Jump to content
Българският форум за музиканти

~Ruin~

новаци
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ~Ruin~

  • Рожден ден 03/04/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Contact Methods

  • AIM
    Ruinfang

Profile Information

  • Gender
    Male

~Ruin~'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. ~Ruin~

    Китарист в беда

    Ами трябва да изпея авторска песен незнам точно колко високо, но ниско не звучи много очерователно...Не знам точно какво се води високо за певците.. Мога да кажа, че гласа ми е леко по нисък от нормалното...Все пак да кажем горно Ми много ли е ? Тука една мацка ме саветва да се тъпча с яца и нз си ко ... хаха Един пич пак се избазика, че ще ми трябват балони с хелии ... Не знам просто искам да се науча малко по високо иначе и на фалцет няма да ми е лошо гаджето ми пее, само че ситуацията е такава , че немога да питам нея да не говорим ,че хармонията на песента си е малко сложничка а още ми е трудно да пея по ноти мога само в главата си да ти даржа или да ги слагам на китарата, но немога да ги изпея доидел и до високи тонове яко съкс иначе с ниските ги вземам незнам как... Никога не съм пял високо... просот искам да мога малко поне не много високо...
  2. ~Ruin~

    Китарист в беда

    Налага ми се да пея!!! Хора как се взимат високи тонове... Знам, че е тъпо но сериозно ми се налага да пея и да свиря едновременно за една песен и незнам ... Работата е сериозна няма как да се мина ще трябва да пея ... Знам, че тука повечето сте сигурно толкова навътре в нещата, че е чак смешно да ви питам, се едно мен някой да ме пита как да правя флажолет...Обаче трябва да се науча да вземам малко високи тонове и имам 1 месец да се науча... поне мъничко . с ниските се справям без проблем вродено ми е, но ми се налага да пея малко по виско... как да стане ?
  3. Става въпрос за един облог, в който аз казах ,че за по принцип китарата е по лесна за учене искам да чуя как мислят пиянистите просто ей така съм го взел на инат
  4. Я кажете за кое от девете според вас отнема повече време да станесш добър смисъл наистина добър. Като изклиючим субективния фактор и факта че на всеки му се оттдава различно, говорим като цяло според вас, при кое по бързо можеш да станеш добър иначе казано и кой е по трудния инструмент за учене . ПП: Става въпрос за спор темата не е насочена срещу квото и да било, предварително мерси за разбирането, биха ми били най-вече от полза хора занимавали се и с двете .
  5. Ми мисля да я строя бавничко не бързам за сега мисля да купувам частите по малко като най важното ми е да зема махагоново тяло( не от шперплатов махагон) за сега . за година 2 мисля да я крафтна полека лека такава ми е идята . Горе доло колко струва едно махагоново тяло за лес паул ? Може би към 1200/300 лева без адаптерите и финиша . Неща да е нещо грандиозно смисъл с разни глезотии (като изклиючим, че държа на добрия финиш за който имам познат худжник само , че пак незнам кви пари ще ми излезе)целта е ми е:да ми е удобна най вече,да изглежда добре и да е от качествени матеряли , адаптерите се сменят след време .
  6. Бих искал да попитам какъв е начина да си направя китара по поръчка изобщо всичко което знаете по темата имам предвид електрическа китара . Пример : да речем искам да имам махагново тяло и палисандров фрет борд да е тип Лес паул еди си какъв финиш еди си какъв гриф с еди си колко прагчета да е с ручка или без ръчка и всичко каквото ви дойде на ум. Ако някой има опит в тази насока ще съм благодарен да даде савети изобщо за всичко от дървета до адаптери смисъл цени и тнт .. колко му е излязла изработката и тнт.. Горе доло гледам да зема за сега хубави дървета за тялото и грифа ,адаптери ще му мислим,те винаги могат да се сменят ,
  7. Bb7/5+-5та пузиция F#7-/9/11+ - 7ма
  8. Предпочитам Лес паул от махагон(тяло) за тежка музика .
  9. Cort сякаш качествени, от добри материали повече ми харесват от ямахата и освен това в момента не са много скъпи . На времето Корд са биле стара американса фирма но собственика се мести в корея и почва ново производство, за сега завзема пазара и затва са на по ниски цени спрямо качествата си . (говоря за среден и висок клас китари Корд) не съм виждал досега от евтините под 400 лева.Ямахата са също много добри инструменти мога да кажа че са почти на едно ниво с Корд , лажбърна не ми допадат свирим сам на такава два - 3 пъти и не съм останал с добро впечатление от качеството на инструментите за предлаганата цена, но вероято също имат хубави .
  10. ~Ruin~

    Забавно :)

    Обикновено сякаш бенд на Ла или Сол и почвам някоя импровизация я от блус я от пентатоника я от умалените я от Ла/Ре/Ми миксолидийски, а понкякога и от някоя друга скала..
  11. Само 1 въпрос умалени скали ?(не те питам какви просто питам дали са умалените пт/тп)умалените ли ползваш? полутон тон/ тон полутон ?
  12. За мен е много важно да съм запознат с теорията и правилната техника за което най сардечно Благодаря на учителя си .Не е важно колко свириш важно е как свириш и какво свириш и дали свириш с желание.. за мен най добрата тренировка е импровизацията , джас / блус скали ритмика-работа с метрном , после собствена музика писане на собствена музика свирене на собствени фрази учене на скали , учене на ритмика и свирене на любими песни разбира се - метъл/рок(поне за мен) .Най важното е да разбираш кое как става, добре е първо човек да се запознае добре с тези неща, а разбира се за любими песни - винаги се радвам да си ги опражнявам за удоволствие... , но ако човек си мисли, че ще стане добър музикант само със свирене на разни табове и чужди неща според мен това не е верния път.Така де всичко зависи от амбициите и мирогледа на човек, както и от пътя, който е избрал за себе си като музикант и доколко сериозен е той ... а също и от вазможностите му да практикува. ПП: Идеята е да се стараеш да свириш качествено колкото по качествено свириш толкова по бързо напредваш си мисля аз тайната се крие в това качеството носи удоволствие( както и във всичко в живота)направете си сами изводи за времето.
  13. Саветвам те да се научиш да ги образуваш сам, мисля че имаше даже цяла тема посветена , ще ти бъде много полезно като теория пък и една добра тренировка иначе сайтове колкото искаш пробвай с гоогал
  14. ~Ruin~

    Вибрато..

    Според мен тва е техника която се ползва във всеки стил. Както в метъла така и в Блуса, Джаза и каквото ти хрумне тези еффекти ; вибрато легато слайд Фажолет бенд и тнт са по скоро емоции забележете , че говоря по скоро когато свириш импровизация а не нещо чуждо на изуст като дадено соло и тнт тогава свириш според даденото, аз лично ползвам вибрато при импровизация и не го избягвам изобщо..По принцип за блуса и джаза аз гледам да се възползвам максимално от вазможностите да речем когато реша да изсвиря четвартина с точка мога да си позволя бенд или вибрато както мисля, че звучи или пък само четвартина зависи, да речем имам триолен базис и искам да премина от една близка нота към друга може слайд според мен няма ограничения.А относно кога се налага това всеки сам си преценява . "в оригинала го няма " (при свирене на чужда музика) тва не е ли импровизация?
  15. помислих че не си ме разбрал правилно как си намирате такива гаджета ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.