Mar4enko Публикувано Март 9, 2011 Публикувано Март 9, 2011 Здравейте на всички във форума. Проблема: свалям си някакъв MIDI файл от Internet (предполагам разширение .mid е MIDI) на компютъра / Win XP+SP2, sound card E-mu 1212m). Windows Media Player си го свири но ... - каква е вероятноста при мен да звучи различно от това как го е записал автора /обикновено при мен звучи много семпло/ - ако е така има ли софтуер с който да се симулират инструментите от оригиналния запис. Целта е да се запише файал във WAV формат. Пробвах да го вкарам в Reaper но не се получава - на пътеката където го слагам се появява един празен съвсем къс сегмент и нище не се свири, а уж ко импортнах като MIDI файл. Пробвах и в Adobe audition - същото. Някъде бъркам принципно но къде .................... Благодаря предварително! Цитирай
musicman Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Бъркаш генерално концепцията. Миди файловете реално са виртуални нотни листове в които се казва даден канал коя нота да изсвири, кога и с каква трайност. А вече върпросния канал с какъв инструмент ще бъде мапнат е друг въпрос. Обикновено компютрите имат някакви МИДИ инструменти, колкото да не е без хич, от тях не може да се очаква някакво качество. Следователно на всеки канал МИДИ в Рипър-а или там който секвенсър ползваш трябва да укажеш инструмента с който да се изсвири. А за целта трябва да имаш някакви софтуерни инструменти или да свържеш компа към хардуерен модул. Цитирай
Mar4enko Отговорено Март 9, 2011 Автор Отговорено Март 9, 2011 Това че MIDI не е директно музика а "информация за музиката" горе долу го знам. Представях си обаче, че връзката межу номера на канала и даден инструмент е стандартизирана за да не се получава каша при свирене на друг инстумент и ако този друг инструмент ( в случая моето РС) няма "свързан" инструмент с някой канал, т.е. канала е празен, го замества с каквото дойде и оттам различното звучене. Това за Рипъра го писах защото очаквах при импорт да се зареди каквото и да е, както когато си свиря с клавиатурата с VSTi се записва нещо.Беше просто експеримент. Сега направих други проби и се заредиха разни неща но не свири нищо. Както и да е не ми е нужно да влиза в Рипера. Основното ми питане е има ли софтуер с който да се изсвири файла максимално близо до оригиналния замисъл, но ако на даден канал може да се намира произволен инструмент работата е безнадеждна. Цитирай
VSTi Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Просто като импортнеш миди файла определи на изходите на трака да свири някакъв виртуален инструмент, например Hypersonic. НАй вероятно по подразбиране мидито се просвирва през чипа на дъното, и затова звука е тъничък. Сега се сещам , че на Ему картата можеш да си заредиш саундфонт банки, и да свириш през тях..... ама май ще ти стане много сложно... Успех! Цитирай
Recommended Posts