Nikifena Публикувано Февруари 1, 2011 Публикувано Февруари 1, 2011 Здравейте, лятото направих един мосфет бустер - леко модифицирана схема на мосфет бустера от muzique.com. Реших да споделя с вас този проект. Чувствайте се свободни за copy-paste Схемата: Разположение на елементите: Платката изглежда така: Снимка отвътре: И снимка отвън хехе: Идеята с тези надписи е на Стефан от Overgame Тук: http://nikifena.muzikant.org/nikifena/mosfet%20booster/pcb.pdf можете да свалите пдф с платката готова за трансфер по метода с лазерния принтер. Така изглеждаше платката при мен в почти готов вид: А така изглеждаше платката отдолу преди да наредя елементите: Специално тази платка беше първа версия. Тук във форума съм дал платката направена с криви линии и леки подобрения. Абе по-красива един вид Няколко думи по схемата: Този бустер при по-силни адаптери, максимум гейн или по-ниско захранващо напрежение- криви. Тоест оцветява звука. Което не бих казал, че е лошо. В лампова апаратура това звучи гот. Схемата работи в голям диапазон от захранващо напрежение (трябва само кондензаторите да го покриват). Спокойно работи както на 9 така и на 18 волта. Резисторът R8 определя максималния Gain (изкривяване) на бустера. Колкото с по-малка стойност е този резистор, толкова повече кривене при максимална позиция на потенциометъра Gain. схемата около транзистора Q3 е за тру байпас с DPDT фуутсуич. Повече инфо тук: http://www.geofex.com/article_folders/millenium/millen.htm Кондензаторът С3 е SMD с корпус 1206. Нямах място за "нормален" и за това има само 1 смд чарк. Пои се лесно Катодът на светодиода се вързва директно към минуса на захранващия конектор. Анода отива към LED+ Ако искате да имате контрол на нивото, то заменете R11 с 10 килоомов потенциометър. И последно. В схемата има грешка, но ме мързи да я оправям. Диодът D3 трябва да се завърти на обратно Успех на майсторите 3 Цитирай
HRS Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Браво Ники Отдавна исках да пробвам такъв тип бустер и сега при първа възможност ще го изработя върху универсална платка. Поздравления и за дизайна на кутията в стил лабораторна апаратура от 60-те години. На мен лично много ми харесва! Ще пиша като си направя бустера. Поздрави Цитирай
L.K. Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Това нещо има страхотен смисъл ако е вградено в китарата. Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 Много мило, че споделяш проекта с нас Цитирай
luda kitariska Отговорено Февруари 2, 2011 Отговорено Февруари 2, 2011 (Редактирано) Е, дано поне изкарате някой лев от труда на човека Явно той не си цени информацията като някои други тук. Редактирано Февруари 2, 2011 от luda kitariska Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Отговорено Февруари 2, 2011 luda kitariska, направи го като мен и изкарвай милиони ако искаш. Чувствай се свободно да пробиеш с този проект. Аз знам как се вадят пари, не се коси за мен Цитирай
Fallenblood Отговорено Февруари 3, 2011 Отговорено Февруари 3, 2011 (Редактирано) ей, ама много ме кефи как ги правиш така платките да седят напреки на кутията начи, ебати. Редактирано Февруари 3, 2011 от Fallenblood Цитирай
Stefan_Stefanov_MSR Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Браво... Е това е върховно... Цитирай
Viper-X Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Имам още малко платки останали и потове, ще си направя един тея дни Цитирай
scorpyto Отговорено Май 13, 2011 Отговорено Май 13, 2011 Е това е тема-перфектна ! :godbless: Цитирай
scorpyto Отговорено Юни 16, 2011 Отговорено Юни 16, 2011 а тоя Cntrl къде отива ? всичко е сглобено но не тръгва :/ Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 17, 2011 Автор Отговорено Юни 17, 2011 Прочети пак темата. Там съм написал всичко. При мен всичко работи Цитирай
scorpyto Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Прочети пак темата. Там съм написал всичко. При мен всичко работи "схемата около транзистора Q3 е за тру байпас с DPDT фуутсуич" ако говориш за това...от линка нищо не разбрах за това моля за помощ Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 И последно. В схемата има грешка, но ме мързи да я оправям. Диодът D3 трябва да се завърти на обратно Това прочете ли го? Цитирай
Recommended Posts