Jump to content
Българският форум за музиканти

Гриф на нова китара


Vodafona

Recommended Posts

Здравейте, тази седмица си купих ESP-LTD MH-50. Има флойд и грифа е захванат с болтове. Като опъвам флойда повечко нещо пука и забелязах, че с не голямо усилие като дърпам глава назад очевадно грифът се навежда и екшъна намаля. Това нормално ли е за нов инструмент и повод ли е за притеснение? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е нормално като опъваш главата назад да намалява екшъна.Причината за това е че грифа и струните опъват в противоположни посоки и са в равновесие а ти го нарушаваш.Нормално е намаляването да е. 1,5 - 2 мм при китара с по-тънък гриф като твоята,а пукането при опъване на флойда мисля че се получава от отпускането на пружините и лекото им отделяне от скобата за която са захванати.Не се притеснявай ,но и не издевателствай над инструмента си -така ще ти служи по-дълго!

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха на бас че ти е от незатегнат нът пукането. Свали планките които заключват струните при нъта и под тях са двата болта които държат нъта за грифа. Понатегни ги и виж дали ще се оправи пукането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай със този трик:

 

Як е трика, правил съм го и на двете си китари и мисля че е абсолютно задължително нещо. Само че помага за проблема с резонирането на пружините, не съм сигурен колко ще погоне за пукания, те според мен няма начин да идват от вътрешността на пружините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.