AccesS Публикувано Април 4, 2006 Публикувано Април 4, 2006 чи става въпрос за следната ситуация. кое според вас е "по по най" за озвучаване на томове АKG C418 или небезизвесните Shure SM57. от последните имам 2 такива единият от които си стои на барабанчето по предназначение. гледам у фактор drum pack АКG D112 + 4xC418 = около 1200лв. та се замислих дали си заслужава покупката на нови такива или е по добре с плочка за каса и см57-ци които може би ще ми излязат по евтино Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 4, 2006 Отговорено Април 4, 2006 Като гледам май АКГ-то ще звучи по-добре , специално ако е на том . Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 За snare задължително 57-ца, а за томове мой фаворит е МД421 на Сенхейзерците.А иначе аз имам и съм ползвал МД441 за томове, обаче ако искаш с 421 или 441 ще ти излезе доста дебело. Заложи на СМ57-цата за томове, а ако искаш пък пълен комплект на АКГ, мога да те отарва от 57-ците. Цитирай
docc Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 SM 57 е микрофон от "задължителната програма".Но C418 върши чудесно работата си и в някои отношения е по-удобен(размери;закрепване).Може би е най-добре да пробваш различни варианти.Ако си случайно от Варна или наблизо,мога да помогна. Цитирай
synchu Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 Като гледам май АКГ-то ще звучи по-добре , специално ако е на том . И к'во те кара да мислиш така ? Чувал ли си ги ? СМ57 е кат' швейцарско ножче - ако няма друго слагаш СМ57. Винаги звучи приемливо ... Но иначе при наличие на средства Sennheiser all the way - 421 класика... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 SM57 съм чувал , знам какво става като го сложиш на абсолютно всичко Разгледай АКГ-то на кои честоти отговаря по-силно ... Цитирай
synchu Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 SM57 съм чувал , знам какво става като го сложиш на абсолютно всичко Разгледай АКГ-то на кои честоти отговаря по-силно ... Аз затова те питах - не гледал ли си, ами чувал ли си Има разлика... Плюс това има една допълнителна разлика - едното е динамичен микрофон, а другото кондензатор, който освен всичко изисква и phantom power, дето трябва да му го осигуриш отнякъде Под "абсолютно всичко" влизат доста неща - от цуг-тромбон до църковен орган, така че малко се съмнявам ...:/ А 4 парчета Ц418, май малко множко идват. А под озвучаване Access, какво имаш предвид - за на живо вероятно най-вече или и за запис? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 SM57 съм чувал , знам какво става като го сложиш на абсолютно всичко Разгледай АКГ-то на кои честоти отговаря по-силно ... Аз затова те питах - не гледал ли си, ами чувал ли си Има разлика... Плюс това има една допълнителна разлика - едното е динамичен микрофон, а другото кондензатор, който освен всичко изисква и phantom power, дето трябва да му го осигуриш отнякъде Под "абсолютно всичко" влизат доста неща - от цуг-тромбон до църковен орган, така че малко се съмнявам ...:/ А 4 парчета Ц418, май малко множко идват. А под озвучаване Access, какво имаш предвид - за на живо вероятно най-вече или и за запис? За озучаване на всички части от барабаните - от касата до чинелите ... За жалост имах нещастието да чуя такова нещо ... Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 На кои отговаря по-силно и какво отговаря. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 На кои отговаря по-силно и какво отговаря. Не знам как да преведа иначе "Relative Response" Цитирай
bobalan Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 за на живо са много удобни всякакви малки кондензаторни боклуци, като тези АКГ-та например Ако ти трябват микрофони за запис - по-добре бета56 на Шур, или СЕН 421, или дори см57.... Цитирай
synchu Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 за на живо са много удобни всякакви малки кондензаторни боклуци, като тези АКГ-та например Ако ти трябват микрофони за запис - по-добре бета56 на Шур, или СЕН 421, или дори см57.... хахахаха първото изречение остава в златния фонд... Абе за томове има много микрофони даже и по-странни такива, като Beyerdynamic M88 (който по принцип е много готин микрофон за много приложения), Sennheiser-и даже и тези китарните e409/ 609 (само че черния) стават. Въпрос на бюджет. @Rockman, абе фен, малко наизуст и по картинки приказваш - то няма лошо - интересуваш се много, което е силно похвално и аз много се кефя на такива хора ама да перифразирам - "ще въведеш някой в заблуждение". Аз от на живо много много не ги разбирам в тънкост нещата (макар че подозирам, че ще се оправя донякъде, ако се наложи), но при записите макар и отгоре, отгоре ги поразбирвам... със СМ57 може да се докара доста сносен запис, вкл. и на барабани с малко играчка след това. Е все пак и барабаните няма да е лошо да стават за нещо - Ахмаци-те не че са лоши, но определено като ги комбинираш с кофти стая и Йозефсон микрофони да им слагаш - същата работа.... аде успех! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 Ти ръгал ли си SM57 в каса (става дума за барабани ТАМА) ... Не знам на живо откъде ще си намериш някой да изкарва звука на "барабани с малко играчка след това" ... Не е малко играчка , да ти кажа . Знам , че не съм много запознат с факти и други такива , ама разчитам донякъде на това , което чувам , и това , което съм преживял . Цитирай
synchu Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 (Редактирано) Написал съм, че може да се направи сносен запис, ти да виждаш някъде да пише "на живо" (където също може - ай сега да го напиша, че поне да имаш основание). "Ръгането на микрофон в касата" не е единствения начин за запис на каса, бтв. Послушай още някоя друга година и тогава пак ще говорим... А дотогава - ти знаеш, аз не знам ... Редактирано Април 5, 2006 от synchu Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 (Редактирано) Написал съм, че може да се направи сносен запис, ти да виждаш някъде да пише "на живо" (където също може - ай сега да го напиша, че поне да имаш основание). "Ръгането на микрофон в касата" не е единствения начин за запис на каса, бтв.Послушай още някоя друга година и тогава пак ще говорим... А дотогава - ти знаеш, аз не знам ... Ще цитирам Gee Tee Age : " Айде сега , ти разбираш едни неща , аз други . " МИР едит. Не съм казал , че не разбираш , даже бих казал , че много разбираш , но не е там въпроса . Аз си казвам това което знам , а дали е вярно - другите си преценяват сами . За мен SM57 е подходящ само за чинели , соло-барабанче , фус , пеене . Редактирано Април 5, 2006 от RockMan2005 Цитирай
Recommended Posts