Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Организирам курсове по концепций от южноиндийската култура.Тези похвати могат да са от полза на всякакъв тип музиканти.Интересно е за вас,метъл маниаци и за вас джаз експериментатори.За хора които искат да преминат отвъд границите на Кандирия,Мешуга,Кинг Кримсън.Такива концепций са използвани още от хора като Арнолд Шомберг,Игор Стравински,Бела Барток,Франк Запа и много други!Очаквам вашите коментари!

Редактирано от l.o.w.e.
Отговорено

Организирам курсове по концепций от южноиндийската култура.Тези похвати могат да са от полза на всякакъв тип музиканти.Интересно е за вас,метъл маниаци и за вас джаз експериментатори.За хора които искат да преминат отвъд границите на Кандирия,Мешуга,Кинг Кримсън.Такива концепций са използвани още от хора като Арнолд Шомберг,Игор Стравински,Бела Барток,Франк Запа и много други!Очаквам вашите коментари!

Имам голям интерес. Къде би се провеждал подобен курс?

Отговорено

Недостатъчно ясна информация! Трябва ухо да чуе звуков(или музикален пример/семпъл). Ще ни демонстрираш ли нещо?

Отговорено

Недостатъчно ясна информация! Трябва ухо да чуе звуков(или музикален пример/семпъл). Ще ни демонстрираш ли нещо?

Здравей Лими,тук ти пускам един линк да добиеш представа макар и бегла за какво става въпрос.Концепцийте които ще се изучават са доста по-комплексни от това което чуваш тук.

Отговорено

Имам голям интерес. Къде би се провеждал подобен курс?

Пламене здравей,за момента все още събирам кандидати,но ако искаш и си наистина заинтересуван можем да започнем веднага.Курсовете ще организирам в домашни условия,в центъра на Варна.Можеш да ме търсиш на следните телефони 0895433399,0887510221.

Константин

Отговорено

Много интересно! От няколко години вече слушам активно както карнатик, така и хиндустани класическа музика. Представи се малко повече, ако може. Учил ли си някъде, по какви методи преподаваш и тн.? И аз свиря на бас и се опитвам да прилагам чутото и прочетено по въпроса на иснтрумента. Струва ми се много интересно. Особено на фретлес, където може и 1/4 тонове да се вадят. Голяма лудница е индийската музика. :-) Очаквам с нетърпение да споделиш некви идеи. Жалко, че в момента няма как да се преместя от голямата мръсна София, че да обменим идеи на живо, но ще се радвам и тук да прочета нещичко. Разглеждах по амазон.ком се въртят разни книжки за хиндустани, обаче, (сигурно и за карнатик има) школа/помагало за на изучаване на различните раги без учител, издадени от школите на някои популярни индийски изпълнители и се зарибявам да се сдобия с такова пособие, да почерпя допълнителна информация. Какво мислиш по въпроса? Имал ли си досег с подобни четива? :-) Поздрави и успех!!! :-)

Отговорено

Привет,

Да кажа малко за себе си.Ппринцип започнах да свиря като малък на виолончело,завършил съм музикалното във Варна,после учих 4 години в ДМА Панчо Владигеров специалност бас и контрабас.Преместих се в Амстердам където завърших КОнсерватория специалност Бас китара джаз отдел,където съм учил 2 години южноиндийска класическа музика при двама много интересни учителя,които тепърва компилират тези концепций.Причината че не може да се намери информация написана или каквато и да било за тази материя по простата причина че всичко се предава от уста на уста в Индия.Моите учители са живяли там доста време и са се учили от едни от най-добрите в областта.Казват се Рафаел Рейна ( http://web.mac.com/cmtnwt/iWeb/CMTNWT/Teachers/8F3F0427-D6D2-11DA-9F63-000A95C1C7A6.html )и Йос Званенбърг( http://web.mac.com/cmtnwt/iWeb/CMTNWT/Teachers/0D06AA24-D6CF-11DA-9F63-000A95C1C7A6.html ).И двамата са едни от основателите на лейбъла за експериментална музика на базата на индийски концепций Карнатик Лаб.

http://karnaticlab.com/

На пазара в интернет може да се намери една книга по задълбочена която е издадена от една жена(не сещам името но книгата е с червена корица).Имам я но това далеч не се доближава до истината,там нещата съвсем малко са засегнати и става въпрос за хиндустани индийска музика,която е повлияна от исляма.Докато ако говорим за Карнатик музика,тя е класическата форма на южноиндийската музика която няма нищо общо с исляма.Преди да се занимаваш с рагите трябва първо да се обърне внимание на ритмическата и структурната страна на индийската музика,за да знаем как да разположим тези раги и как се използват те в музиката и как въобще работи индийската музика!Ако си наистина заинтересован можем да измислим някакъв виртуален курс през скайп например!

До скоро

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

l.o.w.e. , имаш ЛС! Моля за отговор! Този курс ме интересува прекалено силно, че да изпусна!

Редактирано от luppo3
  • 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

концепция - съществително име, женски род - ед.ч.

концепция - основна форма

концепция - ед.ч.

концепцията - ед.ч., членувано

концепции - мн.ч.

концепциите - мн.ч., членувано

Извинявай, не се заяждам, но не се сдържах след 5 бр. концепций

Иначе, материята заслужава интерес и внимание, поздравления за начинанието.

Редактирано от ciriljhonson