polaris Публикувано Март 3, 2011 Share Публикувано Март 3, 2011 Здравейте! Значи спрях се на Cort KX5 за първа китара. И от прочетеното във форума ми стана ясно, че рано или късно Флойда ще се развали. Въпроса ми е след като това се случи, мога ли просто да го блокирам и да спра да го ползвам или е по добре да си взема китарата без флойд? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Март 3, 2011 Share Отговорено Март 3, 2011 Ако няма да ползваш флойда по-добре китара без флойд. И без това влияе на звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Март 3, 2011 Share Отговорено Март 3, 2011 Е може пък и да не развали, нищо сигурно няма! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Март 4, 2011 Share Отговорено Март 4, 2011 Можеш да го блокираш ако не го ползваш и няма да ти прави проблеми с тунинг и т.н. А за разлика в звука в ушите на начинаещ е незабележима (не те знам колко си напреднал). А да се развали след време е малко вероятно, по-скоро ще започне повече да разстройва от затъпяване на ножовете, но е поправимо това. Все пак ако не мислиш че ти трябва изобщо, вярно си вземи китара без флойд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
polaris Отговорено Март 4, 2011 Автор Share Отговорено Март 4, 2011 Ами мисля да свиря и сола, ама едва ли ще използвам флойда много. А и напоследък по-клоня към китарата без флойд, защото е 50лв по-евтина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Март 4, 2011 Share Отговорено Март 4, 2011 Има риск като си купиш китара без флойд, да съжаляваш, че нямаш такъв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abductor Отговорено Март 4, 2011 Share Отговорено Март 4, 2011 Мене ако питаш - ако искаш флойд взимай тая с флойда и не му мисли, пък и 50 кинта не са чак толкоз много, та да не можеш да ги прежалиш. И макар че флойда на Кортовете е лицензен (и съответно от не толкова твърда сплав, доколкото знам), с внимателно отношение (като например да не му спукаш някое седло или да не му прецакаш горното заключване от пренатягане) и правилен сетъп ще се държи нормално по-дълго, отколкото очакваш, стига да не му има нещо по рождение, но пък ти трябва да гледаш какво купуваш . Но ако пък смяташ да го застопоряваш - най-добре си вземи модел без флойд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts