Kanara27 Публикувано Март 27, 2006 Публикувано Март 27, 2006 Свиря(ако може се каже свирене) през РС-то и звукът който се получава по ми харесва през слушалките отколкото през уселвателя(Хи-фи, нямам кубе) пък и не притеснявам толкова околните, та въпросът ми е Грешно ли е да се свири на слушалки и защо? Цитирай
backinbizzness Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Нормално е през слушалки да чуваш по-ясен звук, отколкото през тонколона, която не е правена за китари. Не е погрешно даже е полезно в някои отношения. Аз доста често, особено като правя запис, съм на слушалки. Най-лесно се чуват грешките. Така че няма кво да те тревожи. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 "За" и "против" свирене със слушалки. Моите съседи са "ЗА". Цитирай
Mephistopheles Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 По принцип със слушалки наистина се чува по добре като правиш грешки и това е плюс, но иначе... Един приятел си купи наскоро ефект и понеже няма кубе, си прави ефектите през слушалки. След това като се включи в 440в саунд кинг, видя колко зле звучи Цитирай
Glacierise Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 През слушалки - само в краен случай Цитирай
TerminalFrost Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Когато свиря със слушалки ми е трудно да се концентрирам. Ползвам ги само за записи. Цитирай
black_waltz Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 (Редактирано) Я си представете двама китаристи в една стая с два усилвателя, кво става и двамата като включат метрономите си на различни темпа и почнат да правят различни упражнения ееми ни стааа, ей за туи си бичим на слушалки в 95% от времето иначе си предпочитам звучеца от усилвателя ЕДИТ: забравих да отбележа че през слушалки се свири сравнително по-трудно и се забелязват всички грешки(както отбелязаха колегите по горе) и като свикна да свиря някое соло през слушалки, през усилвателя се чувствам като Малмстийн Редактирано Март 27, 2006 от Alexi_Laiho Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 (Редактирано) Освен всичко изброено, слушалките изолират естествената акустика на китарата и ти оставят само тока, пък нали всичкото метълисти това желаеме (: За сметка на това слухът се изморява много по-бързо и в един момент усещаш, че пръстите ти върху грифа не помръдват, а в главата ти е rig-a на Кирк Хамет. Редактирано Март 27, 2006 от KeRRANGKid Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Много зависи от слушалките... AKG Pro Series. Няма лошо.... ако искаш да чуеш нещо "от близо" По лайв изпълнения също се практикува. Спорлед мен няма зе и против Просто зависи от случая. Цитирай
Stone Free Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Няма нищо лошо, според мене. Само трябва да знаеш, че трябва да свириш и с усилвател от време на време. Поне аз както ги усещам нещата е, че при свирене със слушалки динамаиката е някак си по различна. Не е непременно по трудно. Също и звука. А принципно идеята е да наподобяваш максимално условията при които би свирил на живо откъм звук и динамика. Може и да греша, де. Някой от по технически грамотните да каже. Цитирай
RockoBG Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 "За" и "против" свирене със слушалки. Моите съседи са "ЗА". Хааааааааааааааааа Цитирай
Guest Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Абе, когато ти се досвири в два часа през нощта, някакси слушалките са доста добро решение на проблема Така, че "за". Цитирай
icho7ryches Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Според мен, а и както вече някои казаха, зависи от конкретния случай и качеството на слушалките! Ясно е, че звукът от кубето (стига и то да е добро) е незаменим... но когато ситуацията го изисква (раздразнителни съседи/съквартиранти, или спонтанно желание за яко жулене в 3 часа през нощта) наистина е по-добре да си сложим слушалките (друг е въпроса, че наистина след 2 часа интензивно дрънчене имаш чувството, че главата ти е тройно по-голяма и тежка)! А относно записите със слушалки и по-скоро смесването - лично според мен - не е много добра идея, освен ако слушалките не са професионални или поне "полу-такива" иначе впоследствие рискувате записът да звучи доста по-зле (или поне по-различно) от колоните. Цитирай
synchu Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Is this for real? съжалявам, ама така ми до'де ... Цитирай
Recommended Posts