Jump to content
Българският форум за музиканти

Surikat

Members
  • Мнения

    184
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Surikat

  1. Surikat

    Jerihon - Има ли ден

    Вече съм ви фен
  2. Е, защо срам, не срам? Ако нещо е стойностно, няма защо да се срамуваме, че ни харесва, нали?
  3. Брей!Този тип е страхотен! Благодарско!
  4. Surikat

    Digitech Rp250

    Digitech-a е добра джаджа за човек, който не е имал досег до китарни ефекти преди. Може да се разгледа и научи кое какво е - дилеи, ривърби, wah, фазери, мазери... Има си и дръм машина с около 60 семпъла ли колко бяха, има метроном, изход за слушалким, експрешън педал...Все глезотийки. Доста е функционално! Звука отговаря на цената, но на начинаещ върши добра работа, според мен. Има usb за вързка с комп някакъв, което разбира се не е включено в пакета, но можеш да влезеш в нета и да теглиш банки с ефекти за различно звучене. Ето Тук влизаш, избираш, теглиш, отваряше файла с notepad, wordpad или нещо еквивалентно, виждаш кой ефект как е настроен и съответно си корегираш настройките ръчно. Иди, пробвай го, ако ти хареса взимай. И да знаеш - внимавай с адаптера, защото в опътването изрично пише да не се ползва друг.Не съм сигурен защо точно, но го пази, за да не си създаваш излишни главоболия. Успех и се забавлявай! *Сега видях горния пост за RP255. Има и loop машина, което си е голям плюс.20 секунди, но кой ти ги дава. А и не само това.По-добрият избор е определено. Поздрави!
  5. Хм..Интересна тема. И аз съм пред същата дилема. Скоро ще мога да отделя към 1500лв и винаги съм искал Фендер. Но, до колкото знам, като копуваш Фендер, даваш маса пари само за надписа на главата. А за Blade чувам все по-хубави и по-хубави работи. И сега се чудя дали е по-добре Фендер за 1500 или Блейд за 1500? И все повече се убеждавам, че май ще е второто.
  6. Surikat

    Csárdás (czardas)

    А много готино! Мерси!От доста време го търся.
  7. Представяйки си перфектното изпълнение пред перфектната публика
  8. Surikat

    Сценична треска

    Най-силно е като си си чакал реда за изпълнение известно време и чуваш как те обявяват. Тълпата реве, пляска, свири с пръсти в устата.... И ти трепериш, скърцаш със зъби, подскачаш на едно място....Имаш чувството, че ще се взривиш, космите по врата ти настръхват.. Великолепно чувство... Слагаш мислено маската си, ухилваш се, излизаш, хващаш си инструмента, поглеждаш публиката, включваш се и засвирваш по-добре от всяка репетиция... Чуваш как всички пощуряват и започват да припяват парчето с вас.... И разбира се, ако се отнесеш се объркваш някъде, но важното е после да се излезе....и без това малко хора ще са усетили... Ух, че се развълнувах
  9. Всичко с вход за микрофон от единия и говорители от другия край би ти свършило работа: касетофон, уредба някаква, двд, компютър...
  10. Surikat

    какви деца има

    Еми, азиятчета..
  11. ^Nordon а как точно го държиш, че не успяваш?
  12. А аз го държа с 3 пръста(палец, показалец и среден). Тук мисля, че е най-вече въпрос на вкус, а не на правилно или грешно.Един вид freestyle.
  13. Surikat

    Karl Logan

    Студийните му записи са жестоки, но аз не можах да изтърпя импровизациите му тази година
  14. AC/DC не бяха ли австралийци?
  15. На който не му харесва да не го слуша. Мен лично ме кефи.
  16. Surikat

    Този клип

    Научил песен на Металика. Кво толкова?
  17. Все си мисля, че един як бенд от 2,5 тона би износил струната много повече от високоскоростно пилене..... Както и да е! А китарата след и преди свирене не я ли забърсваш? Аз всеки път свалям от струните сумати чернотия и ръжда, ако има.Иначе ми стават противни на допир. Най-добре се бърше с бял памучен потник.
  18. Washburn X40 Незнам дали има, но със сигурност незнам къде е. Има и floyd, ако е от значение.
  19. Точно този момент се опитвам да пропусна, понеже си нямам и представа къде ми е тръст рода(няма болт зад главата), нито пък знам колко да го стегна и какви могат да са последствията.Надявам се, че до 1-2 часа грифа ще се нормализира и всичко ще си пасне....Мразя да я виждам болна
  20. Та работата е следната: Отивам преди два дена за струни.Казвам им 9-ки за ми, те ми дават комплекта в торбичка(Дадарио, само кафява торбичка без картонената опаковка и на торбичката дебелина не пише) и ми казват, че са 9-42..и аз като последния глупак се вързах..верно, бил съм там преди, проблеми е нямало... Та струните се оказват 9-47 и днес забелязах, че грифа под 4, 5 и 6-та струна е лееееко изкривен - ) (е, не толкова ). За първи път ми се случва подобен инцидент и в момента съм в паника и ужас... Махнал съм 4, 5 и 6-та и съм оставил само 1, 2 и 3-та (които трябва да са с дебелината като на първите 3 на 9-42, нали?) и чакам грифа да се изправи, за да му сложа по-тънки струни(сменям само 4, 5 и 6 нали?).... Правилно ли съм направил, ако не какво да правя....съвети, мнения....каквото и да е!
  21. Surikat

    Скъсах струна

    Благодаря много, пичове! Току що се връщам с 2 комплекта струни(да има ) и започвам да сменям.
  22. Surikat

    Скъсах струна

    Бе, и аз така си мислих, ама знам ли! Ок! Благодаря много на отзовалите се! Живи и здрави!
  23. Surikat

    Скъсах струна

    Знам, че може би звуча като 8-мокласничка със съмнения за бременност, но преди малко скъсах 1-ва струна(пак ) и сега се чудя, може ли липсата на опън да има някакви последици върху флойда, тръст рода, или нещо друго, ако китарата постои така ден-два?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.