Jump to content
Българският форум за музиканти

Изработка на табелки и логота.


Recommended Posts

Здравейте колеги, отварям темичка за изработката на всякакви табелки, надписчета и "рекламни материали", върху изработени от нас, всякакви усилватели, кабинети, ефекти, от ремонтирани китари и т. н.. Ето и едно подаръче ЦЪК! това е корелдролски файл, в който има логота на повечето водещи фирми, във вектор. Ще е готино, колеги да споделяте, как сте изработили своята (табелка) и да качвате снимки. Все пак това е финалния етап от изработката на (нещо си) и е хубаво да ни радва очите.

При мен след ремонт на една китара и леки ъпгрейди, се наложи лакиране на грифа, та надписването беше изработено върху, полиграфска прозрачна плака. След което тя беше залепена, върху главата на грифа и лакирана барабар с целия гриф, мога да кажа, че по този начин изобщо не си личи, че е правено допълнително (става, като фабрично). Сега съм наумил, лазарно изрязване на метал, за табелка на кабинет.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е добра идея да пускаш файлове за толкова специализирани програми

 

дай пример с по-разпространени имидж формати

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За вектора колегата е абсолютно прав някой колеги явно не са се зблъсквали с проблема и не им е ясно как се правят тези неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, надявам се този файл да помогне на някого, защото трудно се откриват във вектор, някои лично аз съм ги трейснал. Така няма ли ентусиасти, които като мен държат на външния вид. Между другото, ако на някой колега му притрябва изработка на нещо във вектор да пише аз съм отсреща, не се притеснявайте.

 

Така ето примерно, какво се получи на една от моите китари, след като претърпя сериозни интервенции.

Картинката беше правена във вектор и отпечатана върху плака, след това изрязана и залепена с лак и лакирана върху главата.

dsc03555s.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е възможността такива логота да бъдат печатани на декална хартия,но така че да бъдат с контур,т.е. да не се налага фино рязане близо до графиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не се изразих правилно-имах предвид ръчно фино рязане след разпечатката.Накратко идеята ми е да се получи като при ваденките-режеш грубо около картинката,но когато я полагаш си има контур не по-голям от 1-2 милиметра около нея.Това:

и това:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lyu_records, и граматиката, и терминологията са ти като на таксиметраджия.

 

http://www.logotypes.ru/

http://www.google.com/search?q=free+logos&...amp;startPage=1 ,има и още.

По принцип векторните начертания на логата на фирмите не са никаква тайна и не се крият. Майсторлъкът е да се наложиш със собствено име и лого, а не да копираш нещо известно. Ще впечатлиш само балъците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм правил подобно нещо колега, защото не ми се е налагало. В случая китарата ми трябваше да се прелакира и за това избрах този вариант (моя). Картинката на плаката е изрязвана грубо, но просто не си личи защото има лак и се слива с него. Не знам и къде биха ти направили подобна ваденка, но ако се разровиш предполагам, че ще изскочи от някъде. Не забравяй факта, че при лакиране, въпросната лепенка може да се набръчка, скапе и т. н., при полиграфската плака няма реакция между лака и плаката. Примерно при ПВЦ фолиото изрязаното лого така вече залепено, като тръгне да се пръска с лак започва да се набръчква и стават гадости.

 

lyu_records, и граматиката, и терминологията...

Колега таксиметърджия, който е завършил дизайн и работил дълго време в печатния бранш (широко форматния). Когато ремонтираш, кабинет, или усилвател, който е Рандал примерно и го освежиш, защото вече външния вид му издиша, какво пишеш си името му ли от горе. Идеята с това файлче беше да спестя на колеги излишно ръчкане, из нета. Това, че някои като теб ги вижда за глупави, не означава, че на някой друг ще ги полза. Не виждам, кого има да впечатлявам. Аз съм във форума както да получавам инфо така и с каквото мога, да давам инфо а не за рейтинг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:pray: Чекай да слезе клиента... :pray:

 

Така, "глупави" като определение не съм използвал.

За логото на Рандал: http://www.google.com/search?q=randal+logo...8de98ca5b405b41

 

Някой да търси друго лого? Нека напише името му вместо Randall в горния линк.

:pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lyu_records, не съм запознат и не знам какво представлява полиграфската плака. На твоята китарка е станало гот. Доколкото разбирам, отделните букви и символи от надписа не са изрязани поотделно. На снимката не си личи никаква следа, а иначе забелязава ли се?

Другото което ме вълнува е каква е приблизително стойността на надпис(например с размерите на твоя) ?

 

Благодаря!

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам стотинки някакви, като стойност, стига да се навие някой да го пусне като единична бройка. Имам познати колеги в печатния бранш и ми го пуснаха, аз лично се занимавам със широкоформатен. За другия цени не знам, а и беше доста отдавна ремонта на тази китара.

 

НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА!

 

Ако ми дотрябва ще го намеря. Не е от най-популярните, признавам.

Намери го, и вече престани да се държиш по тоя начин!

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.