Vodafona Публикувано Февруари 26, 2011 Публикувано Февруари 26, 2011 Здравейте, тази седмица си купих ESP-LTD MH-50. Има флойд и грифа е захванат с болтове. Като опъвам флойда повечко нещо пука и забелязах, че с не голямо усилие като дърпам глава назад очевадно грифът се навежда и екшъна намаля. Това нормално ли е за нов инструмент и повод ли е за притеснение? Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Ако те притеснява сглобката натегни болтовете,но не зверски,диагонално,като на джанта. Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Ти за свирене ли си я взел тази китара или за опъване? Щото за опъване има по-яки. Цитирай
serengeti Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 (Редактирано) По принцип е нормално като опъваш главата назад да намалява екшъна.Причината за това е че грифа и струните опъват в противоположни посоки и са в равновесие а ти го нарушаваш.Нормално е намаляването да е. 1,5 - 2 мм при китара с по-тънък гриф като твоята,а пукането при опъване на флойда мисля че се получава от отпускането на пружините и лекото им отделяне от скобата за която са захванати.Не се притеснявай ,но и не издевателствай над инструмента си -така ще ти служи по-дълго! Редактирано Февруари 26, 2011 от serengeti Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Ха на бас че ти е от незатегнат нът пукането. Свали планките които заключват струните при нъта и под тях са двата болта които държат нъта за грифа. Понатегни ги и виж дали ще се оправи пукането. Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 27, 2011 Отговорено Февруари 27, 2011 Пробвай със този трик: Як е трика, правил съм го и на двете си китари и мисля че е абсолютно задължително нещо. Само че помага за проблема с резонирането на пружините, не съм сигурен колко ще погоне за пукания, те според мен няма начин да идват от вътрешността на пружините. Цитирай
Recommended Posts