Jump to content
Българският форум за музиканти

Хайде да боядисваме


BASHMAISTORA

Recommended Posts

Ами хората си боядисват китарите, барабани,наскоро видях сакс във син цвят, защо ние да не си боядисаме клавишите :)

Имам едни клавиши за прежалване така че ако някой има идея как да стане магията и със какво...

..идеите са добре дошли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е много шантава идея, но много готина. 100% има с какво. 2004г. се шашнах във фризьорския салон, дето ходех, докато чаках говорих с маникюристката и тя ми показа принтер за нокти - носиш им картинка или си харесваш от каталога, те я печатат върху който нокът пожелаеш.

 

След като върху капак на лаптоп в София ти печатат картинка... Питай в Плесио в София, какво мастило ползват за тая услуга (те и викат май скин на лаптоп). И ползвай такова.

 

Представям си следното: черните клавиши - черни, белите - кръв-червени, кутията на синтито - кафеникава с кръв-червени капки по нея и на черепи и кости. :(

 

Или белите клавиши - зелени, синтито - синьо на електриково-зелени извънземни

 

Или хептен шантаво - синтито - на разноцветни хаотични точки, белите клавиши - плавно-преливащи се тонове на спектъра на дъгата

 

Или зелено камуфлажно-синти, черните - тъмно-син камуфлаж, белите - сив камуфлаж

 

Или белите - с картинка на тухли, черните - цвят на замазка, синтито- панелка :hysterical:

 

Абе идеи сякви. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха ! Аз бих си споделил моята идея.... Искам да си взема Roland AX7 или така наречения Keytar. Първото нещо, което бих направил е да му боядисам всичките клавиши черни, а самата кутия няма да я барам, тъй като предлагат червена :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам че лак може да се нанесе върху клавишите за да им се получи нов, плътен и лъскав цвят, кутиите на самите машини предлагам да се облепяват с нещо за да се спести време, иначе трябва да се изстърже старата боя и после да нанесе нова.

и освен това може да си лакираме ноктите, и да си татуираме всеки пръст....

 

иначе аз преди време си мислих директно за промяна на формата на самите клавиши, сегашната е прекаленно квадратна. Сигурно може да се измайсторят под формата на кокалчета преимерно или да прилича на гигантски груден кош

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в случая не става въпрос само за напълно сменен скин а и за "освежаване".

Примерно нека бялото си е бяло, но перлено примерно или просто да заличим разни драскотини по клавишите.

Срещал съм какви ли не поражения-от цигара, чупено и лепено, одраскано, при продължителна употреба и слаба поддръжка клавишите пожълтяват....и т.н.

Мисля си, че 0,2-0,5 мм покритие не би навредило на правилната работа на клавишите, но проблемите за които се сещам са- клавишите са пластмасови и трябва да се търси лак или боя която няма да ги повреди и в същото време да направи достатъчно здраво покритие което няма да започне да се лющи на 3-тия ден.

При предприемането на такива действия, разглобяването на клавира е задължително- не е желателно попадането на боя по гумичките и платките под клавишите.

Другото което е притеснително е, че нямаме възможност за много опити- при дървото шкуриш, китосваш ако се налага и продължаваш, докато със пластмасата не е така.

Някъде из нета ми попадна снимка на клавиши облепени със самозалепващо фолио имитация на дърво- по мое мнение не беше сполучлив мод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При синтезаторите сигурно върви тая работа, щото там са пластмасови клавишите, но аз лично първо, че съм много консервативен и никога не бих си боядисал пианото, особено пък клавишите и друго, че клавишите на моето Kawai са покрити със специален слой Ivory Touch, който е специално подбран лак с химически свойства, имитиращи слоновата кост, така че да не се хлъзгат клавишите от потта и т.н. Би било пълно кощунство да се подиграя с труда на хората, опитали се да докарат повърхност със свойствата на слонова кост, като я намажа отгоре с някаква боя ;) Ама на вас щом ви се занимава ;) Да покажете после снимки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нееееее никой не закача пианата! Ама синтито е друга работа.

 

А като се спомена и смяната на формата на клавишите и кийтара... хрумна ми направо нова кутия - с формата на скелет на щука, а клавишите - ребрата! ;)

 

Гледах снимки от NAMM2011 - там едни шарени барабанчета (в подфорума за барабани е темата), на някой чак ми догадя. Но малко цвят ще е свеж. Хората с кутии за компютри чудеса правят... не само боя, ами режат, гравират... има хляб и при синтитата.

 

В тая връзка гледал съм снимки на семплъри - има ентусиасти дето си играят с техните кутии и правят модове. Ама аз поне засега не бих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено синтитата може да се модват бая :) Сетих се за клавиристът на Nightwish, който си беше боядисал за турнетата бели, а после виолетови клавирите :huh: Също съм виждал един пич с Korg X50, който не се кефеше на странните дръжки, които машинката има, и ги беше сменил с тънки пластмасови тръби + сложил синички диоди в тях. Доста ефектно се беше получило ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.