Jump to content
Българският форум за музиканти

Mxr D.i. Bass


Recommended Posts

Та, въпросният ефект за бас китара генерира шум, който наподобява шум на море или вятър, накъсван от неравномерни леки припуквания. Шумът се чува и при замасен вход, има го както при захранване от адаптер, така и при батерия, а собственика на ефекта каза, че го е пробвал и с фантомно захранване и шумовете все така си ги има!

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е намерил решението му- нека сподели, плс.

Аз съм склонен да обвиня кондензатор и затова ги обходих всичките (поляризованите) с един друг кондензатор, като му допирах крачетата до спойките (не съм запоявал, защото е смд монтаж и не искам да цапам), но не можах да установя за дефектирал кондензатор по този начин. Потенциометрите изглеждат читави, комутацията на ефекта е с полеваци т.е. отпада варианта да е кофти връзка в бутоните, последното което ми идва на ум е кофти температурен режим на някой елемент, което посмъртно не мога да го хвана, ако е истина. Сега се сещам, че ценерите генерират подобни шумове- ще поогледам пак платката, но едва ли е от ценер.

Някой ако може нека помага със съвет/ знания/ опит, ако не да го прибирам в кутийката и да му търсим по-надежден майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем с правен китарен дисторшън, оказа се потенциометър(в моя случай за Gain).За MXR M80 ли става въпрос, или за друг модел.

Как реагира шума на останалите контроли на ефекта, има ли го при байпаснат режим и като цяло опиши поведението му при изменение на параметрите, включване/изключване на функции и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за същият модел ефект става въпрос. Току- що открих, че шумът го има и при байпас, само че е с много по-малък интензитет, просто до сега на се бях сетил да усиля докрай усилвателя при байпас и не го бях чул. Колкото е по- голямо усилването на ефекта, толкова по-добре се чува, т.е. при дисторшън с много гейн се чува най-добре, но при положение, че го има и при байпас това май вече не е от значение. Все пак, това че шуми и при байпас локализира в доста тесни граници проблема, благодаря че ме подсети, ще почовъркам още и ще пиша пак.

На някой ако му се намира схема на въпросният ефект, би ми помогнал доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно е като даваш на маса отделните входове на усилвателните елементи -операционните усилватели. Така ще локализираш проблема. Имай предвид, че трябва да спазваш определени правила за това според спецификата на схемното решение.

Провери и как седят нещата със захранването.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.