blr Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 (Редактирано) Здравейте. От няколко дни потенциометърът, който смесва адаптерите на активния ми бас, ми прави магарии. Когато е в централно положение (там кликва) звукът прекъсва или пращи. Интересното е че това се появи изведнъж. Въпросът ми е къде мога да намеря такъв потенциометър? Интересува такъв, който в централно положение има ниско съпротивление, т.е. двата адаптера са на макс. Дали ще има при Капъша например? Редактирано Февруари 25, 2011 от blr Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Точно при Капъша - едва ли. Последният пък, когато влязох в този магазин търсех точно такъв потенциометър, blend, който да "щраква в средата". Точно въпросния Капъш ми обясни, че такова нещо, цитирам: "Не е измислено още". След като му отговорих, че има такова нещо и съм го видял в интернет той ми повиши тон, каза, че "в неговия магазин уроците преподавал той, кой съм бил аз, че да му обяснявам" и ме прати да си го купя от интернет. От тогава почти всичко си пазарувам по интернет , затова ти предлагам и ти да потърсиш в специализираните сайтове за китарен хардуер. Освен това - имаш ли представа с какви стойности е? Това, че баса е активен не може да определи еднозначно, може да е 50k, 100k, 250k, 500k. Освен това - сигурен ли си, че в средно положение съпротивлението на сегментите е минимално? Струва ми се, че това ще е доста рядко срещан потенциометър. Успех с намирането! Марински Цитирай
blr Отговорено Февруари 25, 2011 Автор Отговорено Февруари 25, 2011 Благодаря за инфото Марински! Явно няма смисъл да ходя. Според Фендер частта е Pan Alpha Pot 250K (part # 0049441000). Предполагам, че и т.нар. "вносители" няма да го имат. Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Капъша е чешит , ама к'во от т'ва? Блр, пробвай да отвориш пота и да види какво му пречи. Пътьом уточни и стойността му. Потенциометрите за баланс по касетофоните са с "кликаща" среда. В краен случай поръчвай по интернет. Цитирай
blr Отговорено Февруари 26, 2011 Автор Отговорено Февруари 26, 2011 (Редактирано) Toва е потенциометъра http://www.darrenriley.com/shop/cart.php?m=product_detail&p=2056 Не виждам как ще го отворя. Стойността според схемата на Fender е 250К. Редактирано Февруари 26, 2011 от blr Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Отвори го и го почисти. Всичко ще се оправи. Ако не можеш сам да се справиш, го дай на някой дето разбира тия неща. Със сигурност ще си спестиш пари и главоболия с почистване на пота. Цитирай
Fallenblood Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 blr, http://www.geofex.com/article_folders/potsecrets/potscret.htm Цитирай
Recommended Posts