nsakosub Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Искам да подхвана тази тема, защото, преди няколко седмици попаднах съвсем случайно на едно клипче в You tube , как да си направим Subkick.След като изгледах клипчето с интерес се замислих... Защо пък да не пробвам и аз.За направата не се изисква кой знае какви технически умения и средства. Един стар говорител от касетофон или тонколона ,не по-голям от 8 инча (по възможност с по-чувствителна мембрана), един двужилен кабел и един жак. След като направих всичко по план,.Монтирах на една стара стойка говорителя, с лице към резонаторната кожа на касата ,на не повече от 4-5см. разстояние (зависи от чувствителноста на самия говорител)в долната част на касата -резултата беше невероятен. Въпреки самоделните тонколони които ползваме пак се чува добре.От тогава ползвам Subkick-a дори на репетиции.НО!! За да се чува добре,също така е необходимо да се озвучи касата, с микрофон за каса!!! За да може да се допълват като честоти Subkick-a и микрофона.Понеже ,кика улавя тези честоти които нормален мик. за каса неможе. По същия начин може да се ползва за бас тимпан. Тези дни ще сложа малко снимки и запис. Радвам се ако съм бил полезен на някого. А ето и малко линкове: Оригиналния Subkick на Yamaha Направи си сам .... Subkick http://www.youtube.com/watch?v=mw1LYeRLqwY...feature=related Успех на всички в начинанието. Цитирай
mike_portnoy Отговорено Януари 20, 2011 Отговорено Януари 20, 2011 Разликата е брутална, направо се замислям кога да го пробвам! Цитирай
niacin Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 (Редактирано) Много готини клипчета и инфо. 10х! А детето от последния клип е направо щуро! С нетърпение очаквам sound clips. Редактирано Януари 23, 2011 от niacin Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Да разбирам ли, че в случая ползват говорителя като микрофон? Защото на такова ми прилича, но не съм задълбавал Цитирай
nsakosub Отговорено Януари 24, 2011 Автор Отговорено Януари 24, 2011 Реално погледнато,един обикновен микрофон представлява говорител в умален размер с много по-чувствителна мембрана.Например:като подадеш сигнал на някой микрофон то той ще свири.Така че... да, това на клипчетата е еди обикновен говорител.А,относно снимки и др. такива за които съм обещал да кача ,ще се забавя малко поради (проблем с фотографиращата техника ). С удоволствие ще споделя личните си експерименти.Благодаря за търпението. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 Готина тема...много по-възрастни музиканти са ми разказвали как са си правили събкикове едно време...един приятел така си е озвучавал и томовете...с говорители вътре. Виждал съм и по записи на Дейв Грол и Тико Торес хоум-мейд събкик...така че изглежда наистина не е наложително да се бъркаме с по 700-800 кинта за истински Цитирай
nsakosub Отговорено Януари 26, 2011 Автор Отговорено Януари 26, 2011 Ето и малко снимков материал: My link Цитирай
drumvarna Отговорено Януари 26, 2011 Отговорено Януари 26, 2011 Всичко много добре, ама защо не вложи 100-200 лв поне, да го направиш както трябва!! Ние с Влади от Динакорд, сме се навили скоро да направим един, ама с корпус, меш кожи и стойка, за да замяза малко на Ямахата!! Ако стане, ще постна и аз малко снимки, а иначе, с такъв суб-кик звука на касата става много мощен, но не се лъщете, че ще компенсира евтин инструмент, стари кожи или кофти барабанист ) Цитирай
niacin Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 ^ Ние пък ще го направим преди вас... И сме почти готови Поздрави Цитирай
drumvarna Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 Успех ви пожелавам, да се получи добре и да го ползвате със здраве! Аз като сме готови, ще го чекнем в студиото и ще го сравним със на Ямаха субкика, да видим какво сме постигнали и къде ни е разликата! Цитирай
nsakosub Отговорено Януари 31, 2011 Автор Отговорено Януари 31, 2011 Здравейте колеги. Вече изпробвах Subkick-a на концерт,получи се впечатляващо добър звук на касата.Разбира се и с подходяща озвучителна апаратура,само дето нямах компресор за касата... ама карай.И така се получи хубав звук. Успех на всички! Цитирай
niacin Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Докато стане готово тялото за говорителя... Не е съвсем зле на вид: Цитирай
chobbi Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 И аз да се вкюча като басист .Разглеждал съм субкик-а на Yamaha,и не можах да видя нищо повече освен един говорител.Leland Sklar използва един такъв за озвучаване пред единият си бокс,и отдавна ме гложди тази мисъл... http://bobbyowsinski.com/The_Studio_Musicians_Handbook_-_Leland_Sklar_Interview_Excerpt.html Цитирай
niacin Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 ^ Веднага препратих линка на нашия басист. 10х! Цитирай
Recommended Posts