Jump to content
Българският форум за музиканти

Евтин Floyd


polaris

Recommended Posts

Здравейте! Значи спрях се на Cort KX5 за първа китара. И от прочетеното във форума ми стана ясно, че рано или късно Флойда ще се развали. Въпроса ми е след като това се случи, мога ли просто да го блокирам и да спра да го ползвам или е по добре да си взема китарата без флойд?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да го блокираш ако не го ползваш и няма да ти прави проблеми с тунинг и т.н. А за разлика в звука в ушите на начинаещ е незабележима (не те знам колко си напреднал). А да се развали след време е малко вероятно, по-скоро ще започне повече да разстройва от затъпяване на ножовете, но е поправимо това.

Все пак ако не мислиш че ти трябва изобщо, вярно си вземи китара без флойд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мисля да свиря и сола, ама едва ли ще използвам флойда много. А и напоследък по-клоня към китарата без флойд, защото е 50лв по-евтина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене ако питаш - ако искаш флойд взимай тая с флойда и не му мисли, пък и 50 кинта не са чак толкоз много, та да не можеш да ги прежалиш. И макар че флойда на Кортовете е лицензен (и съответно от не толкова твърда сплав, доколкото знам), с внимателно отношение (като например да не му спукаш някое седло или да не му прецакаш горното заключване от пренатягане) и правилен сетъп ще се държи нормално по-дълго, отколкото очакваш, стига да не му има нещо по рождение, но пък ти трябва да гледаш какво купуваш :) . Но ако пък смяташ да го застопоряваш - най-добре си вземи модел без флойд. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.