Jump to content
Българският форум за музиканти

batsali

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Стара Загора/София

batsali's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. И аз така - от Икономов до Стара Загора едно RG 1527 Когато имат в наличност модела, който искаш, идва за два три дена. Страшна китара, само тъпото кубе прецаква звука в момента!
  2. Направо ми скри шапката тва момче!!! Вижте и другите две клипчета от профила му, евала на пича!
  3. Не пея ама ми стана интересно,,, От F2 до D4 явно нещо средно м/у бас и баритон ?
  4. Чисто новичък Ibanez RG1527-RB Поръчан от Икономов и доставен до Стара Загора. Тва ми е първата сериозна китара и първата 7струнна. Мисля на 6тицата да й сложа по-нормални струни - 9-46, а на 7мицата нещо от рода на 10-52 + 60. Някой да знае отде мога да си намеря единични тлъсти струни в София?
  5. Икономов каза, че 7321 има, а 1527 ще има в края на месеца. С това тремоло верно ли има проблемации с алтернативни строеве?
  6. В ценовата листа пише 942лв за RG7321 и 1832лв за RG1527. Псах мейл да видя дали ги има в наличност. Ами аз първо много се бях навил на 7321, щото си викам, "досега не съм ползвал тремоло и за какво ли ще ми е?" Да обаче аз колко ли съм свирил все пак, вятър работа. Та явно ще се решава на място, само не знам тоз проблем с нуждата от тремоло как ще го решавам, като не съм го ползвал досега. Спестени пари имам и не ми е кой знае какъв проблем, щото съм на 17 години и нямам големи разходи по принцип, но цената за 1527 си е двойна, няма какво да се лъжем.
  7. Писах мейл на Икономов, беше лаконичен и каза, че 7420 отдавна не е в производство. Само това. Май ще отида в Благоевград и ще мъдря м/у 7321 и 1527. Да се обади все пак някой с 1527, ако има, да каже според него как е.
  8. 7420 не мога да й намеря актуална цена в БГ, кто гледам е и по-стар модел, тва не значи ли, цената ще е по-ниска? Нямам нищо против флойда, в крайна сметка наличието му ще е само в плюс. Чистия канал също е добре е стабилен, музиката не е само жичкаризъм ето това слушам: Metallica, Meshuggah, KoЯn, White stripes, Slipknot, System of a down, Audioslave, Children of bodom, Disturbed, Saliva, Soil, Tool, Dry Kill Logic, Franz Ferdinand, Machine Head, Puddle of mud, Godsmack, Steve Vai + всякакви акустични неща от типа на Tommy Emmanuel, Erik Mongrain
  9. Около 10лв цял комплект струни. Ако не си много сръчен, дай на някой друг да ти ги сложи. Аз мойте си ги смених за първи път сам без никакви проблеми, но имам приятели, които свирят от повече от 5 години и не могат да се оправят с поддръжката на китарата изобщо. А и смяната на струните си е емоционално преживяване За тунерите не знам. Моя "мисля", че го взех за 40, но ще те излъжа.
  10. Значи набързо. Изчетох каквото можах по форума за тези животни (което се оказа учудващо малко) и за RG 7321 май се чуват най-добри отзиви. Като гледам и цената на сайта на Икономв съм силно изкушен - 940лв. Свиря вече 2 години, и ми се струва, че съм готов за по-сносна китара. Сегашната ми (Silvertone Revolver SS11) има тремоло, което никога не съм ползвал и не знам дали ще имам нужда от такова предвид какво смятам да свиря (тежки ритъм неща и солца), въпреки че съм голям почитател на стила на Vai. Явно ще се ходи до Благоевград, но ако някой знае магазин в София ще съм благодарен. Другите, които срещнах във форума, са RG 7420 и RG 1527, но тя ми идва малко скъпичка. Който притежава (или е имал близки срещи със) 7 струнно японско добиче да каже силни/слаби страни на тези 3-те или да предложи други евентуално. Сега ще кажете "Тоя па защо държи да е Ibanez точно?". Ами от това, което знам за марката и съм слушал като звук ми харесват, като визия също са много издържани. Благодаря
  11. Текстът на една песен според мен има 3 функции: 1. Да предаде определена идея. 2. Да е стилистически оригинален. 3. Да е вокално така напаснат с музиката, че това сливане да придаде един вид още едно измерение на песента. Смисъл на думи и словоред тук нямат никакво значение, а по-скоро начинът, по който звучат думите, и аз не знам как да го обясня. Суглаен съм, че с последно време на масите се предлагат откровено тъпи текстове. От скоро съм фен на Elvis Presley и останах изумен как със проста мелодия и относително прост текст може да се предизвикат приятни чувства. Простите мелодии и текстове сега са само прости, а в много случаи толкова просташки, че чак ме хващат нервите. Аз слушам всякаква музика общо взето. Не робувам на стил. Преди години наблягах на хип-хопа, сега на метъла, но не е важен стила, а енергията и смисъла, които притежава музиката. Пример за невероятни текстове са тези на една група, която имам чувството, че само аз намирам за гениална във всяко отношение - Meshuggah. Фактът, че текста е почти напълно неразбираем при слушане някакси придава една допълнителна красота, защото нещо толкова качествено остава малко или много скрито. Ето пример: Meshuggah - Neurotica Meshuggah - Sane
  12. Купи си нови струни и тунер. Аз като почнах нямах тунер и се мъчих с дни да си настроя китарата, без успех, и се ядосвах, че за нищо не става и вади ужасен звук. Като си съвсем начинаещ не можеш да чуеш, че е фалшива. А онази китара дори да не е пластмасова играчка пак не бих я пипал. Изобщо не ми изглежда като валиден инструмент.
  13. Първата китара - Silvertone Revolver SS11, за 230лв от петте кюшета. Не си я давам за нищо на света. За тея пари се оказа доста свестен инструмент и като й сложих 10-52 перфектно ми се отразява на пръстите. Пробвал съм един Squier на същата цена ама беше боклук в сравнение с тази. Jackson за 600лв пак не ми хареса, единствено един Gibson, който съм пипал беше по-добър. Октомври ще станат 2 години откакто почнах да свиря и мисля към края на лятото да си купя един 7 струнен Ibanez. Интересно беше как реших да тръгна на уроци. С един приятел се базикахме да почнем да ходим двамата, след 2 дни намерихме учител, а на 4тия отидох да си купя китара. Не ходих много на уроци, сиурно към 12-тина само, и през повечето време не бях сериозен след това, но след като научих две сола до половината (Hotel California и Beyond The Realms of Death) се амбицирах и напредъка е сравнително голям. Само трябва да си избера 7 струнен Ibanez и се почва нова ера в музиката
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.