Jump to content
Българският форум за музиканти

към запознатити с yamaha motif


bras72

Recommended Posts

здравейте,има motif xs6 и до скоро го ползвах като модул свързан към стейдж пианото ми. понеже не ми се налагаше да сменям бленди, не ми беше направило впечетление един голям недостатък на иначе чудесния инсрумент,а именно при смяна на звука и в трите режима се получава една много гадна дупка,имам в предвид предишния звук не отзвучава а просто прекъсва. имал съм и други "свирки" на yamaha от много по нисък клас например psr 640 и там този проблем го нямаше и роланда ми fp7 също няма такава дупка при смяна на блендите .При свирене на живо и при нужда в едно парче да се смянат няколко звука това си е сериозен проблем ,някой има ли идея как да бъде решен проблема?благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравей!

Наистина има такава латентност при сменяне на блендите,но все пак трябва да се знае,че тези инструменти имат доста тежък софтуер.Вероятно и заради това е този проблем.Но!Както знаеш,този инструмент е мултитимбрален и с висока полифоничност,затова можеш да насложиш няколко бленди "една върху друга",а чрез слайдерите да усилваш или намаляваш тази или тези,които ти трябват.Това е изключително удобен способ,който използвам още от времето,когато свирих с S-80,а по-късно и с MOTIF 8.В момента използвам MOTIF XS 8,и ми се налага едновременно да деля клавиатурата и да наслагвам по няколко бленди и не изпитвам затруднения.Просто трябва да отделиш малко време за да подредиш звуците,които ти трябват.После бързо ще свикнеш,защото менюто е доста интуитивно.Не трябва да забравяме факта,че почти във всеки райдер на световен изпълнител присъства точно този инструмент-YAMAHA MOTIF XS.

Поздрави,и дано съм ти помогнал!Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.