Jump to content
Българският форум за музиканти

CorvusCorax

Members
 • Content Count

  1,408
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CorvusCorax last won the day on February 14 2011

CorvusCorax had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

About CorvusCorax

 • Rank
  Bloodният син
 • Birthday 07/16/1987

Previous Fields

 • Инструмент
  MIDI кастанети

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oxford

Recent Profile Visitors

1,939 profile views
 1. CorvusCorax

  Музикални поздрави 2

  Я и аз да поздравя, че отдавна не съм минавал.
 2. Happy B-day!! Cheers:)

 3. ^ 'Айде моля, вие ако имате безплатни порно канали, не всеки може да се радва на същото... Да се върнем на темата, а? Днес, например, слушах Oomph!, а след тях минах на Петула Кларк. След това Scar Symmetry, след което се радвах на Sinead O'Connor и нейната версия на Chiquititta на ABBA. Звучи като крайности, но добре замислена и реализирана музика може да има в повече от един стил и в тоя смисъл имат и нещо общо.
 4. CorvusCorax

  Помощ за вокален педагог!

  <off>Май е най-добре да се придържаме към темата и да дадем координати без да навлизаме в подробности и да започваме войни кой е по и кой най. Най-малкото изглежда грозно отстрани, а и хората, които одумвате най-вероятно не са тук за да се защитят. Да не говорим, че на места е малко като реклама и негативна реклама - глупаво е.</off>
 5. CorvusCorax

  Вокален педагог

  Отговори на подобно питане, дадени в темата "Учител в Пловдив" : Не зная доколко информацията от mproject е още актуална, но нищо не ти струва да провериш.
 6. CorvusCorax

  Може ли

  Той бутонът е във фуутъра през цялото време О.о Даже не се налага да скролиш надолу, само местиш мишката и кликаш
 7. CorvusCorax

  Първото ми парче :)

  Щеше ми се и аз да чуя, след като salt спомена прилика с Kraftwer. 'Ма нейсе, Vbox7 не се вижда от чужбина
 8. Дори Едирол Оркестрал звучи по-добре от Мирослав, пък не е толкова голям. Като композиция е ок. Оркестрацията може и по-добре да се направи. Перкусията - страшно е еднообразна и не звучи много реално. Всички гласове звучат като че ли прекалено равно - малко повече разнообразие по отношение на динамиката би донесло малко повече рализъм. Между другото думата "песен" предполага пеене, с текст и прочее.
 9. CorvusCorax

  Струва ли си да се емигрира?

  Позволи ми да не се съглася от опит. Всъщност са с доста позитивно отношение към чужденци, специално в Англия (не знам в останалите части на Кралството как е, не съм бил). Тук се смята за крайно невъзпитано да не поздравиш някого, а още по-невъзпитано е да не отговориш на поздрав. Когато отговориш с акцент, веднага питат от къде си. Достатъчно е да кажеш място, различно от Полша и получаваш усмивка, "Добре дошъл в Англия, харесва ли ти тук?" и след това искрен интерес по отношение на културата, която носиш със себе си. (Негативно настроени са към поляците просто защото след като Полша беше приета в ЕС заляха Англия с евтина работна ръка и общо взето поляците, които са тук упорито отказват да научат езика или да се опитат да живеят според местните нрави). Може би играе роля фактът, че съм във града, който може би е само след Лондон в процент чужденци - Оксфорд. Аз очаквах доста негативно отношение, бях чувал митовете, че не се радват особено на хора от Източна Европа, но всъщност са доста гостоприемни хора. Естествено, от теб се очаква да се усмихваш много и да си приветлив на всяка цена. Касиерките в близкия супермаркет всичките ме наричат "my love" и държат да разберат как съм всеки път, като отида за хляб. (Обаче хлябът е кофти... сериозно.) Иначе за уредбата - от няколко месеца упорито протестират, понеже бюджетът на много сектори беше орязан - например, една от най-старите и богати библиотеки в страната, Headington Library е на път да бъде затворена и от половин година тече подписка, за запазването и, но едва ли ще успеят. Има огромна разлика в качеството на образование между безплатните и платените училища - до такава степен, че хора, излезли от безплатните училища почти нямат реализация по-нататък по отношение на образование. Преди месец заваля сняг (което не било много нормално за тук О.о) и снежна покривка от пет сантиметра ги "свари неподготвени" - летищата бяха затворени, пътищата непочистени, градски транспорт нямаше за няколко дни. Таксиджиите си позволяваха да се пазарят даже за цената, която трябва да им платиш, за да стигнеш от точка А до точка В. (въобще, през повечето време се чувствам като вкъщи )
 10. CorvusCorax

  Комбайнеро интелигентска

  Ще ми се един ден в тоя форум да започне да се появява конструктивна критика. Че парчето е кофти - кофти е. Ама знаете ли кое звучи по-фалшиво? Звука от група "напреднали" музиканти (не)ритмично оплюващи нещо без да си направят труда да сложат две думи, които може да са от полза за "начинаещия". Само споделям, знам че това мнение нищо няма да промени. Отивам да пребия някой пет годишен, че не се чувствам много силен напоследък.
 11. CorvusCorax

  Струва ли си да се емигрира?

  На мен пък ми звучи като бедния човек, който се оплаква, че има хемороиди и богатия, който му казва "Знам какво е брат. И аз имам".
 12. CorvusCorax

  Струва ли си да се емигрира?

  Ааа, Полифонски, ако мислиш изтъкването на факта че в чужбина не е чак пък толкова различно за " наблягане на неблагоприятните фактори", в грешка си. Не че не ми става смешно като някой започне да ми разправя как съм "избягал" - ако вие имате психиката на вечно недоволния, на когото му се ще да "избяга", приемете, че има и малко по-прагматични хора, които знаят, че гнилата ябълка ще си е все гнила и на дървото, и на масата.
 13. мани го тоя аватар, гарване, че и денем е страшен, пък част от братств...

 14. CorvusCorax

  Струва ли си да се емигрира?

  Всъщност е възможно. И това съм виждал - щом един може да успее, няма причина и други да не могат. Всъщност, ако си говорим за бизнес, в икономика като британската, например, доста по-трудно се успява. А иначе бачкането не означава само бачкане за някого. Но при всички положения означава по-малко губене на време в оплакване и повече правене на нещо. Въобще, да се хленчи е по-лесно отколкото каквото и да било друго. А българите изглежда обичаме на баницата мекото и на работата лекото. Наистина, достатъчни са няколко месеца в чужбина за да видиш какъв всъщност е проблемът на България - доста по-различен от това, което си мислим докато сме в България, и доста повече по силите ни, отколкото ни се ще да си вярваме.
 15. CorvusCorax

  Струва ли си да се емигрира?

  ^ Въпрос към horse-а - защо си мислиш, че в "белите държави" тия проблеми ги няма? Има ги - със собствените си очи го видях. С нищо не са по-добре от нас, просто вместо да хленчат - бачкат. Аз вече казах - ние и докато си мислим, че бачкаме, пак не бачкаме както трябва. Но пък знаем как да хленчим. Иначе живеем с убеждението че сме сурови копелета, даже много трудолюбиви такива - не сме.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.