Jump to content
Българският форум за музиканти

Игри за китари


angelpetrov86

Recommended Posts

Какво е "Игри за китари"? Моите китари си висят, нямат някаква нужда да си играят. Или може би визираш игри за деца, които се играят с джойстик с формата на китара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми явно, че става въпрос за нещо от рода на Гитар Хиро. Играл съм я на компа, ама има някъв гаден лаг. На конзоли също съм пробвал и е доста забавна игричката, ако искаш да си губиш времето. Ако се чудиш дали ще ти помогне със свиренето на истинска китара - не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За щастие има и други стимули за деца, освен компютърните игри! За съжаление не мога да пусна на малката ми девойка клипове как сама се стимулира да свири понеже не мисля, че е нужно да я разпространявам из нета, но ... една пластмасова китарка за 3 лв., една "самосвирка" за 20 лв., измислен микрофон за 3 лв., и металните купи за салата стават цял оркестър! Ако някой не вярва да ми пишена скайпа ще му пусна клипчета. Компютара "разгражда", не изгражда!

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За свирене не помагат.Но игрите са добри за деца.Аз по този начин се зарибих да свиря на китара.

Аз също, но държа да спомена, че немалкото часове игра на ГХ ми помогнаха да развия "ловкостта" на пръстите (в смисъл, че заради нея не ми се налагаше да се бъхтя яко над скали и подобни, за да мога да изсвиря този или онзи lick) си и освен това, смятам че ми създаде и добра опора за когато вече минах на the real deal ;):thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Горките Хендрикс, Мур, Вай, Сатриани, Гилмор и т.н. ... ако имаха такива игри представям си какво щеше да стане! :icon_shithappens:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си помислих, че става дума за някакви игри, в които наградите са китари, да речем онлайн конкурси, викторини, и така нататък :topicsux:

 

Като да речем "Под Дъгата", където симпатична девойка раздаваше китари. Кеф :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Еми то по принцип това е идеята и при свиренето на китара, пиано, бас, цигулка и т.н. да знаеш къде кой тон хващаш ... ама това са игрите ... ич не ми идват изотвътре ... предпочитам да събудя съседите, отколкото да се пъна пред телеФризера!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Поръчал съм Rocksmith и Rocksmith 2014 Edition + Guitar cable to USB за PS3. Като успея да се добера до Playstation-a си в края на месеца ще ви кажа дали наистина има полза от тях и дали са забавни. Честно казано доста видеота изгледах. Не че ще спра да се упражнявам по стандартния начин, но от време на време е добре да се забавляваш с нещо различно. Вижте долу посочените видеота, нещата изглеждат доста обещаващо. Играта дори разпознава когато правиш pinch harmonics, hammer on i pull off. Има си amp емулации и доста забавни игрички, които те учат на различни техники. Повече детайли като ми попадне в ръчичките:

 

Paul Glover (Guitarist and Gamers view of the Game): http://youtu.be/ONR4NYNWD3M

http://youtu.be/XR-kNFZPdYs

 

Eight weeks challenge: http://youtu.be/_51YgbMT_Es

 

Никой не казва, че е по-добър начин от стандартните уроци или учител, но пък определено може да е забавно за деца, дори и за напреднали. Разнообразие е. Рекламират го като най-бързия начин за научаване на китара. В случая "научаване" не трябва да се разбира - да станеш виртуоз. От това, което виждам, играта има потенциал да Ви докара до едно доста прилично Basic ниво, ако започнете от нулата. Повече подробности като се докопам до нея.

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично се зарибих, така да го кажа, да си купя китара, точно заради ГХ3. Свиря от няколко месеца на истинска китара и моето лично мнение е, че играта, освен забавление, ми предостави възможност да синхронизирам движението на двете си ръце и разбирасе да си развия малко чувсвтото за ритъм. Гледах едно интервю с китариста на Драгонфорс (изпълнителите на последната песен в играта), който каза, че свиренето на китара е много по-трудно отколкото "свиренето" в играта. Съгласен съм с неговото изказване (след като съм опитвал и от двете), но определено ми беше по-лесно да свиря на китара, след тази игра.

 

П.П. Откакто имам китара не съм играл на ГХ.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.