Stupified Публикувано Януари 25, 2011 Публикувано Януари 25, 2011 Здравейте братя музиканти. Тази тема я създавам с целта някой да ми помогне с изборът ми на усилвател, разбира се не само на мен. Аз лично се двоумя между Fender Mustang III и Peavey Vypyr 30: http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=354&category_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53 и http://bad_link.eu/product/3967/mustang-iii-new-.html Надявам се да има някой който да ми помогне с избора.Още не съм имал възможността да пробвам нито един от споменатите усилватели, а търся такъв който става за почти всякакъв тип музика от джаз и блус до всички под жанрове на метъла. Мерси предварително и дано не изтрият темата. Цитирай
Stupified Отговорено Януари 25, 2011 Автор Отговорено Януари 25, 2011 (Редактирано) http://www.fender.com/products/mustang/models.php?prodNo=230003 Ето за Mustang-а, че горният линк се е повредил. Редактирано Януари 25, 2011 от Stupified Цитирай
TonyShine Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 Здрасти! И аз не съм пробвал нито един от двата усилвателя, но от ревютата който изгледах и изчетох....пък и на база на личните ми пристрастия към марката бих се спрял на фендер Разбира се мнението на човек който е свирил и на двата ще е доста по ценно. И на мен ми е интересно кое ще избереш в крайна сметка.... Цитирай
Stupified Отговорено Януари 25, 2011 Автор Отговорено Януари 25, 2011 Здрасти! И аз не съм пробвал нито един от двата усилвателя, но от ревютата който изгледах и изчетох....пък и на база на личните ми пристрастия към марката бих се спрял на фендер Разбира се мнението на човек който е свирил и на двата ще е доста по ценно. И на мен ми е интересно кое ще избереш в крайна сметка.... Здравей.И според мен сякаш Мустанга е по-доброто решение, така или иначе скоро ще посетя House Of The Rising Sun във Варна с надеждата да го имат в наличност, че да го изпробвам. Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 (Редактирано) И аз като си търсех кубе се колебаех между тези двете. Е не точно между тези двете, но между Вайпър 30-ката и Мустанг II-ката. И на двата съм свирил по няколко пъти в магазините, но Вайпъра ме впечатли доста повече. Направен е уникално. Просто всичко, което можеш да поискаш от един усилвател го има, заедно с ефекти и тунер.Но се замисли и за това, че Мустанга върви с едно кирливо педалче, а Вайпъра си има специална педалиера (има я и в по-евтин вариант), която направена специално за него. Разбира се се купува отделно но е просто... Поздрави! Ванко Пашов P.S: Аз имам Вайпър и нямам никакви оплаквания за сега. Редактирано Януари 25, 2011 от ВанКо Пашов Цитирай
Stupified Отговорено Януари 25, 2011 Автор Отговорено Януари 25, 2011 И аз като си търсех кубе се колебаех между тези двете. Е не точно между тези двете, но между Вайпър 30-ката и Мустанг II-ката. И на двата съм свирил по няколко пъти в магазините, но Вайпъра ме впечатли доста повече. Направен е уникално. Просто всичко, което можеш да поискаш от един усилвател го има, заедно с ефекти и тунер.Но се замисли и за това, че Мустанга върви с едно кирливо педалче, а Вайпъра си има специална педалиера (има я и в по-евтин вариант), която направена специално за него. Разбира се се купува отделно но е просто... Поздрави! Ванко Пашов P.S: Аз имам Вайпър и нямам никакви оплаквания за сега. Работата е там, че аз говоря за Mustang III.И предполагам, че има ако не голяма, то поне някаква разлика между 'Mustang II' и 'Mustang III'(без футсуйч-а).Но ще имам предвид мнението ти. Цитирай
VERSUS Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 Към Mustang III може да се купи 4-бутонен футсуич с дисплей на него. А и на самия усилвател има дисплей за разлика от II. Цитирай
Метроном Отговорено Януари 30, 2011 Отговорено Януари 30, 2011 (Редактирано) Здравейте, Понеже и аз се чудя доста време към какво усилвателче да се насоча, темата беше интересна. За съжаление няма много развитие и писано от хора пробвали и двете. Все пак се порових и намерих тази инструкцийка за Мустанга: http://support.fender.com/manuals/guitar_amplifiers/Mustang_1-5_Advanced_English.pdf Както се вижда има доста възможности. Има възможност за две педалиери- 4 бутонна с дисплей + 2 бутонна за донастройки. За мен интересното поне е връзката с компютър, и че можеш да си донастройваш доста неща от програмката ( FUSE ). Не на последно място са и 100-те ватчета Ще разпитам тук в Пловдив някъде дали може да се пробва. Най-вече в xxxx. Надявам се да съм помогнал малко с менюала. Сега само остава да се оправи и бюджетно всичко това Поздрави. Редактирано Януари 30, 2011 от Метроном Цитирай
Ronnie Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Въпреки това и аз съм за вайпера.. Това нещо е технология от бъдещето !! Даже знам сайт, в който има поне 150 настройки за вайпера, signature tone и пр. Vypyr the best, fuck the rest !!! :metalist: Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Според мене мустанга е по добър и като качество и като екстри .. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 (Редактирано) А най-добре ще върви и с китара Jacson ... @Автора ... писна ми с това двоумене (и на някой хора вече тук) ... отиваш си до магазина, свириш си и на двата, по възможност с твоята си дъска и си избираш! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ В ТЕЗИ ТЕМИ ДЕТО ВСЕКИ ДЕН ГИ БЪЛВАТЕ НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ЕДНОЗНАЧЕН ОТГОВОР, А ЩЕ СЕ ОБЪРКАТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ИЗБОРА! Поздрави! Герги Редактирано Януари 31, 2011 от Георги Тотев Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 А най-добре ще върви и с китара Jacson ... @Автора ... писна ми с това двоумене (и на някой хора вече тук) ... отиваш си до магазина, свириш си и на двата, по възможност с твоята си дъска и си избираш! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ В ТЕЗИ ТЕМИ ДЕТО ВСЕКИ ДЕН ГИ БЪЛВАТЕ НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ЕДНОЗНАЧЕН ОТГОВОР, А ЩЕ СЕ ОБЪРКАТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ИЗБОРА! Поздрави! Герги Невероятен хумор от страна на Гoшето .. както винаги .. Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Ми готин е хуморът да А я ти кажи случайно дали и на двата ампа си свирил и изобщо на колко ампа си сврил, че имаш базата да сравняваш и качество и екстри и респективно да даваш мъдри съвети Цитирай
Stupified Отговорено Февруари 1, 2011 Автор Отговорено Февруари 1, 2011 Вчера ходих до RF-а във Варна и останах много приятно изненадан от Mustang-a и определено до 1-2 седмици ще се сдобия с III-ката. Цитирай
Метроном Отговорено Март 9, 2011 Отговорено Март 9, 2011 Привет, Вчера се сдобих с Mustang III. Общо взето впечатлението ми е много добро. Усилвателя си дойде в комплект с 2-бутонен футсуич, захранващ кабел, USB кабел и DVD диск със софтуер. След инсталацията на софтуера, пс-то веднага го прихвана и с програмката, FUSE, си се видяха веднага Хубавото е, че след регистрация на страницата на Fender, която става със серийния номер на усилвателя, можеш да си дръпнеш от там различни пресети за усилвателя, които веднага се зареждат в него и могат да се пробват. Пресетите са правени от ентусиасти и има доста добри попадения. Дърпат се направо от мрежата и се зареждат. Но и без тях възможностите за комбинация от ефекти е доста голяма. Интересно, но нямаше като ефект някакъв досторшън. За сметка на това избора на усилватели е доста голям. Могат да се свалят и различни бактракове от страницата на Fender. Избора не е много голям, но към 200 парчета се събират. Може да се ползват и MP3 от компютъра. Връзката за бактраковете става с кабелче 3,5 мм в AUX входа на усилвателя. Има изход за слушалки, който може да се ползва за линеен изход. 2-бутонния суич може да се ползва за смяна на пресети нагоре/надолу, за избор м/у 2 пресета, изключване и включване на модулатори или дилей. Зависи за какво е настроен. Има още 1 вход за 4 бутонен фуутсуич, така че може да се включат и двата. Има и лууп за допълнителен ефект, който ще пробвам тези дни. Като звук си е добре и доста мощен. На 6/10 не се стоеше в стаята. Някакво кривене не се усещаше. Говорителя е Celestion, 12". Друго не се сещам. Общо взето това е. Ако съм казал някоя глупост....еми новобранец съм си Та това е. Поздрави. 1 Цитирай
Recommended Posts