Lord Shredulous Публикувано Февруари 25, 2011 Публикувано Февруари 25, 2011 След като преди време питах това "е така между другото" в темата за Бродерик,докато се говореше за KV-1, не ми се отговори и ето ви сега нова тема Значи гледам аз Jackson KV-2(Made in USA) и KV-5(Made in Japan) и двете са: -нек-тру -тяло от елша и кленов гриф -оригинален флойд -дънкански адаптери ...но KV-5 струва 1090 евро a американският му братовчед 2499 eвро единствените разлики,които откривам са държавата по произход и фретборда-палисандър за 5цата и абанос за 2ката. Пропускам ли нещо,защото ми изглежда нелепо? Цитирай
synchu Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Съществена - едната е made in Japan, другата made in US. Със същия успех японска китара може да струва повече от щатска, ако съответно китарата отнемаща повече работа, време (а вероятно и по-опитни лютиери) се произвежда в Япония. Иначе съм убеден, че можеш да намериш и Стаг, който е от същите материали, ще струва 300 евро сигурно Освен ако не говорим за old-growth бразилски палисандър, macassar ebony и подобни екзотики - т.н. разликата в цената на дървесината няма да е съществена (въпреки че има между палисандър и абанос). Въпросът е къде се произвежда и все пак как е пипнато дървото - нали така? Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Колкото и добре да е пипната,все пак е производство в Япония,би ли я приел за оригинал ? Цитирай
Yves Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Кво значи "оригинал"? Децата в начално училище спорят дали е по-яко топката ти да е "оригинална" или "професионална" Япония произвежда много качествени стоки. Аз лично не бих имал притеснения, че дадено изделие е японско, вместо щатско...даже може би точно обратното. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Въпрос на политика на конкретната компания. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Февруари 25, 2011 Автор Отговорено Февруари 25, 2011 Кво значи "оригинал"? Децата в начално училище спорят дали е по-яко топката ти да е "оригинална" или "професионална" Япония произвежда много качествени стоки. Аз лично не бих имал притеснения, че дадено изделие е японско, вместо щатско...даже може би точно обратното. Точно като Jackson USA Select и японските Pro-серии. За Япония съм съгласен...като искам да добавя и Корея,тъй като съм повече от очарован от Epiphone Explorer-a ми. Най-добре ще да е Jackson Custom Shop,защото честно да кажа флойдовете не ме кефят...и защо Jackson слагат флойд на почти всяка своя китара...и на ВСИЧКИ KV-та ,освен на JS-32T серията(Имам от старите JS KV с лицензиран флойд и е блокиран) и KV2T,който...съжалявам но не прилича на Jackson с тази SLS глава Цитирай
jordantcho Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Значи гледам аз Jackson KV-2(Made in USA) и KV-5(Made in Japan) и двете са: -нек-тру -тяло от елша и кленов гриф -оригинален флойд -дънкански адаптери ...но KV-5 струва 1090 евро a американският му братовчед 2499 eвро единствените разлики,които откривам са държавата по произход и фретборда-палисандър за 5цата и абанос за 2ката. Пропускам ли нещо,защото ми изглежда нелепо? В общия случай между двете китари единственото общо е надписа на главата Дървесината е с различно качество, а от там и цялата китара е различна Поздрави Йордан Цитирай
jordantcho Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 (Редактирано) само да добавя, че това е според мен Редактирано Февруари 25, 2011 от jordantcho Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 (Редактирано) Кво значи "оригинал"? Децата в начално училище спорят дали е по-яко топката ти да е "оригинална" или "професионална" Япония произвежда много качествени стоки. Аз лично не бих имал притеснения, че дадено изделие е японско, вместо щатско...даже може би точно обратното. Принципно си прав,но китарите не са топки,тоест дървесния материал от който се правят в щатите не е същия в другия край на света. Стар японски Скуайър не звучи като стар американски Фендер и не е само от адаптерите. едит -той колегата ме изпреварил,че пиша бавно покрай кучето.. Редактирано Февруари 25, 2011 от Hillbilly Цитирай
Yves Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Принципно си прав,но китарите не са топки,тоест дървесния материал от който се правят в щатите не е същия в другия край на света. Стар японски Скуайър не звучи като стар американски Фендер и не е само от адаптерите. едит -той колегата ме изпреварил,че пиша бавно покрай кучето.. Ок, но по-различно не значи по-лошо. По тая логика ние тука не пием бира, щото нашата вода е по-различна от тая в Германия или Чехия или пък не ядем картофи, защото почвата в родината на картофите е различна от нашата тук и едва ли не българските картофи са неоригинални Освен това не съм много сигурен, че за направата на китари конкретно в Япония се използват местни островни дървета. Вероятно ги внасят...от къде един господ знае. Но като цяло идеята ми е, че това, че една китара е направена в Япония не означава автоматично, че по-лоша...ако тя е по-лоша то това е защото е заложено да е по-нисък клас. Разбира се, че щатска компания ще използва подобен ход, за завиши цената на щатския инструмент, щото всеки иска "маде ин УСА". Все пак колко да е лоша китара правена в Япония и струваща 1000 евро Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Ето класна Юса и класна японка,не са метълски,но има разлики,нали? - Цитирай
Yves Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Като офтопик ще кажа, че поне за моето ухо разликите са минимални. Ако не виждах китарите никога нямаше да кажа "еее, личи си, че едното е Гибсън, а другото не е". Като онтопик : все пак това не е една и съща фирма. Повече от ясно е, че Токаи е копие. Ние говорим за една и съща фирма и близки като класове модели...дори с аналогични екстри и конструкция. Цитирай
jordantcho Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Принципно си прав,но китарите не са топки,тоест дървесния материал от който се правят в щатите не е същия в другия край на света. Стар японски Скуайър не звучи като стар американски Фендер и не е само от адаптерите. едит -той колегата ме изпреварил,че пиша бавно покрай кучето.. Ок, но по-различно не значи по-лошо. Вероятно ги внасят...от къде един господ знае. Но като цяло идеята ми е, че това, че една китара е направена в Япония не означава автоматично, че по-лоша... Все пак колко да е лоша китара правена в Япония и струваща 1000 евро Ако ти харесва как звучи няма абсолютно никакво значение колко струва и къде е правена Аз имам китара правена в България която звучи чувствително по-добре от инсрументи в ценовия клас около 1000 евро По принцип за 1000 евро си взимаш стандартен клас инструмент който може да звучи прекрасно но е по-вероятно да звучи като талпа Пак само да отбележа, че това е мое мнение Поздрави Йордан Цитирай
jordantcho Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 и само да отбележа, че бирата в Германия няма нищо общо с бирата която се продава в България От много богат опит го знам Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Кво значи "оригинал"? Децата в начално училище спорят дали е по-яко топката ти да е "оригинална" или "професионална" Отдавна съм бил дете в началното училище, и вече имам собствени знания и инфо за професионално и оригинално,та спора на децата не ме впечатлява.А за копията независимо от цената си остават КОПИЯ. Цитирай
Recommended Posts