avaavaava Публикувано Април 9, 2006 Публикувано Април 9, 2006 Ами да ви питам едно въпросче. Търсих (не много старателно де ) и по пинцип и във Форума и не намерих нищо... Та въпросчето: С каква дебелина на струните беше батко ви Даймбег и какъв строй използваше ??? Благодарско!!! Ако има някъде тема само ме препратете. Аиде засега чао!!! Цитирай
One_Voice Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 мисля ,че е с половин тон по ниско настроена китарата му но не знам , има по големи изследователи на творчеството му вьв форума Цитирай
Trysth Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 По принцип доста често си мени строевете. Сега гледах някви табове и примерно едната песен е дроп D, другата е нормално D, третата е C#, четвъртата е половин тон по-ниско и т.н. Явно си има една стая с китари с различна настройка и се лигави както си иска според песента А за струните не мога да ти помогна. Предполагам са 10-ки или 11-ки Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 В неква тема тука бях чел че свирят четвърт тон по ниско. Цитирай
Trysth Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 В неква тема тука бях чел че свирят четвърт тон по ниско. Прибави го тва към горните строеве Цитирай
AXE Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 (Редактирано) Докато е в Pantera използва най-често стандартен строй и Drop D, обаче и двете почти никога не са на точен тон, а около 1/4 надолу. Струните мисля че бяха 10-46. (Казва че просто вземали китарата и я настройвали по слух, после настрйвали баса по нея и записват.) По-ниските настройки и съответно по-дебели струни идват в Damageplan. Последно използва DR Strings и signature са му Hi Volgate 9-50 Редактирано Април 9, 2006 от AXE Цитирай
BlueZone Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Това с четвърт тона обяснява защо когато тръгна да вадя нещо на пантера китарата ми никога не е заедно с тях (преди си го обяснявах с ебавки с оборотите на лентата) Цитирай
wessy Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 мда, някъде към четвърт тон отклонение има Машиин Хед първия албум също е така хем е Си ама хем не е Цитирай
avaavaava Отговорено Април 9, 2006 Автор Отговорено Април 9, 2006 Малее колко информация стояла скрита!!! Много благодаря на всички.. Цитирай
avaavaava Отговорено Април 9, 2006 Автор Отговорено Април 9, 2006 Има ли начин това отклонение от четвърт тон да се постигне с тунер??? ...смисъл ако някой от вас го прави как точно го прави? Там нещо с херцовете на тунера ли или? Аз експерименти много си правя но ми е интересно да чуя друго мнение.. Цитирай
AXE Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Има ли начин това отклонение от четвърт тон да се постигне с тунер???...смисъл ако някой от вас го прави как точно го прави? Там нещо с херцовете на тунера ли или? Аз експерименти много си правя но ми е интересно да чуя друго мнение.. Ми ако тунера ти е със скала, просто си изчисляваш на колко деления ти е средата между Е и Еb и си Само че това 1/4 е по-скоро като ориентир, така че ако търсиш точната настройка ще трябва да ползваш уреда ухо :green: Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Има ли начин това отклонение от четвърт тон да се постигне с тунер???...смисъл ако някой от вас го прави как точно го прави? Там нещо с херцовете на тунера ли или? Аз експерименти много си правя но ми е интересно да чуя друго мнение.. Еми няй-лесно ще стане с тунера на Guitar Rig ... Там гледаш в % и настройваш Цитирай
avaavaava Отговорено Април 9, 2006 Автор Отговорено Април 9, 2006 Хитреци сте вие ей !!! тцтцтцтц... Мерси пак! Цитирай
TONY Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 ами да - дори и китайските тунери имат от 436 -445 херца да си избереш Ла е 440 херца точно прави ми впечатление че - ако съм настроен перфектно по тунер и ако например китарата е със съвсем леко отклонение - даже май е по добре - плюс това като дигаш струните май по добре компенсираш имаше една тема за Фейтън Бъэ тунинг системата та мисълта ми че китарата по принцип не е добре темпериран инструмент - ама кво ти пука ITS ONLY ROCK N ROLL - BUT I LIKE IT Цитирай
vovcho Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 (Редактирано) Тея големите групи са големи копеленца Сигурно го правят, за да са уникални(те така и така са си уникални), а те като са големи никой не го оспорва. Защо само създават ядове на хората? Ей го, цял ден човека не мое се настрои. ПС: Kill_em_all е пияница за мене! Редакция#2: Тангра е много яко радио! Редактирано Април 9, 2006 от vovcho Цитирай
Recommended Posts