Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам проблеми с отварянето на контролния панел - при активен/свързан Konnekt 6 крашва. Хардуерно, продуктът е с безкомпромисно качество. Мога да слушам без проблеми, записвам с ASIO драйвера в Cubase и WaveLab, но не мога да вляза в конфигурационния панел. Не съм изненадан, нищо ново под слънцето - знаем си, че софт страната не е достатъчно софт.

Изпълних няколко пъти пълно преинсталиране, включително опитвайки версии 2.1, 2.4 и 2.5 - разлика в поведението няма. FW контолерът ми е с чипсет на Texas Instruments (TSB43AB23 + TSB41AB3). dotNETfx 3.5 наличен, двата FW пача за XP SP2 са също приложени. Няма споделяния / конфликти по IRQ. В момента обмислям други варианти, като крайният е преинсталиране на Windows, което и съпортът ми препоръча. Идеи?

Отговорено

Аз съм със уйн 7х64 и конекта бачка жельезно!Потърси проблема другаде,преди да преинсталваш,за всеки случай-допитай се до presly-той е спец в много отношения,особено с TC.

Отговорено

Въпреки че Windows-ът ми работеше няколко години без преинсталиране и беше пушка, все пак реших да го освежа. Това обаче, както и предполагах, не е решението. Сега ще пробвам с SP3...

Да, знам че presly също е ценител на TCE, така че ако види това и има излишни минутки, ще се радвам да сподели опит, ако се е сблъсквал с подобни препятствия. Това всъщност изглежда е класически проблем със софтуера на TCE, който е по-назад от хардуера им. Ако например бях с RME, досега всичко щеше да лети.

(Извинявам се, че този пост престоя известно време на латиница, но нямах кирилица все още.)

Отговорено (Редактирано)

От 3 години ползвам няколко различни интерфейса от Konnekt серията на всякакви възможни уиндоуси и никога не съм имал проблеми с драйверите или контролния панел. Явно имаш конфликт с някакъв друг application.

Редактирано от bulby
Отговорено

Това всъщност изглежда е класически проблем със софтуера на TCE, който е по-назад от хардуера им.

Ами аз доколкото знам последните проблемни драйвери на TC бяха преди края на 2007ма, след това ги оправиха и май няма много хора, които да се оплакват.

Отговорено

Няма как да имам конфликт с нещо, което го няма / не е инсталирано - контролният панел продължава да се срива при чисто нов и непипан Windows. Не знам доколко следиш, но не са малко потребителите с подобни оплаквания, по мои наблюдения. ТСЕ софтуерът проявява някои капризи. От програмистка / ИТ гледна точка (писал съм пачове за някои проекти с отворен код), някой все още има да полира по "меката" част. За съжаление...

Отговорено

FireWire контролерът е съгласно познатите стандарти и няма нужда от нищо допълнително, за да бъде разпознат и да работи.

И с по-старите, и с новата dotNETFw е все същото. По принцип четох отзиви, че при последния TC Near driver 2.5 някои са имали проблеми с контролния панел, поради което са се връщали към 2.4, ала при мен това обхваща всички пробвани до момента версии, както споменах. Ще тествам с SP3 по някое време...

Отговорено

Какви ти 3GB RAM, все още съм с 512MB RAM и P3 866. Абсурд е да слагам Win7. :) От всичко това единствено процесорът ми е под минималните изисквания, давани от TCE, само че това се отнася предимно до dropouts като натовариш щайгата повече в Cubase, т.е. няма процесорна причина панелът да не се отваря, а и съпортът беше съгласен, че Konnekt 6 трябва да върви с P3. И той разбира се работи без проблем (запис, възпроизвеждане), само контролният панел се чупи.

Скоро разбира се ще пенсионирам машината, тъй като лека-полека се оборудвам хардуерно. Досега съм ползвал изключително VST за музиката си, макар и поизмъчено поради очевидни причини.

Отговорено

Новини по темата...

Реших да не зацапвам с SP3. На новото ми Fujitsu Esprimo контролният панел "полетя" без проблем (процесорът е Core2Duo). Вероятно проблемът с другия ми компютър се дължи на разликите в архитектурите и на някои специфични процесорни инструкции. Въпреки първоначалното ми мнение и това на съпорта, че софтуерът би трябвало да върви и на Pentium III, макар и официално този процесор да не се поддържа, оказа се, че това не е така. По-подробна информация не мога да дам на този етап, тъй като това изисква освен познаване на конкретните разликите в архитектурите, познаване и на програмния код, което няма как да стане. Но това едва ли е важно по темата, понеже вече е специфичен технически въпрос.

ВАЖНОТО е, че контролният панел не се отваря при подобни стари конфигурации. Имайте го предвид.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

А в тоя контекст, Кm7, колко ЦПУ отива при работа с твоя конект? При мен (Konnekt 8) на 64-битовата боза (7) ми e едно 15-20% гарантирано щом е включен firewire-a. A това за i5 CPU на 2,4GHz ми се чини прекалено много. ТЦ драйвера е v2.5.

Редактирано от KAE
Отговорено

Зависи при какъв режим е това и какви други процеси вървят. В момента при възпроизвеждане (слушам R.E.M. от WavPack) средно отиват близо 3%. Нека обаче не забравяме, че при възпроизвеждане на формат без загуби отива малко повече CPU, отколкото при формат със загуби, в зависимост от степента на компресия и сложността на алгоритъма при съответния формат. В случая е с около 1% повече.

Отговорено (Редактирано)

Значи описаната консумация е при пълен idle - демек никакви отворени приложения, даже плейър, само гол konnekt. Само системните процеси на бозата се джуркат. Гледам, че всичкото време отива в системни интеръпти и 'deferred procedure calls'. Баси. Въпроса е какво не е наред?

Редактирано от KAE
Отговорено

Ей този инструмент казва, какво точно инуцира DPC-та. А, и проблема е с новите Core i-X процесори. Би трябвало сървис пака на 7-цата да оправя нещата. Успех!

Отговорено

Ами тя бозата е със СП1 :) По-късно ще чекна и с въпросния тул (благодарско за линка).

А относно "проблема е с новите Core i-X процесори" - имаш ли линк към по-подробно инфо?

Отговорено

Имаше коментари в руския форум, но единственото, което разбрах (щото се отнесоха в доста технически подробности, а аз от Асемблера вече почти нищо не си спомням), е, че проблема е с обработването на векторните инструкции от видео ядрото, което се поддържа коректно чак във Win7 SP1.