Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам Fender Deluxe Lone Star Strat.Made in Mexico.Много съм доволен от китарата,но реших да направя някои подобрения.

2 Texas Special™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck/Mid) и 1 Seymour Duncan® Pearly Gates™ .

Сложих ключе за делене на задния адаптер,което разбира се е голямо преимущество.

Сега съм намислил да сложа и Fender TBX Tone Control за Bridge и Mid Pickup.

Дали някой е правил това и дали си заслужава.Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се.

• 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Имам Fender Deluxe Lone Star Strat.Made in Mexico.Много съм доволен от китарата,но реших да направя някои подобрения.

2 Texas Special™ Single-Coil Strat® Pickups (Neck/Mid) и 1 Seymour Duncan® Pearly Gates™ .

Сложих ключе за делене на задния адаптер,което разбира се е голямо преимущество.

Дали някой е правил това и дали си заслужава.Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се.

Добре е да сложиш има повече бас и високи със него и като свириш жица затваряш го малко и тона е по готин !

Аз имам американ страт от 89г. Клептън модела по-новия го има също и го гледай как като акомпанира го отваря до край а като свири жица го затваря.Той е двоен потенциометър като на баскитарите и от 0-5има разделител или между 5-10казано дели. И също все едно че свириш със нъмбъкър саунд,даже нямаш нужда от него,аз го махнах моя бях с Little 59 Seymour Dunkan преди и си сложих vintage SSL1.Успех!!!

Редактирано от mitko ganev
Отговорено

Можеш да си сложиш ключе за обръщане на фазата на брича адаптера,преимущество е!

Отговорено

Здравей. Аз махнах TBX-a след проба и на двата начина на свързване. Моята китара е със Custom Shop '54 адаптери и не бях никак доволен от ефекта, да не кажа че не виждах разлика с обикновен пот. Не ти го препоръчвам. Ако те интересува повече - ЛС.

Отговорено (Редактирано)

Аз също имам TBX на един от моите фендери. Не съм съвсем наясно с принципа му на работа , но съдейки от вида му (два потенциометъра заедно), предполагам, че идеятат е да се сумират 2 250 килоомови пота и по този начин да се получи една идея по ярък ( с повече високи) саунд. Но ефекта е наистина доста минимален и не бива да се очакват кой знае какво чудеса от него, при това засяга само бридж адаптера.

п.п. Въобще не съм сигурен в техническата част, съдя от звуковия ефект. Ако бъркам, моля поправете ме, би ми било интересно да науча :)

p.p.2 Вече открих, че съм в грешка :icon_shithappens:

ето малко инфо по въпроса, сори за дезинформацията

http://alexplorer.net/guitar/mods/tbx.html

Редактирано от kolio_k
Отговорено (Редактирано)

В допълнение на казаното от kolio_k, още едно, вече съвсем субективно мнение: самият пот е направен от доста мека стомана (или какъвто и да е материала на "кожухчето" му). При малко по-силен натиск/опън по оста на пота(примерно откачане на капачето), четирите крачета се разтварят и има опасност пота да се разглоби вътре в китарата. Не знам дали аз съм уцелил дефектен, или при всички е така, затова казвам че мнението е съвсем субективно :)

Редактирано от jabs