Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ами хората си боядисват китарите, барабани,наскоро видях сакс във син цвят, защо ние да не си боядисаме клавишите :)

Имам едни клавиши за прежалване така че ако някой има идея как да стане магията и със какво...

..идеите са добре дошли.

Отговорено

Това е много шантава идея, но много готина. 100% има с какво. 2004г. се шашнах във фризьорския салон, дето ходех, докато чаках говорих с маникюристката и тя ми показа принтер за нокти - носиш им картинка или си харесваш от каталога, те я печатат върху който нокът пожелаеш.

След като върху капак на лаптоп в София ти печатат картинка... Питай в Плесио в София, какво мастило ползват за тая услуга (те и викат май скин на лаптоп). И ползвай такова.

Представям си следното: черните клавиши - черни, белите - кръв-червени, кутията на синтито - кафеникава с кръв-червени капки по нея и на черепи и кости. :(

Или белите клавиши - зелени, синтито - синьо на електриково-зелени извънземни

Или хептен шантаво - синтито - на разноцветни хаотични точки, белите клавиши - плавно-преливащи се тонове на спектъра на дъгата

Или зелено камуфлажно-синти, черните - тъмно-син камуфлаж, белите - сив камуфлаж

Или белите - с картинка на тухли, черните - цвят на замазка, синтито- панелка :hysterical:

Абе идеи сякви. :hysterical:

Отговорено

хаха ! Аз бих си споделил моята идея.... Искам да си взема Roland AX7 или така наречения Keytar. Първото нещо, което бих направил е да му боядисам всичките клавиши черни, а самата кутия няма да я барам, тъй като предлагат червена :godbless:

Отговорено

предполагам че лак може да се нанесе върху клавишите за да им се получи нов, плътен и лъскав цвят, кутиите на самите машини предлагам да се облепяват с нещо за да се спести време, иначе трябва да се изстърже старата боя и после да нанесе нова.

и освен това може да си лакираме ноктите, и да си татуираме всеки пръст....

иначе аз преди време си мислих директно за промяна на формата на самите клавиши, сегашната е прекаленно квадратна. Сигурно може да се измайсторят под формата на кокалчета преимерно или да прилича на гигантски груден кош

Отговорено

Ами в случая не става въпрос само за напълно сменен скин а и за "освежаване".

Примерно нека бялото си е бяло, но перлено примерно или просто да заличим разни драскотини по клавишите.

Срещал съм какви ли не поражения-от цигара, чупено и лепено, одраскано, при продължителна употреба и слаба поддръжка клавишите пожълтяват....и т.н.

Мисля си, че 0,2-0,5 мм покритие не би навредило на правилната работа на клавишите, но проблемите за които се сещам са- клавишите са пластмасови и трябва да се търси лак или боя която няма да ги повреди и в същото време да направи достатъчно здраво покритие което няма да започне да се лющи на 3-тия ден.

При предприемането на такива действия, разглобяването на клавира е задължително- не е желателно попадането на боя по гумичките и платките под клавишите.

Другото което е притеснително е, че нямаме възможност за много опити- при дървото шкуриш, китосваш ако се налага и продължаваш, докато със пластмасата не е така.

Някъде из нета ми попадна снимка на клавиши облепени със самозалепващо фолио имитация на дърво- по мое мнение не беше сполучлив мод.

Отговорено

При синтезаторите сигурно върви тая работа, щото там са пластмасови клавишите, но аз лично първо, че съм много консервативен и никога не бих си боядисал пианото, особено пък клавишите и друго, че клавишите на моето Kawai са покрити със специален слой Ivory Touch, който е специално подбран лак с химически свойства, имитиращи слоновата кост, така че да не се хлъзгат клавишите от потта и т.н. Би било пълно кощунство да се подиграя с труда на хората, опитали се да докарат повърхност със свойствата на слонова кост, като я намажа отгоре с някаква боя ;) Ама на вас щом ви се занимава ;) Да покажете после снимки!

Отговорено

Нееееее никой не закача пианата! Ама синтито е друга работа.

А като се спомена и смяната на формата на клавишите и кийтара... хрумна ми направо нова кутия - с формата на скелет на щука, а клавишите - ребрата! ;)

Гледах снимки от NAMM2011 - там едни шарени барабанчета (в подфорума за барабани е темата), на някой чак ми догадя. Но малко цвят ще е свеж. Хората с кутии за компютри чудеса правят... не само боя, ами режат, гравират... има хляб и при синтитата.

В тая връзка гледал съм снимки на семплъри - има ентусиасти дето си играят с техните кутии и правят модове. Ама аз поне засега не бих.

Отговорено

Определено синтитата може да се модват бая :) Сетих се за клавиристът на Nightwish, който си беше боядисал за турнетата бели, а после виолетови клавирите :huh: Също съм виждал един пич с Korg X50, който не се кефеше на странните дръжки, които машинката има, и ги беше сменил с тънки пластмасови тръби + сложил синички диоди в тях. Доста ефектно се беше получило ;)