VERSUS Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Ами колкото и да ви се иска да сте открили някакъв чудодеен модел китара за 300лв, която да е с качество като китари за 1000лв, няма да стане. Така че да, вярно е. Няма начин китара за 300лв да е достатъчно добра, когато вече търсите някакво ниво на звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 90% от звука е в звукоизвличането. НЯМА КИТАРА, КОЯТО ДА СВИРИ САМА! Познавам китаристи, на които и да им дадеш чамова талпа с конски косми пак ще изкарат звук. Подвеждащо е твърдението, че скъпите китари са задължително по-добри от евтините, защото голям процент от цената на един инструмент се изяжда от името, както и АУП на големите корпорации. Ако преди 50 години се е държало на качеството, то сега основната цел е да се максимизират печалбите - затова Ибанец си изнасят цялото производство в Китай. Както и да е не мисля да влизам в спор по темата. Всичко това е дъвкано хиляди пъти и всеки има право на собствено мнение. Аз се спрях на Корт за 450 лева за сметка на три пъти по-скъп Фендер не заради цената, а защото от 50 китари, които пробвах тогава, тази беше единствената, която ми "залепна" за ръцете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Jackson RLZ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stupified Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 ^Подкрепям това мнение, Jackson китарите са убийци просто за 'тежката' музика.Казвам го от опит Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 И аз съм на мнение Jackson. Cort също е хубав вариант но от старите (от време едно), вече ги развалиха и то не само тях. Абе не знам колеги, но сравнявайки (метълските) китари от 80те до към 90-те със тези които се произвеждат в момента, достигам до извода че Китай и Индонезия е****а мамата на ситуацията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nevermore Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Абе не знам колеги, но сравнявайки (метълските) китари от 80те до към 90-те със тези които се произвеждат в момента, достигам до извода че Китай и Индонезия е****а мамата на ситуацията. Ще си заложиш ли апартамента под това съждение?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Абе не знам колеги, но сравнявайки (метълските) китари от 80те до към 90-те със тези които се произвеждат в момента, достигам до извода че Китай и Индонезия е****а мамата на ситуацията. Ще си заложиш ли апартамента под това съждение?? НЕ а ти? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nevermore Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Нито пък аз. В момента просто тези жълти симпатяги с безброй нули след първата цифра население осигуряват едва ли не 95% от предлаганата продукция на пазара. Имам предвид, че от там и калпаво, и добро, и свръх добро и много качествено излиза. За да се върна към началната тема и да не се превръща в off-topick бих се съгласил до известна степен с Боболин. За такъв бюджет не може да се очакват чудеса. Но пък Cort така или иначе са силни в евтините инструменти. Т.е. ще дадат много повече благоприятно съотношение цена-къчество отколкото Jackson. Моля феновете на тази марка да не ме захапват за това. Имам си доводите за да го кажа. А на пича който е пуснал темата ще му препоръчам да си купи китарата, която най му харесва как изглежда. Така или иначе адаптери, дървесини, електроника, механика.....ще имат /евентуално/ някакво значение за него след години. Това е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Дааа, и наскоро се сдобиха с ново рекламно лице!... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
borilcheto Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) Първа китара се избира по цвят и форма! Следователно Джаксън. Редактирано Януари 27, 2011 от borilcheto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 Малко ще направя копи-пейст от един мой пост в друга тема. Преди 2 седмици и половина си взех Cort X6, не ми е първа китара: http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_20651/Cort_X_6_BK.html От тогава не съм я пускал китарата и мнението ми е че е изключително прилична, а я дават за без пари. Не успях да намеря никакви пройзводствени дефекти, беше настроена екстра от завода, височина на струните, интонация. Изработката е добра, дървото на тялото е липа, затова и си е доста тежка китарата, но пък липата е добро дърво за метъл според доста хора. Тон потенциометъра е вид пуш-пул, като го дръпнеш нагоре и разделя потенциометрите не сингли и имаш още 5 комбинации от сингъл адаптери при което може да се изкара доста приличен чист звук. Флойда при pull ups прочти не разтройва, мръдва с до 5 цента тунинга. При дайв бомби, ако просто пуснеш разко ръчката пада с около 30 цента, но по принцип знам че правилно е да се връща плавно след бомба при което не разтройва. Но като цяло каквото да го правиш тунинга пада приблизително равномерно на всички струни и освен ако не свириш заедно с други китари не се забелязва особено, акордите не фалшивеят. След като се разтегнаха новите струни, вече правя настройки на 5 дена един път от файн тунерите, почти не мърда тунинга а свиря доста. За един начинаещ, не мисля че има огромно значение качеството на звука на китарата, при положение че има сносни адаптери, далеч по голямо значение има качеството на кубето и ефектите, при тях много повече могат да се усетят разлики. Не съм свирил на джаксъни, въпреки че и аз бях надъхан преди да си вземам джаксън, но не мисля че JS серията може да има нещо по добро от Cort-a. А ако имаш някакви въпроси можеш да ми драснеш на ЛС, малко рядко влизам но ще се радвам да отговоря. Пича е ще си взима първа ел.китара .. по добре да си вземе без тремоло или с тия обикновенните .. щото с флойда едва ли ще се оправи .. Ами колкото и да ви се иска да сте открили някакъв чудодеен модел китара за 300лв, която да е с качество като китари за 1000лв, няма да стане. Така че да, вярно е. Няма начин китара за 300лв да е достатъчно добра, когато вече търсите някакво ниво на звук. 90% от звука е в звукоизвличането. НЯМА КИТАРА, КОЯТО ДА СВИРИ САМА! Познавам китаристи, на които и да им дадеш чамова талпа с конски косми пак ще изкарат звук. Подвеждащо е твърдението, че скъпите китари са задължително по-добри от евтините, защото голям процент от цената на един инструмент се изяжда от името, както и АУП на големите корпорации. Ако преди 50 години се е държало на качеството, то сега основната цел е да се максимизират печалбите - затова Ибанец си изнасят цялото производство в Китай. Както и да е не мисля да влизам в спор по темата. Всичко това е дъвкано хиляди пъти и всеки има право на собствено мнение. Аз се спрях на Корт за 450 лева за сметка на три пъти по-скъп Фендер не заради цената, а защото от 50 китари, които пробвах тогава, тази беше единствената, която ми "залепна" за ръцете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 С тези профилактики много гадно... Малко ще направя копи-пейст от един мой пост в друга тема. Преди 2... ...отговоря. Пича е ще си взима първа ел.китара .. по добре да си вземе без тремоло или с тия обикновенните .. щото с флойда едва ли ще се оправи .. За това не се бях замислял, забележката е на място. Хубаво трябва да се помисли дали ще ти се занимва с по дългите и пипкави настройки на флойда. Ами колкото и да ви се иска да сте открили някакъв чудодеен модел китара за 300лв, която да е с качество като китари за 1000лв, няма да стане. Така че да, вярно е. Няма начин китара за 300лв да е достатъчно добра, когато вече търсите някакво ниво на звук. Това не е баш така май. 90% от звука е в звукоизвличането. НЯМА КИТАРА, КОЯТО ДА СВИРИ САМА! Познавам китаристи, на които и да им дадеш чамова талпа с конски косми пак ще изкарат звук. Подвеждащо е твърдението, че скъпите китари са задължително по-добри от евтините, защото голям процент от цената на един инструмент се изяжда от името, както и АУП на големите корпорации. Ако преди 50 години се е държало на качеството, то сега основната цел е да се максимизират печалбите - затова Ибанец си изнасят цялото производство в Китай. Както и да е не мисля да влизам в спор по темата. Всичко това е дъвкано хиляди пъти и всеки има право на собствено мнение. Аз се спрях на Корт за 450 лева за сметка на три пъти по-скъп Фендер не заради цената, а защото от 50 китари, които пробвах тогава, тази беше единствената, която ми "залепна" за ръцете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Johnyy Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) Аз имам джаксън произведен в Индия .. единствения му недостатък БЕШЕ че не беше завършен добре (разхлабени потенциометри и такива малки проблемчета събота ми я връщат като нова) иначе всичко й е наред .. чувал съм мн добри неща за Индииската дървесина Иначе изработката е добра .. надявам се и качеството да е такова .. имам я от 5 месеца .. за сега няма проблеми ще видим по натам .. по - добре си вземи като моя джаксън .. перфектна е като за първа ел.китара .. но трябва да си пробваш разбира се .. да пипнеш дали ти е удобна .. дали ти харесва чистия и дисторжън звук .. външня вид .. просто е .. просто пробвай .. а пък ако не можеш .. ето ние сме тук за да ти помагаме .. иначе погледни и този скуайер http://mmg-music.com/content/squier-strat-hss-affinity-series защото ми се струва добро решение .. хем че е по евтина от джаксъна и корта хем че е г/д същото хем че има прекрасен външен вид (поне за мен) Редактирано Януари 27, 2011 от Johnyy Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 (Редактирано) ^ От произвежданите в момента Squier-и е чист късмет да попаднеш на нещо, което да не се изметне в рамките на година и половина... Squier - да - ама поне да е излязъл от детската гтрадина и да ходи вече на училище BTW пак почнахме да си чешем клавиатурите... Колкото хора във форума - толкова мнения... Аз предлагам няколко души да се хванем и да систематизираме, цялата тая информация в една таблица и да я боднем като важна тема, за да се спре с това безумно пускане на теми от рода "каква китара да си взема" - има по 5 такива на страница е*ати. Редактирано Януари 27, 2011 от patient Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Януари 27, 2011 Share Отговорено Януари 27, 2011 ^Бе то такава тема има, ама кой ли я чете, кой ли я чете... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts