Jump to content
Българският форум за музиканти

black_waltz

Members
 • Content Count

  1,168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About black_waltz

 • Rank
  Тежко пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  щанга

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. black_waltz

  Колегата Parni_Valjak

  Ами, като гледам, аз съм поредният, който може да засвидетелства за техническите уменията на Тони (инж. Манов, aka Parni_Valjak). Преди около месец купих от eBay сравнително рядък лампов преамп на Lee Jackson, който се оказа неработещ. Още в деня, в който го занесох на Тони, получих диагнозата - късо в трансформатора. Поради спецификата на трафа, единствената адекватна опция бе да се намери човек, който да го пренавие. Тони не само, че намери такъв човек, но и оправи всички останали нередности по преампа, причиниеи от пишман майстори, които са се опитвали да го модифицират. Като отидох да си го взема, ми отдели достатъчно време, за да ми обясни подробно какво е правил, разходи ме из схемата, обясни коя лампа, каква роля играе, как контролите влияят на честотния спектър и т.н. Накратко - даде ми немалко ценна информация за експлоатацията на преампа. От седмица преампа е вкъщи, звучи си супер и заслугата за това е изцяло на Тони. Мерси за отлично свършената работа, Тони!
 2. black_waltz

  End of pain - Marked by death

  Малко е олдскуул за вкуса ми, но немога да не отбележа, че парчето си е като купешко ии тоя вокал мен лично много ме кефи, незнам от къде сте го намерили
 3. black_waltz

  inside picking

  ^ На човек му е най-лесно така, както е свикнал. Овладяваш различните техники и след това избираш, коя е най-подходяща за дадения случай.
 4. black_waltz

  inside picking

  Аз имах същият проблем преди години - ако приемем, че постановките на ръцете ти са правилни има няколко неща които могат да ти помогнат. Първо и задължително - свири в бавно темпо (задъжително с метроном!), което позволява прехода между струните в описания случай да е също толкова плавен колкото прехода между нотите когат свириш на 1 струна. Ето упражненията, които аз правих(и още си правя) за да се оттърва от този проблем. 1 http://www.youtube.com/watch?v=BKfmbpFY9iE&feature=related Идеята на т'ва е всеки път като отиваш на долна струна да е точно с 'inside picking' - можеш да си направиш вариации на т'ва упражнение. 2 - Тва е от на Майк Анджело упражненията - също по темата - кълвеш го на 16тини примерно. Е-------------------12-14-15-14-12------------------- B----------12-14-15----------------15-14-12---------- G-12-14-15----------------------------------15-14-12- 3 - И последното е просто скаличка с по три тона на струна - на четири струни, секстоли. Е----------------------------15-17-19-19-17-15---------------------------- B-------------------15-17-19-------------------19-17-15------------------- G----------14-16-17-------------------------------------17-16-14---------- D-14-16-17-------------------------------------------------------17-16-14- Свири тия неша бавничко с метроном - всеки ден поне по 2 часа и за месец-2, този проблем ще изчезне.
 5. Няма значение дали е заводски или правен от някой, стига ефекта да е готин. Притежавам не безизвестният С-Амп правен от Ники Фена и си ме кефи, имам и разни купешки неща - и те си ме кефят. В бюджетните ученически години и аз си првех разни дистове, за жалост не бяха особено сполучливи
 6. black_waltz

  бързо и технично свирене

  Хубаво е когато се прилага адекватно(Michael Romeo). Не се трае когато е само безмозъчен шред(Francesco Fareri).
 7. Повечето неща направени с мисъл и емоция ми харесват. Като крайности мога да дам за пример Nana - Nile
 8. Да добавя само, че навигацията също не е от най готините в сегашния си вид ( Българският форум за музиканти > Свободно време > Предложения ) Като цяло т'ва е с доста малък шрифт и зачукано на майната си, вероятно ако се уголеми и премести на по-адекватно място(например под рекламите) би било по-готино.
 9. black_waltz

  Yngwie Malmsteen-Rising Force Cover...

  Готин кавър и звуко извличане, като цяло не бих те отличил от оригиналния Yngwie Можеш ли да напишеш с какъв пикинг свириш 2-струнните арпежи с които започва солото, само първата фигурка ще е достатъчна.
 10. black_waltz

  Нови метъл албуми за 2011

  Има предвид, че до момента чичо Keith си пускаше нещата за download на аванта. Иначе ясно, че все някой ще го рипне ама не т'ва е идеята...
 11. black_waltz

  A Smile Of An Angel

  Много е хубаво и изразително
 12. Тоя албум пък кога са го издали Иначе да, към албума на Periphery - Periphery... Извинявам се, моя грешка. Иначе сега преслушах Breach The Void - много корава банда, мерси
 13. Изпълненията с класическа китара са много хубави
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.