тагрид Публикувано Март 23, 2011 Публикувано Март 23, 2011 Здравейте, не знам дали мястото на темата е точно тук... от малка свиря на пиано, но се занимавам само с класическа музика, а съм безкрайно вдъхновена от блуса! в моят град няма хора, които да се занимават с блус, ако някой може да ми даде само малко напътствие от къде да започна...? Цитирай
emo_tion1 Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Здравей! Като за начало може да научиш блус скалата. Във до изглежда така ( до,ми бемол, фа , фа диез , сол , си бемол ) Съответно може да си я транспонираш и научиш във всяка една тоналност. Успех! Цитирай
RockoBG Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Ако имаш слух читав вади си Рей Чарлс. И понеже е доста популярен съм сигурен, че можеш и ноти да намериш. И не Джери Лий Луис и Литъл Ричард, а Рей Чарлс щото за блус говорим. Има и други. Ако се сетя или намеря нещо ще го пускам тук. А има и една тема с ноти за Буги Вуги - разтърси се за нея из пианисткия форум. 1 Цитирай
serengeti Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Ако си китарист потърси в youtube уроци на Frank Gambale.Обръща специално внимание на детайлите - вибрато слайдове и т.н Цитирай
kolio_k Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 http://www.youtube.com/results?search_query=blues+piano&aq=f Youtube е доста пълен с материали по въпроса, от там може доста да се научи, а за някой като теб с вече развита техника и умения не би било проблем да научи много (като за начало) Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Здрасти! Както вече ти казаха, слушай много блус и извади любимите си парчета по слух (акомпаниране и/или импровизация) и ги свири заедно със записите - така ще "прихванеш" ритмика, стилистика и фразиране. Пешо Цитирай
Recommended Posts