Mairomaster Публикувано Януари 28, 2011 Share Публикувано Януари 28, 2011 Доста си поиграх с Cubase и така и не стана следният номер. Имам някаква песен с темпо константа и миди дръм трак за тази песен. Нагласил съм темпото на project-a да като темпото на песента (темпото на песента ако е по известна го има дадено на много места в интернет). След това нагласям песента, така че произволен удар на барабаните да съвпада със същия удар на миди трака. По логиката всичко трябва да е перфектно и миди барабаните да свирят наравно с песента. Да ама това е вярно само за няколко секунди и след това започват да се разминават все повече и повече. Мисля си аз че може би темпото на песента може да е леко различно и почвам да си играя със забързване и забавяне, като след всяка настойка на темпото отново изравнявам 2 проиволни удъра. Да ама колкото да си играя песните отново се разминават след няколко секунди и немога да постигна добър резултат. Не че ми е толкова важно да направя този трик, но го чувствам полезен примерно като проверявам даден дръм трак дали е верен, като го пускам да върви заедно с песента. По скоро заради любопитството ми е интересно защо немогат да се изравнят 2-та трака. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Януари 28, 2011 Share Отговорено Януари 28, 2011 Някои пичове записват в студио без метроном Ако дадеш пример за такива песни, мога да помисля повече. Другият вариант е просто да не "целиш" темпото и в началото да не ти прави впечатление, че е грешно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Януари 28, 2011 Автор Share Отговорено Януари 28, 2011 Правил съм експеримента с наистина големи песни (metallica - welcome home примерно) и се съмнявам че са записвани без метроном. Вероятно не целя темпото щом тръгват да се разминават постепенно, но мисля че трябва да има и някакъв друг проблем след като след толкова играчка неможах да го нацеля. Мисля си дали няма вариант темпото леко да варира по време на песента . Не ми се струва логично но е идея донякъде. Другото което се чудя е дали повечето групи избират песните си да имат някакви нормални темпове като 80, 88, 125 bpm и т.н. или има някои които им е хрумнало да правят песен с темпо 99,837 bpm примерно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Януари 28, 2011 Share Отговорено Януари 28, 2011 Това са 2X4 последователни таката, но сложени един върху друг На Fade To Black се забелязва избързване, особено в края. Т.е. май е без метроном. Докато на Welcome Homе като цяло върви в темпо, само Ларс малко е поразклатил касите, но това не е проблем - в края е перфе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 29, 2011 Share Отговорено Януари 29, 2011 hint: Use tempo markers! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Януари 29, 2011 Автор Share Отговорено Януари 29, 2011 Това с темпо маркерите е добра идея, чувал съм го, но като не съм бил запознат добре не съм се сетил. Сега прочетох малко повече и вече знам как се използва. Малко време ще отнема да се маркира цяла песен си мисля, но какво да се прави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Януари 31, 2011 Share Отговорено Януари 31, 2011 Може да се ползва и програмата Mix Meister Fusion 7.4 За по-точно сканиране на темпото,както и промяната му. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Януари 31, 2011 Share Отговорено Януари 31, 2011 Не разбрах тази песен , която синхорнизираш с мидито... какъв формат е ? Ако е мр3 ще имаш разминаване на темпата, защото компресирането (зависи какъв кодек е използван при нея) скъсява времетраенето на песента.Не знам как е при Кюбейс, но Сонар има опция Tap tempo и Audio quantize Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Февруари 1, 2011 Share Отговорено Февруари 1, 2011 (Редактирано) абе я не се занимавайте с глупости! Ще мерите темпо с ди-джейски изгъзици - сори, ама е.аси музикантите Редактирано Февруари 1, 2011 от presly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Февруари 1, 2011 Share Отговорено Февруари 1, 2011 (Редактирано) Може да се ползва и програмата Mix Meister Fusion 7.4 За по-точно сканиране на темпото,както и промяната му. Успех! Извинявай, ще кажеш ли точно как се прави това с тази програма Чукни в YouTube MixMeister Fusion има инфо как се работи ,Другия вариант изтегли от сайта им триал версията, След инсталация при всяко стартиране на програмата ти излиза автоматично кратко видео-описание как се работи.Отново успех! Редактирано Февруари 1, 2011 от мегатон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Февруари 2, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2011 Не разбрах тази песен , която синхорнизираш с мидито... какъв формат е ? Ако е мр3 ще имаш разминаване на темпата, защото компресирането (зависи какъв кодек е използван при нея) скъсява времетраенето на песента.Не знам как е при Кюбейс, но Сонар има опция Tap tempo и Audio quantize MP3-ки използвам, защото цялата ми музика е в такъв формат. Поне са що годе качествени като за mp3-ки де, 320kbps. Това за скъсяването не го бях чувал, но ме съмнява освен някакво скъсяване и да размята темпото, ама пък знае ли човек. А tap tempo функцията не ми върши много работа, тъй като с кликане с мишката не мога да постигна по-голяма точност от +/-2bpm, а това е крайно недостатъчно за целта ми. А auto quantize при използване за цяла песен със всичките инструменти в нея мисля че няма да даде много добър резултат, не съм пробвал де, може да си поиграя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts