Jump to content
Българският форум за музиканти

Blend/pan pot


blr

Recommended Posts

Здравейте.

 

От няколко дни потенциометърът, който смесва адаптерите на активния ми бас, ми прави магарии. Когато е в централно положение (там кликва) звукът прекъсва или пращи. Интересното е че това се появи изведнъж. Въпросът ми е къде мога да намеря такъв потенциометър? Интересува такъв, който в централно положение има ниско съпротивление, т.е. двата адаптера са на макс. Дали ще има при Капъша например?

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно при Капъша - едва ли. Последният пък, когато влязох в този магазин търсех точно такъв потенциометър, blend, който да "щраква в средата". Точно въпросния Капъш ми обясни, че такова нещо, цитирам: "Не е измислено още". След като му отговорих, че има такова нещо и съм го видял в интернет той ми повиши тон, каза, че "в неговия магазин уроците преподавал той, кой съм бил аз, че да му обяснявам" и ме прати да си го купя от интернет. От тогава почти всичко си пазарувам по интернет :D, затова ти предлагам и ти да потърсиш в специализираните сайтове за китарен хардуер. Освен това - имаш ли представа с какви стойности е? Това, че баса е активен не може да определи еднозначно, може да е 50k, 100k, 250k, 500k. Освен това - сигурен ли си, че в средно положение съпротивлението на сегментите е минимално? Струва ми се, че това ще е доста рядко срещан потенциометър.

 

Успех с намирането!

Марински

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото Марински! Явно няма смисъл да ходя. Според Фендер частта е Pan Alpha Pot 250K (part # 0049441000). Предполагам, че и т.нар. "вносители" няма да го имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капъша е чешит :yes: , ама к'во от т'ва?

 

Блр, пробвай да отвориш пота и да види какво му пречи. Пътьом уточни и стойността му. Потенциометрите за баланс по касетофоните са с "кликаща" среда. В краен случай поръчвай по интернет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва е потенциометъра

http://www.darrenriley.com/shop/cart.php?m=product_detail&p=2056

 

Не виждам как ще го отворя. Стойността според схемата на Fender е 250К.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвори го и го почисти. Всичко ще се оправи. Ако не можеш сам да се справиш, го дай на някой дето разбира тия неща. Със сигурност ще си спестиш пари и главоболия с почистване на пота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.