Jump to content
Българският форум за музиканти

Drum Machine


Recommended Posts

Нужни са ми потребителски мнения относно дръм машини. Става въпрос за стандартно кръчмарстване в пиано-бар, за което ще трябва да се взима дръм машина. Въпроса ми е да ми препоръчате някакви неща, които са удобни за работа, звучат добре и някакви ориентировъчни цени за съответните.

Основните неща, които са важни са да може да се реагира бързо за избор на различни бийтове и темпа и да има богат набор от бийт патерни, сиреч удобството при свирене на живо е първи и основен приоритет.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Alesis SR-16 e класика в жанра. Смяната на ритми, брейкове, паузи... се програмират за всяко отделно парче. Чат-пат изкачат такива втора ръка във форума за около 150 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз в момента работя с Alesis SR-18 (взета назаем), от която общо взето съм доволен. Работил съм и с SR-16 и определено 18-ката е доста по-добър вариант. Просто сондирам мнения да видя дали има още нещо, което да е толкова добро в този ценови диапазон, за да го тествам и преценя кое ме устройва най-много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SR-18 e по-богата откъм звуци, малко по-лесна за програмиране има вградени ефекти... и съотвтно по-скъпа. Според мен не си заслужава само за кръчмария, но ако цената не е проблем-взимай смело. Светещият дисплей също е удобен когато се свири в тъмни помещения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AKAI MPC SERIES- MPC5000 · MPC2500 · MPC1000 · MPC500 - най-добрите,но и цените са им добри !!! :music: Ако можеш да си намериш някоя от по старите(по-ефтино),ще останеш доволен със сигурност :rockon: .Успех! :rocker:

 

http://www.akaipro.com/mpc

Редактирано от mravka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.