Jump to content
Българският форум за музиканти

CHEFTIE

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CHEFTIE

 1. Щом искаш двата усилвателя да работят паралелно, тоест едновременно да минаваш през преамповете и на двата и всеики да си усилва поотделно все едно работят поотделно, ще ти е нужно да разделиш сигнала от китарата. За тази цел ти трябва сплитер, който ще стои след последния ти ефект и преди входовете на двата усилвателя или ако не използваш ефекти - между китарата и входовете на усилвателите. Удачен избор е Y-Not, който представлява A/B/Y превключвател. С него не само разделяш сигнала, но можеш да избираш дали да работи единия или другия усилвател или и двата едновременно. Освен това имаш вграден Buffer, в случай че използваш дълги кабели и/или ефекти.
 2. CHEFTIE

  Vox AC15 - смяна на лампи

  TAD са хубави и съответно държат цена, тъй като те нямат собствено производство, а ги купуват от фабриките в Русия и Китай и след сериозни тестове и групиране ги брандират с тяхното лого. Като цяло са надежден избор. ECC83 и 12AX7 са различни номенклатури за една и съща предусилвателна лампа, например JJ използват ECC83, докато болшинството от другите производители/марки използват обозначението 12AX7.
 3. CHEFTIE

  Vox AC15 - смяна на лампи

  Пробвай с руски лампи, да кажем Sovtek или Electro-Harmonix. И двете марки се правят на едно и също място, но според спецификациите на сътветната марка, така че разлики има (и в цената също). И двете ги има в България и можеш да ги намериш, а също така и предусилвателни лампи. Звънни на момчетата от този магазин и ще те уредят.
 4. CHEFTIE

  дебели струни за бас

  Dark Lord ги има налични в магазин Music Division в София. Може да им звъннеш за цена.
 5. CHEFTIE

  Семпъл с Fryette и Diezel

  Прав си, че е много трудно да се предаде на запис усещането от това да стоиш пред тресящите се ампове, но не мисля да се отказваме, докато не успеем максимално да се доближим. Радваме се, че ти харесват Относно дефазирането, причината за това би била, че Diezel-а обръща фазата на 2-ри канал и в комбинация с Fryette-а е нужно да се превключи копчето за фазата на сплитера. Предполагам, че не сте знаели за това и затова са звучали дефазирано. По това време използвах сплитер, който не можеше да го прави от разстояние и трябваше ръчно да се натиска, което не е много удобно за свирене на живо. В момента използвам друга марка сплитер, който може да обръща фазата по MIDI, което значително улеснява нещата.
 6. CHEFTIE

  Семпъл с Fryette и Diezel

  Същите! Всеки амп звучи много добре сам по себе си и има харектерна индивидуалност, но когато ги комбинираш става убийствено, понеже се допълват невероятно. Особено когато си в стаята пред тях и двата са усилени можеш да усетиш на какво са способни. TONY би ли дал ориентири какво ти липсва или какво не е наред, за да се подобри и поправи. Идеята беше да извлечем максимално много от усилвателите като суров, необработен звук, които да е достатъчно честотно богат, така че да дава свобода за манипулация при обработка и миксиране.
 7. CHEFTIE

  EL34 и 6550

  Пробвай в Music Division. Би трябвало да има и да могат да ти помогнат.
 8. CHEFTIE

  Мнение за струни Уоруик?

  Аз лично познавам хора с високи доходи, които си купуват редовно червени струни на Warwick и не се притесняват от ниската им цената, тъй като качеството е на ниво съотнесено с парите, които плащаш. @ DYLGIQ Чисто и просто можеш да пробваш с едни и да си прецениш сам за себе си дали ти харесват, все пак не струват цяло състояние като Elixir, при които също има възможност да не ти харесат, но тогава повече ще те е яд за парите, които си дал.
 9. CHEFTIE

  Счупен нът

  Знам, че има Graphtech нътове в магазин Music Division. Един приятел си купи от там, за да си смени на Gibson Explorer-а и е много доволен. Ако не се лъжа нътът на Flying V е абсолютно същия.
 10. Здравей, пратих ти лично съобщение във връзка с Меса-та.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.