Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Kronos - който го пипне първи да каже


RaverWild

Recommended Posts

Привет!

 

Гледам излезна на запис първата презентация на туй нещо. Големи хвалби много работи. Който го пипне първи да каже отговарят ли си хвалбите наистина, че аз съм от тия дето ръка да пипне. Не че ще имам парите за него, ама съм любопитен.

 

За който не е гледал, ето презентацията (55минути):

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно е, че някой веднага го е забелязал:) Снощи и аз гледах демата. Впечатляващ инструмент, вероятно не само на ниво реклама. Още няма официални данни кога Кронос ще бъде в магазините. Конретните параметри могат да бъдат намерени, разбира се, тук:

http://www.korg.com/kronos

От пръв поглед се вижда, че Кронос продължава традициите и намеренията повече на ОАЗИС, отколкото на М3 ( междувпрочем от различни мнения по чуждите форуми се придобива впечатлението, че М3 така и не става любимец на музикантите, които могат да си позволят такива инструменти, въпреки усилията на Корг с никак не лоши ъпдейти на операционната система). И имайки предвид високото реноме, което си спечели ОАЗИС, това е добър ход според мен. А и ако си отваряте очите по концерти несъмнено сте го виждали в рига на Дженезис, Ролинг Стоунс, Дрийм Тиатър, Кийт Емерсън, Хърби Хенкок....

Кронос - 9 синтезис машини, новото и различното от ОАЗИС са тези 2: SGX-1 Premium Piano (Acoustic Piano), EP-1 MDS Electric Piano (Electric Piano). Но това само по отношение на звуковите източници - спецификацията ще ви каже много повече за нововъведенията ( вградения SSD и т.н.)...По отношение на размери и налични варианти на Кронос, той се доближава повече до М3 и Трайтън моделите, ако и цената е по-близо до тях (малко съмнително с тези опции) - ще бъде чудесно, защото ще доближи Кронос и до средния клас потребители - ясно е, че маркетинговата политика на големите производители напоследък не е насочена към бутикови модели и хай-енд потребители, дори и само защото тези производители могат да си го позволят.

Аз лично ще чакам първо ревютата на списания като SOS, Keyboard Magazine, както и в сайта musicradar.com- много са още, разбира се, но по-интересни и безспорни по-автентични и необременени ще са потребителските мнения - със сигурност при стабилна операционна система и липса на големи бъгове (което при Корг е малко странно да се случи), Кронос е инструмент, чиито възможности могат да се изследват с години!

 

Иначе на ежегодното зимно издание на изложението НАММ, където Кронос е звездата (засега) и което тече в момента, могат да се видят и други много интересни продукти!

 

Успех на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ето официално видео:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=T1o2Woa8PBk&feature=related

 

Определено машинката е нещо невиждано досега....Възможностите са неограничени. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Еи как сте приятели ! Да ви кажа от известно време всеки ден сядам на компа и се наслаждавам на Кроноса .. виртуално. Усещам, че пак ме хваща тая тръпка която винаги ме води към .. покупка. :girl_cray2: Това нещо изглежда . ама много вкусно за секи които е запознат и притежава луксозни синтове. Звукът е направо Оазис като го чувам в нета поне, вградените модули от други синтове - това ще е 6 звезди сигурен съм. И като видях опциите на пианото и как у контролираш звука чрез едно пиано на тъч скрина което му отваряш и завяряш капака според какъв звук искаш ... Сега .. гледам че в Суитуатър вече го продават. 61 клавиша версията - 3000 долара. Но явно е като предпокупка защото още не е пуснат от Корг. КАто сложиш ДДС-то общата цена става 5200 лв. Без шипинга (около 100). Според вас каква ли ше е цената в Томана като се има предвид тая в http://www.sweetwater.com/store/detail/Kronos61/ . Много пари са, трудно решение. Но нали затова живеем даеба, пък и колко ли ше живеем ... :rolleyes: Аз все още се колебая защото съм решил твърдо да си сменя Уоркстеишъна, които в момента е Ямаха МО6 (Мотиф). Саунда не е за мен. Имам и Радиас и Роланд Джеи Ви 1080.Та незнам дали да заложа на много по евтиния М3, които така и не става нещо фаворит,макар че няма и недоволни .. :). В саундонсаунд много го хвалят в 2 ревюта вече. Другия още по евтин избор е някои употребяван Екстриим. Тои си е класика. Със МОСС трябва да е. Знам че никои от двата няма да се равнява на Кроноса. Но дали да дам около 2000лв повече за него (в сравнение с М3). Да не се прецакам пък ...Оглеждам и Кързвеилите PC3. И те не прощават по звук. Но там екрана е микроскопичен, да не говорим за тъч опция ..така че ше се работи много по трудно и мудно.Това често убива креативноста. А ако заложа на наи малкия Корг М50 едва ли ще имам голямо предимство пред моя МО6. Ако някои му е интересна темата ше се радвам да помогне с мнение. Чау

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Колеги имах голямото удоволствие да пробвам този клавир на изложението вав Франкфурт.Трябва да ви кажа че сам очарован както винаги от KORG ,клавиатурата на 73 който пробвах е хамар /което лично мене ме устройва/и е много удобна .

Относно саунда кото чух макар и на слушалки е убийствен ,присъствах и на официялно представяне на продукта от клавириста на Карлос Сантана, Том Костер .Аз сам сигурен че това ще баде следващият ми клавир.

Поздрави на всички!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте, пичовИ!

Вчера най-накрая се докоснах до Корг Кронос-88. За съжаление обаче, очакванията ми бяха много по-големи от това, което видях и чух. На хартия този инструмент забива в земята всеки друг клавир. Аз имам Корг М3 вече от 6 месеца, даже бях пуснал обява, че го продавам, тъй като исках да взема Кронос, но вече се отказах напълно. Корг Кронос е добро решение само за този, който няма М3, Мотиф XS или XF или някой друг нов върхов модел. РЕАЛНИТЕ разлики между моя и Кроноса са доста малко. Оказа се, че акустичните пиана съвсем не са чак толкова по-добри от тези на М3, фендераците пък съвсем. От хамонд секцията очаквах много повече - и тя не е кой знае каква. Тежката клавиатура ми беше адски неудобна. Само да вмъкна, че наскоро ходих в Ямаха в Дружба и останах очарован от новите тежки клавиатури на Ямаха - много ми се вдигнаха в очите! Преди бях свирил на CP-33 и мога да кажа, че е също толкова неудобна колкото клавиатурите на Корг - визирам RH3.

Е, ако не си бях взел М3 и трябваше сега да направя своя избор, може би щеше да е Кронос-61. Макар че лично за мен, свалящият се модул на М3-ката е едно от най-големите и предимства, което аз използвам постоянно. А голямото предимство на Кронос са сетлистите. Пробвах това и останах много впечатлен. Звуците, разбира се, са добри, но при условие, че отскоро имам М3, от който съм доста доволен, не мисля да правя ненужни засега ъпгрейди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз вече се изказах в темата за Юпитера - и аз не съм очарован от Кронос, но моите причини са по-различни, едната е самия му интерфейс. Мен лично не ми беше удобен докато го пробвах в магазина. Но аз ползвам синт за други цели, така че имам по-различна гледна точка и супер-звука не ми е първа цел. Съответно супер-синтовете не са моя тип машини. Както казах в темата за Юпитера обаче, с Юпитера на прима виста се ориентирах за отрицателно време кое от къде се прави, нещо което не мога да кажа за Кронос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Темата е малко прашлясала, но да внеса малко инфо.

Днес имах удоволствието да пипна 73 клавишната версия в един муз. магазин в Осака. Впечатлих се от звука (най-вече от пианото), както и от клавиатурата. Това което ми направи лошо впечатление, бе че при смяна на звуците, нивото на мастъра не се запазва на предишното си равнище. Това може би има начин да се настрои, но ако не може, тогава това би създало куп неудобства.

Много добро впечатление прави цената му във въпросния магазин в Осака - 4065 лв. (според днешния курс на йената)

 

***

 

Не искам да смесвам темите, но понеже в горните постове някой е споменал за Юпитера - при него нивото на звука се запазва при смяна на звуците. А това, че нивата на звуците са различни, е съвсем отделен въпрос...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.