Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

180440_130339933699955_100001718473055_193586_8082973_n.jpgДобре ,не можах да не забележа че този Squier Bullet Strat седи тъжно и се моли да бъде използван.Ем хубаво,взех го,изчистих го,сложих му нови струни и викам айде Rainbow че като за страт.3 акорда и се разстрои<_< Би било добре да си имам нещо с някой друг сингъл адаптер, но този страт ме побърква със своето нежелание да бъде настроен.Затова уж планирам някакъв основен ъпгрейд.

Споделям възможните промени.

Първо:Нов гриф.1 прагче в повече би било супер. Набелязал съм Джаксънски кленов гриф в И-бей

%21CD,tZJQ%21mk%7E$%28KGrHqMOKogE0fZVG9R9BNOe8fgdhg%7E%7E0_12.JPG НО: Този гриф ще пасне ли на тялото на страта?

Съотвено ще ми трябват и нови ключове.Мисля за Grover,защото Explorera е с такива и ... вършат работа.

Второ:Фиксиран Бридж...просто не използвам тремолото.НО: ще остане кухината отзад.

Трето:Нови Адаптери:Без пикгарда кухините са за HSH конфигурация.мисля моята да е H S S. Мисля за DiMarzio.

СЕГА ГОЛЯМОТО НО: Тялото ако не се лъжа е от агатис,за което не съм прочел хубави отзиви никъде.Ще си струва ли целият този труд в крайна сметка? Жал ми е за ггорката китара,а ми беше първата, знаете какво е :blush:

Отговорено

Според мен няма смисъл да вкарваш пари и да я правиш друга китара,защото накрая пак няма да си доволен.И на мен ми е първата китара скуаерчето и това с разстройването може да се оправи,с добър сет ъп или ако се наложи нови ключове или тремоло за да не разстройва.Това е моето мнение.Аз на моята смених целия бридж, ама не защото разстройваше, а защото счупих рамото.

Отговорено

Там е работата ,че не искам да я сменям с нищо. А и да купя нова китара,тоя страт пак ще седи отзад и ще ме дразни <_<

А за сетъпа проблема е че съм във Виена в момента и не знам дали да рискувам да я нося на лютиер... защото не знам колко ще ми излезе накрая :blush:

Отговорено

То е ясно, че нито труда, нито парите дето ще вложиш си заслужават! Ти обаче явно си решил нещо да предприемеш, та по-добре смени едни ключове като за начало, а пък може и да се оправят нещата! Поздрави и успех! Огнян.

Отговорено

А защо ще сменяш грифа?

Само за 1 прагче в повече ли?

Питам, защото ми се струва, че на китарата ти, грифа е по читавата част спрямо тялото .

Аз бих сменил тялото <_<

Ако нямаш възможност да я носиш на лютиер , как смяташ да смениш бриджа с фиксиран такъв. Разбира се може би смяташ да го направиш сам...

Отговорено

Продават тяло за 200 евро от елша,боядисано и фрезирано,но проблема е че е фрезирано единствено за 3 сингли.

Иначе не продават ли hardtail бриджове за стратове които са съ-сменяеми с тремоло бриджовете?

Отговорено

OMG :girl_cray2: ... :

1. Сложи си стандартен страт гриф с 21 прага, защото тоя джаксънски гриф ще издължиш мензурата и ще прецакаш интонацията на китарата.

2. Allparts Tremol-No би трябвало да свърши работа с тоя флойд или някаква друга подобна система.

3. Заслужава си! За другите не - но за теб лично си заслужава, защото никоя цена не е по-скъпа от моралната/сантименталната.

Отговорено

Недей да сменяш абсолютно нищо по китарата. Защо ли? Еми много просто - няма да е същата китара вече (към която те гони носталгията) + имаш хубави тояжки, няма смисъл да набиваш лев в тая. Сетъпа можеш да си го направиш сам, не е толкова трудно. Имал съм скуайъер Афинити, ключовете не са толкова зле. Взимаш едно гаечно ключе (мисля 10) и една кръстата отвертка и си ти. Притягаш гайките, които държат ключовете към главата, след това притягаш болтчетата, които са върху главите на ключовете. Това би трябвало да ти реши проблема с тях. Относно интонацията, предполагам знаеш как става...можеш да настроиш и тръс рода (не е огромна философия).

Успех, ако мога да помогна със съвет ще се радвам да го сторя.

Отговорено

За ключовете - колкото по-стегнато ,толкова по-добре ли е или не трябва да е прекалено стегнато?

Интонацията знам как става,но самото тремоло не е сетъпнато добре.За Флойд по-знам как става ,но не и за такова:)

Иначе съм правил глупости по тази китара с адаптерите, разменял съм мястото на средния и нека, и съм ги отдалечил от струните и звучи сравнително поносимо.Но основният проблем е именно бързото разстройване.

Отговорено

Ще пробвам пак по този начин.В момента самият бридж е повдигнат за да може да вдига с 1 цял тон.Клипа ми напомни,че последния път нъта ..изхвърча и трябваше да го залепвам с лепило:) Предполагам че и за нов нът плаче :)

Отговорено

Тия тремола са афиф работа. Сваляш капака отзад и натягаш болтовете които държат пружините, така че тремолото да си легне плътно на тялото, и не го пипаш :) След това си настройваш интонацията и тръс рода и си свиркаш. Ключовете не ги натягай докато скъсаш резбите, просто да не са прекалено хлабави...ако на пипане не го усетиш, не знам как да помогна.