Jump to content
Българският форум за музиканти

LucaTurilli

Members
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LucaTurilli

  1. Благодаря на всички за коментарите. Купих си RGR321EX-BK и вади страхотен звук като и се свири по-лесно от колкото на Корт-а. Адаптерите са толкова силни, че се чува много силна микрофония ако увелича гейн-а от кубето или силата на адаптерите от китарата (не е самовъзбуждане на струните, защото ги заглушавам). В момента в който започна да свиря и високочестотния звук спира така, че май ми трябва по-качествено кубе, за ограничаването на този високочестотен шум. Сега ползвам Behringer GTX30. Зарадва ме факта, че на българския пазар имат в наличност Signature модел на фронт мена на любимата ми група. Някой ден може и да си го купя ако подобря свиренето си.
  2. Здравейте, До колкото виждам тази китара Ibanez RG321MH като нова на българския пазар не се продава вече дори и втора употреба не намирам. Интересно ми е кои китари са подходящи заместители. Любимата ми група е Trivium и ако се реша да взема китара искам да е подходяща като звук за това тежко звучене. Сега имам Cort KX-5 и съм доволен от звука като цяло, но не е толкова подходяща за такава тежка музика. Какво мислите за тези две оферти? http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/rgr321ex-bk-bg.html?mfp=price[330,795],path[2_33],stock_status[7] http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/rg370dxz-bk-bg.html?mfp=price[330,795],path[2_33],stock_status[7]
  3. Мерси за коментарите за интонация. Определено помогнаха . По-принцип от както имам китарата ми прави впечатления, че долните 3 улей са по-близки до нека, а горните 3 с дебелите струни по на далеч и никога не бях ги пипал преди. Все още на първите прагове дава малко отклонение, но е много по-добре от преди, а може би и самите струни вече са поизносени или пък не натискам достатъчно равномерно. Настройката на струните влияе ли на интонацията, защото често свиря в B,C,D освен в E?
  4. Здравейте. Та проблема е, че коя да е струна като свиря свободно вади правилния тон без отклонения, но натисна ли произволен праг тона винаги се отклонява предимно към диез. Проблема със сигурност не го предизвиквам от силата на натискането и позицията на пръста ми, защото никога не мога да изкарам правилния тон. Използвам вградения дигитален тунер в кубето ми Behringer GTX30. Китарата ми е Cort KX5, но пробвах вчера с една Ibanez и имаше същия проблем. Не усещам при настройка EADGBE да прави проблем, но много дразни при някои песни изпълнявани в настройка C или B, защото се усеща фалшивото звучене. Не е проблем и от струните, защото съм ползвал различни модели/размери и все тая. Само с друг тунер не съм пробвал, но не виждам защо там да е проблема след като на свободна струна си е доста точен тона. Отклонението бих казал, че е по средата между правилния тон и половин тон нагоре. Получава се при 1-ви, 12-ти и дори 24-ти праг. Вариант е да отпускам леко струните, но тогава при свободни струни ще правя фалшиви тонове...
  5. Роко ли си Моко ли си имаш типично поведение за лапе. Тръгва да Обижда и да избива комплекси при положение, че хората просто питат. Написал разни определения от учебник за машинни елементи и вече си мисли, че мнението му ще има голямо значение и ще БЪДЕ много интелигентен. Имам проблем и търся решение, но някои хора трябва и това да използват, за да Обиждат понеже им е много скучно ежедневието! МодЕдит: Сигурно и на мен ми е скучно, затова оправям неграмотностите на останалите...
  6. Ами да ти кажа, не разчитам да свиря само квартите от пауър акордиде на тежките метъл парчета. Някак си много сухо става . Песните в dropped B/C няма как на РЕ или МИ да ги изсвириш. Просто нямаш ниския основен тон за пауър акордиде при ритмите и да го заменяш с кварта или дори двойна кварта не е същото.
  7. Имам Cort KX-5 и съм и слагал веднъж 11ки струни като повредих видимо праговере - станаха гладки там където имаше натиски вместо да останат фабрично със заоблена форма. Настройх ги на Ми. Ако пак ги сложа, но на СИ или ДО настройка дали ще мога да свиря тежка музика без да повреда праговете?
  8. В такъв случай компа мисля, че ще замине, а и няма ли бушона да гръмне от късото? А иначе сложих фазомера на шасито на компа и светна )))). И се чудя защо имам фаза там, а очаквах, че от кубето идва, а то какво да видя нямам никакво заземяване на този контакт с компа и захранването му генерира 110 волта с много нисък ампераж. Доста интересен случай )))). Мултицета вързах на фазата и земята и измерваше към 20-30 волта, което е нормално като не е свързана втората клема на мултицета към веригата. Сега остава да реша проблема с това, че нямам заземяване и моля за предложение. Трябва да си проверя явно всички контакти така, защото и други могат да правят смущения. Интересно, че компютъра ми си работи така 10-тина години може би )))))). И всичките устройства в този контакт. Отделно, че по дъното има много метални болтове през, които се извършва заземяването на дънната платка, а то какво има голямо напрежение и малък ток, които въобще не му пречат. При това е второ дъно това. Отделно звуковата техника на компютъра ми не се влияе. Преди време вързвах китарата към компа и там имаше смущения, но само от настройките - после си спряха при правилни настройки на Guitar Rig 3. Да окъся ли нулата и земята при незаземения контакт? По-добре би трябвало да е в такава ситуация от колкото в текущата.
  9. Къде е логиката като са в една фаза да имам волтаж от 110 волта? Кубето никаква филтрация ли няма от захранването чак до сигналния кабел?! При това имам занулен контакт . В случая явно през мен се занулява/заземява през шасито на компютъра сигнала/фазата. Този ток ме е удрял няколко пъти и няма къде да бягам, защото е много слаб . Един преложи, че е "празно" напрежение, защото има много слаб ампераж почти пренебрежим, но явно е достатъчен да бучи кубето. В един бушон са, но дори кубето да е в друга стая (друг бушон) пак бучи. Тогава предполагам фазата си е една и съща или? Ако е включено само кубето и захранването към компа махнато пак си бучи, но от какво ли не може да го получава това бучене след като така пропуска сигнал от 10ки места сигурно прихваща сигнали. Интересно е, че 110 волта имам на двата полюса на кабела, които са изолирани един от друг. Така да се каже + и - на 6.5 мм буксата,а те допълнително трябва да са изолирани една от друга. Кубето не бучи при много ниски Гейн и сила на звука. Увелича ли ги има бучене, но все още не съм измерил напрежението дали се променя. И да е изключен говорителя има 110 волта. Достатъчно е захранващия кабел да е в контакта. Бученето изцяло спира ако дам регулатора на ТОН, а не на сила на звука на китарата на 0. Но тогава много се намалят/ограничават честотите и не е приятно за свирене. Бученето се появява може би при сила на звука от кубето на 3-4/10 пункта и на горе дори гейна да го държа на 1/10. Бучене имах като го занесох в друг апартамент с професионален кабел го пробвах от професионален китарист и каза, че не е нормално да бучи кубето така. Тогава имаше пак включен компютър, но и да не е пак щеше да бучи със сигурност. Остана и там да бях измерил 110 волта )))). Бученето е постоянно и сякаш заглъхва като заглуша всички струни и прилича на нормално бучене от самото кубе, но е нещо повече със сигурност след като имам такъв волтаж по кабела и при двата полюса. Китарата променлив или прав сигнал подава към кубето или изцяло зависи от тоновете/шумовете?
  10. Здравейте. Преди доста време писах за един проблем, но не получих отговора за проблема с бучащото ми кубе при увеличен Gain. Направих клип вчера като си купих нов мултимер. Behringer GTX30 http://www.e-sun.cn/china_digital_multimeter/DT266.htm EM266 е мултимера. 110 волта измервам между кубето (дори и без китара, а само по кабела ) и корпуса на компютъра. В различни контакти са и този при кубето е занулен. Има подробности и в описанието на клипа.
  11. И аз имам такъв проблем, но не е микрофония. Като е усилен Гейна също се получава така. Проблема идва от това, че като оставиш струните те сами започват да вибрират, понеже много малко им трябва, за да почне резонанса. Още с махането на ръката ти от струните се получава сила на връщане на струните понеже са опънати и ти леко си ги притиснал с ръката. Когато почнат да вибрират ниското и високото ми си придават трептене, понеже са еднакви тонове макар и с интервал от 2 октави . Ре е близка до тях и тя трепти повечко според мен и така. Звука много напомня микрофония, но не мисля, че е правилен термин в този случай. Просто много слабо трептене. Проверява се най-лесно като си сложиш пръста на някоя от дебелите струни 6-тата МИ примерно и ще усетиш как веднага спира да трепти .
  12. Bridge адаптера е при магарето(бриджа) където се държат струните. Той е добър за дисторшън(жица). За чисто свирене без ефект или слаб ефект като за джаз е добре на нек адаптера, който е към средата на китарата. Neck мисля гриф се превеждаше. При него има повечко шумове и е добър за чистото вирене, докато при ефектно и мощно ти трябва максимално чист тон (bridge адаптера), за да сработи добре с ефекта . Двата едновременно ненужно шумолене правят. Не свиря така и не виждам особен смисъл. Струните на средна височина трябва да а или по-вкус, но много високи трудно ще се натискат, а много ниско ще опират в другите прагове .
  13. Тук много здраво си противоречиш! Ето цитат "Слагал съм обаче и елексири за 30 лева пак същото става...." Не може струни за 30 лева да правят такъв проблем и да е от тях освен ако си чакал да раждясат много. 1-ва струна е най-тънка и съответно най-бързо раждясва. Дебелите и след 3 месеца при мен не забелязвам да са кофти само тънките нямат хубавия звук както в началото.
  14. Защо си харчите парите за такива неща вместо за 2 лева туба спирт идеално си чисти всичко и като ново?
  15. Прекалено гадно звучи, за да са струните. Аз казвам най-простото решение. Смени струната на мястото на 2-ра или 3-та струна да видиш как звучи. Според мен на първа позиция или при бриджа или при грифа горе нещо прави яки смущения. Едва ли е от честотата на резонанса при положение, че на 2-ра струна на по-предни прагове се достигат тези честоти и не ти прави проблем. При опиране в прагове не се чува такъв звук при мен. След като се чува толкова силно при бриджа според мен е проблема. Освен това къде засичат адаптерите струната ще се промени позицията не към края им ами към средата, което пак е промяна в помагането при диагностицирането на проблема . При опиране в праг звука не се разстройва толкова много ами един неприятен тон се чува много дразнещ. Пък и ти си пробвал да вдигаш бриджа предполагам.
  16. Cort KX5 казвам аз сравняваше я един с 10 пъти по-скъпа китара Gibson мисля беше или друга доста известна и си приличаха по звучене. Имам таква и съм много доволен.
  17. И мен хич ме нямаше с настройките на кубето виж тук http://rockwaved.blogspot.com/ за различни настройки. Аз лично понеже във форума никой не помогна си занесох кубето на учителя ми и той ми извади 3 много хубави настройки. При едната бас по избор мид на 2 и требъл на 1 единствено си регулирам звука(честотите/звученето) от силата на звука на сигнала от китарата volume регулатора. По-кубето нищо не пипам освен бас по-избор. Много е яко защото се настройва само от този регулатор дали да се чуват високите честоти силно или средните повечко или ниските като просто се дава на макс и постепенно се намаля докато усетиш звука, който търсиш .
  18. Ами и аз съм нещо като теб . Препоръчвам гами може да си изтеглиш за Guitar Pro 5 Scales и ти ги показва на различни прагове как се свирят. Като се учи човек на инструмент трябва задължително бавно да свири и постепенно да увеличава темпото. И аз искам бързо, но не става . Чудя се уроците на солфежа или на китарата са по-важни в смисъл може ли примерно само от китара да стана доста добър и т.н. като от книжки уча теория. Започни До Мажор и Ми мажорната и минорната са много лесни от един път ги познах!
  19. Може ли да препоръчате някакви слушалки и да кажете цени за слушане от кубето. Просто имам съседи и роднини на които им пречи и си мисля да почна на слушалки да свиря, че иначе не може и хич няма да се развия като музикант без редовно . Притеснява ме, че кабела не ми е перфектен и се получава едно силно бучене ако не прави добър контакт и дали е опасно през слушалки? В смисъл може ли да се чуе много силен шум опасен за слуха като минава през китарното ми комбо(кубе)? GTX30 Behringer имам. Предполагам е добре слушалки с висок честотен диапазон 16 херца до 16000 колкото е прага на човешкия слух. Ако свирете на слушалки 20-30 минути примерно започва ли да дразни, че шума е много концентриран към ушите или с това се свиква, че се чудя да не ми дразни. Едно 60 лева мога да отделя стига да знам, че ще са качествени и вече изпробвани слушалки. Другия аксесоар, който ми трябва е калъф. Cort KX 5 е китарата. Най-обикновен калъф предполагам ще върши работа? Трябва да звънна във Фактор да видя дали имат и каква е цената на един обикновен?
  20. Честно казано и аз си мисля, че трябва да има, но метал ли е раждясва . На акустичната бронзовите/жълтеникавите съм забелязал, че много бавно раждясват като никога не ги покривам и си стоят на нормална влажност. И след 3 месеца пак добре се чува, но съвсем друго ще си е с нови разбира се. За електрическа просто аз ги чистя със син спирт и добре се почистват и винаги ги покривам с парцал и прибирам в сака китарата, че няколко часа и почват да раждясват. Не е въпрос само раждата ами и мръсотията от пръстите, която много лесно попада на струните. Неудобно е, но не се ли скриват от проветряне все ще раждяат струните . Трябва да е някакъв много устойчив метал, но 1 месец на открито няма да издържи според мен.
  21. Имам голямо желание да си я купя. Хич ме няма и на теория и на практика, а вече от около година имам китара. Може ли и други обемисти и качествени книги да кажете? В смисъл да науча доста неща и да са добре обяснени като за dummies =).
  22. Оказа се, че проблема е другаде и продължава. Явно са свързани двата щепсела. Пак бучи кубето в много интересни ситуации. Като докосна ламарината на компютъра бучи и то така все едно кабела на метал съм опрял. Ако не е пъхнат кабела в кубето не бучи. Сякаш докато от кабела се приема сигнал действа като мощна предавателна антена и по металите на близко раздава безжично сигнал нз и аз много е странно. Пипам буксите на едно аудио регулаторче от компютърната ми аудио система и пак бучи въпреки, че не е вързана на ток и не е пъхнат жака в компютъра (т.е. изцяло е изолирана системата от каквото и да било). Много е досаден този проблем и така както сумати проводници и изолатори опират по компютъра нищо чудно много смущенета да идват от където си поискат. Но Ако си доближа пръста до кабела също има смущения как така безжично на половин/един сантиметър се усеща потенциалната разлика не ми е ясно? Освен това докато държа струните на китарата и пипна ламарината по компютъра ме удря ток . След като всичко е занулено защо така се получава?
  23. Като сложих нови струни макар и да не ги слагам като хората много се разстройват особено първата Ми. Най-вече при бендовете става така. Просто малко трябва да се постегнат именно с бенди и така на няколко пъти. Спираловидно трябва да се навиват на ключетата горе, за да не се измъкват толкова лесно.
  24. Не може ли със слагането на капачките да е променил потенциометрите да не се усилват до край? Прилича ми на такъв проблем. Не мисля, че кабела може да намали дисторжъна. Или получава сигнал или не. Или е деформиран леко и бучи, но чак да действа като намален дисторжън. Махни капачките и виж как е без тях. А май не съм разбрал капачки за адаптерите, не регулаторчета. Ами тогава струните доближи до адаптерите малко.
  25. Твоето кубе струва на официалния сайт към 420 $ мисля беше. На скоро си купих за 220 лева GTX30 на Behringer. 30 вата доста добра мощност. Повече от 3-4 силата на звука не съм качвал. В домашни условия няма нужда. Гейна дори на 1 пак е жица, а на 5-10 си е супер метълско звученето. И не съм много наясно с настройките. За да е жица много зависи и от адаптерите ти! Просто купиш ли си такова кубе няма да съжаляваш ако искаш яко жица , но е нисък клас кубе и повечето хора във форума негативно мнение изказаха сякаш като ги питах как да го настроя за по-хубаво звучене. Може да се тества преди да се купи. Просто дали ще купиш дисторшън за 60-100 лева или ново кубе 30 ватово аз второто бих избрал по-добре ми е струва. Можеш да си моделираш повечко все пак не само един ефект с 2 регулатора. Пък и не е казано точно такова, но си струва да тестваш разни модели в някой магазин да видиш как е. Просто дисторшъна ще е един ефект също, а кубе 4-5 и по на горе. Иначе ми е скромно мнението не съм разбирач =).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.