keeper Публикувано Януари 23, 2011 Публикувано Януари 23, 2011 Здравейте, искам да попитам притежателите на лапова техника ка си подреждат ефектите, ползват ли FX Loop и какво правят ако няма такъв. Има ли някакви правила при подреждането когато има лампов амп накрая. Четох доста и на повечето места хората споделят че не ползват почти нищо - китара и амп, но разглеждайки чейновете на разни по-известни музиканти забелязвам че има доста ефекти наредени преди ампа. Какво е вашето мнение? Цитирай
TONY Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Всичко е възможно. Стига да ти върши работа и да те кефи. Примерни варианти : 1. Само китара и амп , очевидно дву, три, четири канален и тн до 12 канален. 2. Ефекти преди амп, като ползваш ампа само на клийн канал. Ефектите се редят по обичайният ред. И ползваш външен дистер или драйв. 3. Смесено - тайм и модулационните ефекти в лупа, компресор, дистери, уауа - отпред. Така може да свириш и с драйв на ампа. Да ги редуваш за различни цели с външен дист/драйв. 4. Ефекти на стомп боксове или на рак в лупа, драйв от ампа. пак може да сложиш отпред компресор или/и уауа. Цитирай
keeper Отговорено Януари 24, 2011 Автор Отговорено Януари 24, 2011 А какво правите ако звукът е ужасен? Опитвам се да наредя само един дилей и дистер преди ампа - дистера е Tubeman 2 - в чистия канал и звукът който излиза от ампа е ужасен, замазан, стържещ - иначе само котара в ампа звучи страхотно. Ако малко увелича дилея става нетърпима мазаница - за да се чува добре дилея е намален почти докрай. Явно дилей и ривърб трябва да са в ефект лупа - а аз нямам такъв. Има ли някакъв друг трик? Цитирай
synchu Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 Tubeman 2 не е дисторшън/драйв педал, а предусилвател. Мястото му е в сериен FX return на FX loop-a (или PowerAmp вход или там с какво разполага усилвателя така че сигнала да "прескача" предусилвателя на самия китарен усилвател) или директно в PA... В някаква извънредна ситуация или при голямо търпение и желание може и в нормалния вход да влезе на китара, но изисква съществени донастройки, за да звучи относително не много зле (но все пак зле ). Цитирай
L.K. Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 Трикът е да не прекаляваш с усилването в отделните стъпала, както и да съгласуваш изход > вход по нива. Ако имаш нискочувствителен вход на ампа ползвай него. Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 (Редактирано) Позовавайки на по-горния пост, искам да допълня, че и делея може да ти "цапа" саунда. Например аз така и не можах да накарам един дигитален Беринджър да звукне прилично. Получаваше се точно това което описваш с усилването. Имам предвид поста на Synchu. Редактирано Януари 24, 2011 от tatkoogi Цитирай
keeper Отговорено Януари 24, 2011 Автор Отговорено Януари 24, 2011 Благодаря, ампа с който свиря е мое дело. Правил съм го по схема на Marshall 18w но с малко изменения - имам 3 лампови ампа и правя съпоставка между тях - не съм изваждал FX Loop но явно ще се наложи. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 Щом ти си правил ампа не е проблем да си направиш луп, не е проблем и да включваш камиончетата след предусилвателя и преди крайното стъпало. Ако срещаш проблем публикувай тук схемата за да обсъдим конкретиката. Цитирай
keeper Отговорено Януари 24, 2011 Автор Отговорено Януари 24, 2011 Това е схемата - измененията са много козметични. Цитирай
Recommended Posts