпросите са същите - какво е метафизика? къде, кога, накъде, за какво, от какво, онтологични, епистемологични, езотерични. И накрая - нищо от тези. Пък отговорите - ако желаете Вие напишете в коментарите. Всичко в клипа е мое творчество, надявам се има доволни и разбрали.
 8. Tehanox

  Орган Спам :-P

  Спааааам-пия-но това го написах за ден, би следвало да е канон на октава с акомпанимент от afterthought акорди. малко е е криво... ама или така - или отива в кошчето с още хилядите му неща хаха
 9. Tehanox

  Класическа музика

  Интересно, не бях ги слушал тези дребни идейки, някои са доста интересни, определено леки и безгрижни Един от първите ми ярко съзнателни спомени е как не можеха да ме отделят от едно пиано една вечер, докато бяхме на гости у някакви хора които не посетихме никога повече. Общо взето това е опита ми с пиано за много дълги години напред... Добър вкус има фамилията ти явно, а в моята - класическата музика и изобщо музиката не е на особен пиедестал, явно сме съзерцатели с това изобразителното изкуство
 10. Tehanox

  Класическа музика

  оцених "Страстите" едва скоро - след като попаднах на тази версия. Малко се притеснявам че не успява от известно време нищо друго освен Бах да ми задържи вниманието хаха... BTW Предизвиквам всекакви "хеви-метъл" фенове...да чуят фугата започваща в 6-та минута!!!
 11. Tehanox

  Класическа музика

  Lord, our master... Чудно е атеист да не изтръпне, а като изтръпне - какво ли прави?
 12. Tehanox

  Фукня ли бе да го опишеш

  премини на следващото ниво и освободи малко пространство
 13. Tehanox

  Орган Спам :-P

  Ето го то: кратка прелюдия последвана от fugue-wanna be Ама дали е фуга, ще я бъде ли фугата, имате ли фуга, къде Ви е фугата. Даже въпроси от типа на морков ли е това, преследван ли сте от закона, имате ли настолна лампа. После да не излезе че не съм минал и не съм поспамвал.
 14. Tehanox

  Аудио-визуален проект от мен

  Да, именно подобно първично и под-съзнателно въздействие е търсеното. Повлиян съм от идеите на Карл Юнг, на Теренс Маккена. Като начало подобен проект не би следвало да бъде гледан с очакването че ще се види или чуе нещо конкретно. Правено е със съзнанието да бъде прожектирано в хале/зала някой ден. Подобни пространства имат специфично усещане - влиза се да се наблюдават картини/рисунки - от там и бавния ход и изказ. В звуково отношение нещата трябва да стоят по подобен начин също - нищо от това не е правено за да извиква определена емоция - било то положителна или отрицателна или пък ясен смисъл - въпреки че през цялото време присъства една неотменна действителност/ реалност. ... За деструтивна и негативна енергия - не гледай по-далеч от мейнстрийма ако питаш мен. Дали имат комплекси - кой пък няма. Дали буквално мегаломанските им трудовете са в резултат на комплекси - съмнявам се че повече от тези на полулярните изпълнители, особенно някои конкретни жанрове. Всеки има пороци, всеки има желания, нищо ново под слънцето. Но думи като деконструктивизъм и хаос не прилягат на хора които са измислили съвременния софтуер, идеология и интерфейс на електронната музика. 1963 Изкуството се ражда понякога в тях, от тях. Понякога изглежда като тях - но това е просто формата - да го установиш е като да кажеш - "червено" докато гледаш червено цвете и да го подминеш като си мислиш че си разбрал вече същността му. А какво е красиво и грозно е много дълга тема която с удоволствие бих поел хах - но само ако някой друг я започне. Както ми казваше пък на мен един приятел "Art must comfort the disturbed and disturb the comfortable" И благодаря за смисления коментар! Защото зодиите са ти интересни Козирог, Дракон, Манифестор (смятай )
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.